Viziuni și concepte rezidentiale americane la Building Home 2021 – 18 iunie, JW Marriott, București

Pe 18 iunie, Hotelul Marriott din București va găzdui un eveniment de neratat pentru toți cei interesați de segmentul rezidențial, de spațiile în care locuim, de conceptele și dezvoltările rezidențiale reprezentative, arhitectură și design interior: Building Home International Good Living Forum. Evenimentul, organizat de România Construiește și BORO Communication, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (partener instituțional), KONE, ROCKWOOL, VELUX, VIMARpentruTine, Nordis Group, Somfy România, RADOX și REHAU, va avea loc în format hibrid (la hotel și online, cu transmisiune live integrală) și este unul dintre cele mai complexe evenimente din România dedicat arhitecturii și design-ului, cu un focus special pe dezvoltările rezidențiale.
 

Programul Building Home, în care se înscrie acest forum, reunește anual investitori și dezvoltatori, constructori, arhitecți, consultanți și manageri de proiecte, și prezintă numeroase perspective, exemple concrete și soluții pentru proiecte de arhitectură și design.

 

Până în prezent, la forumul din 18 iunie, panel-ul de speakeri este cu adevărat impresionant: 24 de invitați din țară și străinătate, printre care 8 speakeri remarcabili din Statele Unite, arhitecți și designeri celebri și multipremiați la nivel internațional. Domeniile de interes și expertiză ale acestor 8 specialiști cu portofolii impresionante acoperă o gamă largă de teme ale arhitecturii urbane și design-ului de astăzi: de la modalități de promovare a sustenabilității și armoniei proiectelor rezidențiale cu mediul natural la abordări detaliate ale contextului social și cultural al clădirilor, accentul pus pe sustenabilitatea energetică, amprenta femeilor în arhitectură și multe altele. Înscrieri și mai multe informații despre Building Home aici.

 

Vă invităm să îi descoperiți pe scurt pe acești invitați speciali de peste ocean, care vor prezenta proiecte dintre cele mai inedite și provocatoare precum și modalități de abordare conceptuală a arhitecturii și design-ului în contextul concret și fluid al vieții secolului XXI.

 

Brian Phillips
FONDATOR ISA – INTERFACE STUDIO ARCHITECTS, PHILADELPHIA
ISA este un birou de arhitectură specializat pe design și proiecte de cercetare. Pentru ei, design-ul este „o modalitate pragmatică de a găsi soluții, iar a pune întrebările corecte este la fel de important ca găsirea răspunsurilor”. Abordarea conceptuală este interesantă: „Privim numeroasele constrângeri de design impuse de împrejurimile sau de acționarii unui proiect ca motoare pentru inovație.”

 

Brian Phillips crede că orice suprafață de teren disponibil poate fi subiectul unui proiect de design de real estate. Alături de colegii săi de la ISA, el este pasionat de potențialul așa-numitelor „leftover lots”, suprafețe de teren considerate dificile pentru dezvoltări imobiliare, pentru care echipa caută soluții inovatoare și „strategii verzi”. Spre exemplu, proiectul premiat intitulat Tiny Tower a fost o demonstrație de ingeniozitate, creativitate și design inteligent: o structură de 111 mp construită pe un spațiu aparent imposibil de mic (3,6 m/ 8,8 m), cu o singură încăpere la fiecare din cele 4 niveluri, 2 dormitoare și 3 băi.

 

Brian Phillips are experiență în numeroase proiecte inovatoare. În 2011, coneptul 100K Houses (ce presupunea găsirea de soluții ingenioase, de înaltă performanță pentru design-ul și construirea de case sustenabile a câte 100.000 dolari) a obținut premiul National Housing Award al American Institute for Architects. Crezul său este deopotrivă simplu și provocator: „În lumina recentelor crize de mediu și economice, există o reală urgență ca designerii să abordez profundele schimbări ale prezentului. Creativitatea și inovația sunt amplificate de limitări. Eu cred în necesitatea ca arhitectura să fie amplă și inclusivă, păstrând totodată și o anumită precizie și înțelegere profundă a contextelor locale”.

 

Încă din 2013 el vorbea despre „noul normal” în design-ul urban, anume „case simple, eficiente, urbane, cool, care se adaptează stilului de viață urban sustenabil.” Iar în 2015 a fost numit „Emerging Voice” („O voce în devenire”) de căre Architectural League din New York. Cu siguranță, Brian Phillips va aduce în cadrul forumului o viziune antreprenorială foarte interesantă în cadrul filozofiei arhitecturale contemporane.

 

Andrea Steele
PRINCIPAL, ANDREA STEELE ARCHITECTURE (ASA), NEW YORK
Absolventă de Harvard, Andrea Steele are peste 2 decenii de experiență în proiecte urbane complexe, cu o atenție specială pentru arhitectura instituțională, culturală și orientată spre comunitate. A primit numeroase premii și a conferențiat la facultăți din Statele Unite, fiind totodată frecvent invitată să facă parte din jurii academice. Printre proiectele ei recente se numără un hub inovator pentru NASA (Cleveland), o zonă culturală centrală pentru Brooklyn Academy of Music și un centru comunitar în Queens.

 

Steele a creat ASA împreună cu partenerul ei, Enrique Norton, cei doi având la activ peste 20 de construcții realizate împreună. Misiunea firmei este „de a accesa umanitatea inerentă procesului de design”, iar arhitectura este văzută ca un mediu prin care oamenii își definesc experiențele comune, dar și ca un catalizator pentru dezvoltare culturală. Toate proiectele pe care le abordează, indiferent de mărimea lor, sunt centrate în jurul ideii de construire a unei comunități. „Arhitectura e un mod de a crea conexiuni: între cultura clientului și sfera publică, între local și universal, între gând și acțiune.”

 

Filozofia echipei ASA este că anvergura unui proiect arhitectural se măsoară nu prin dimensiunile sale fizice ci prin impactul pe care are asupra oamenilor și a resurselor: „Credem într-un design inovator, conștient de dimensiunea sa socială, care acționează ca un catalizator pentru comunitatea dimprejur.”

 

David Thompson
PRINCIPAL & FONDATOR, ASSEMBLEDGE+ ARCHITECTURE, LOS ANGELES
De la crearea sa, în 1997, firma de arhitectură Assembledge+ a avut ca scop implementarea unui concept centrat pe colaborare și performanță care să aibă în vedere crearea de medii sustenabile și user-focused. Denumirea firmei indică pasiunea echipei pentru „asamblarea” diferitelor elemente complexe ce contribuie la o arhitectură atentă la discursul, nevoile și tendințele contemporane. Se caută mereu noi modalități de a pune în discuție modelele tradiționale în mod eficient și sustenabil, folosind noile materiale și tehnologii disponibile pentru a crea proiecte deopotrivă practice și inspiraționale.

 

David are peste 25 de ani de experiență în arhitectură, design dar și în managementul construcției diferitor tipuri de clădiri. În plus, specializarea ca constructor de piese de mobilier l-a ajutat să își adapteze viziunea arhitecturală, favorizând reducerea dimensiunilor, atenția pe detalii și o abordare flexibilă a design-ului. Și modul în care își conduce echipa, cu focus pe obiectivele comune și pe sublinierea „entuziasmului de a construi lucruri din nimic” este un exemplu interesant de cultură organizațională ce se reflectă direct în proiectele de design ale acesteia.

 

Assembledge+, cu sediul în Hollywood, s-a specializat într-o abordare extrem de atentă a detaliilor care dau fluiditatea unui proiect de real estate, cu relații organice între interior și exterior, între design-ul modern, tendințele de sustenabilitate respectiv conexiunea cu mediul și comunitatea. Tatăl său, de asemenea arhitect, i s-a alăturat în 2013 la Assembledge+, iar cei doi formează de atunci una dintre cele mai apreciate firme de arhitectură din California.

 

Katherine Chia
PRINCIPAL, DESAI CHIA ARCHITECTURE, NEW YORK
În 1996, Katherine Chia și soțul ei, Arjun Desai, au fondat firma Desai Chia, recunoscută de an buni pentru design-ul autentic și capacitatea de a crea spații care inspiră.
Firma a început ca un mic studio de design pentru interioare rezidențiale, iar astăzi are în portofoliu printre altele școli, teatre, muzee, centre culturale și comerciale precum și numeroase colaborări artistice și proiecte internaționale.

 

Chia l-a avut drept maestru pe un ucenic al legendarului arhitect Frank Lloyd Wright (adeptul „arhitecturii organice” care promova design-ul în armonie cu umanitatea și cu mediul). A studiat arhitectura la MIT – Massachusetts Institute of Technology, după care a devenit colaboratoarea cunoscutului designer și sculptor Maya Lin. Pentru Chia este foarte important ca proiectele pe care le dezvoltă „să aducă oamenii împreună”, atât în contexte rezidențiale cât și comerciale sau comunitare, și să aibă relevanță din perspectiva mediului său. „Mă pasionează crearea unei arhitecturi sociale și umane. Prin proiectele mele încerc întotdeauna să exprim locația construcției, aspirațiile clientului și influențele culturale pe care acesta le aduce.”

 

Alături de soțul ei a expus la Bienala de Arhitectură de la Chicago, Bienala de la Istanbul și Salone del Mobile de la Milano, și a câștigat mai multe premii din partea AIA (American Institute of Architects), însă spune că „cea mai mare mândrie este atunci când clienții îmi spun cât de mult i-a inspirat ceva ce am creat și cât de mult asta le-a îmbunătățit viețile într-un mod semnificativ.” În 2018, Architecture Magazine a plasat-o pe locul 19 în topul național al excelenței în design.

 

„Încercăm permanent să înțelegem cum interacționează oamenii, și să le dăm, prin construcțiile noastre, ocazii pentru a se conecta unii cu ceilalți într-un mod personal, informal.”

 

Sara Bayer
ASSOCIATE PRINCIPAL & DIRECTOR SUSTENABILITATE LA MAGNUSSON ARCHITECTURE AND PLANNING PC, NEW YORK
În cadrul firmei Magnusson Architecture and Planning (MAP), Sarah Bayer supervizează eforturile de dezvoltare pentru o mai bună eficiență energetică a clădirilor și o reducere a emisiilor de carbon. Este implicată în managementul RetrofitNY, un proiect revoluționar de renovare a clădirilor rezidențiale, bazat pe proiectul european Energiesprong, ce are un focus special pe design-ul NZE (Net Zero Energy/ zero consum net de energie, anume clădiri al căror consum anual de energie este egal cu energia regenerabilă produsă în acea locație).

 

Firma la care este director de sustenabilitate a câștigat recent (aprilie 2021) patru distincții în cadrul competiției Building for Excelence/ Clădiri pentru excelență a NYSERDA (New York State Energy Research and Development Authority/ Autoritatea pentru cercetare și dezvoltare în domeniul energiei din statul New York). Cu această ocazie, Sarah Bayer a spus că „acum este șansa noastră pentru a face o schimbare esențială în privința emisiilor de carbon. Tehnologiile sunt disponibile, expertiza și voința de a face acest lucu de asemenea. Cu adevărat ridicăm ștacheta arhitecturii într-un mod care este un exemplu pentru sectorul rezidențial.”

 

Brian Messana
PARTNER LA MESSANA O’RORKE ARCHITECTURE, NEW YORK
A pornit la drum 1996 alături de partenerul său Toby O’Rorke, fondând această firmă de arhitectură și design ce astăzi are un portofoliu impresionant de proiecte în New York și la nivel internațional. Cei doi parteneri coordonează echipe internaționale într-o multitudine de tipuri de proiecte, de la centre rezidențiale, comerciale sau instituționale la proiecte teoretice, design de mobilier și arhitectură de interior.

 

„Arhitecții au tendința de a deveni de nișă: proiecte rezidențiale, comerciale, retail, de divertisment, de sănătate, etc. Realitatea este că suntem pregătiți să abordăm orice proiect, desigur că experiența poate fi utilă, dar în ceea ce privește design-ul totul este posibil.” Într-adevăr, firma sa a abordat o paletă vastă de proiecte, refuzând să se concentreze pe un singur tip de dezvoltări și căutând mereu noi provocări de design.

 

Experiența lui Brian Messana include colaborarea la proiecte mari precum Muzeul de Artă Contemporană din Barcelona sau Studiourile de producție TV din Paris. A predat la Columbia University, Pratt Institute, University of Texas at Austin și University of Southwestern Louisiana, și este membru al AIA (American institute of Architects).

 

Gisue Hariri
FONDATOR HARIRI&HARIRI ARCHITECTURE, NEW YORK
Firma pe care a fondat-o în 1986 alături de sora ei, Mojgan Hariri (cele două fiind venite în SUA din Iran pentru a studia arhitectura) este specializată în design modern și de inspirație tehnologică. Ele abordează atât proiecte de arhitectură cât și de design de mobilier și de produs. Creațiile celor două surori (care sunt considerate printre cele mai de succes femei arhitect din Statele Unite) au obținut numeroase distincții, iar proiectele de arhitectură au fost reprezentate la Muzeul Guggenheim în cadrul expoziției aniversare Frank Lloyd Wright.

 

În paralel cu proiectele dezvoltate de Hariri&Hariri, Gisue predă de peste 3 decenii la mai multe universități americane, fiind o susținătoare pasionată a „importanței contextului academic și filozofic în practica profesională” de arhitectură și design. Abordarea ei față de design este una holistă, interiorul și exteriorul unei clădiri fiind gândite împreună. „Arhitectura este un amalgam de multe lucruri, care ne ajută să definim cine suntem astăzi și cine putem deveni mâine. Marea arhitectură este cea care ne provoacă percepțiile despre viață și locuire și ne ajută să găsim modalități alternative de a vedea și acționa asupra mediului nostru.”

 

Hariri crede în arhitectura care oferă oamenilor plăcerea explorării spațiului. „Arhitectura nu e despre a crea forme flamboaiante sau gimnastici structurale, ci medii care să extindă potențialul emoțional al unui loc, extinzând astfel paleta experiențelor umane de acolo.” Văzând arhitectura drept o manifestare a diferitelor experiențe umane, Gisue Hariri crede că femeile arhitect (deși încă o minoritate în domeniu) lasă o amprentă distinctă și contribuie la evoluția conceptelor și a formelor arhitecturale. Gisue și sora ei au reușit să se impună cu succes, pe o piață foarte competitivă, în ciuda „dezavantajelor” de a fi atât femei cât și imigrante.

 

Unul dintre cele mai dificile și totodată celebre proiecte ale firmei, complexul mixed-use din Salzburg (supranumit „The Jewels of Salzburg”/ Bijuteriile din Salzburg – unul din foarte puținele proiecte de arhitectură ce au primit avizul autorităților istoricului oraș natal al lui Mozart) în valoare de 80 de milioane de dolari, a fost câștigat în urma unei competiții cu unele dintre cele mai cunoscute firme de arhitectură din lume.

 

„Moștenirea noastră culturală, care ne-a inspirat în arhitectură, înțelege senzualitatea. Modul în care lumina intră prin vitralii, modul în care te miști prin coridoare. Asta e ceea ce numesc amprenta feminină.” Tot moștenirea culturală iraniană, spune ea, a inspirat-o să caute esențele și în design și să aibă abordări cât mai sustenabile din punctul de vedere al mediului.

 

Sebastian Schmaling
FOUNDING PRINCIPAL ÎN CADRUL JOHNSEN SCHMALING ARCHITECTS, WISCONSIN

Originar din Germania, Sebastian Schmaling a studiat arhitectura la Berlin înainte de a își lua masteratul în arhitectură și design urban la Universitatea Harvard și un alt masterat de arhitectură de la Universitatea Wisconsin-Milwaukee.

 

Proiectele firmei pe care a fondat-o împreună cu partenerul său Brian Johnsen au fost distinse cu peste 100 de premii de design profesionist, inclusiv 52 de distincții naționale și regionale din partea American Institute of Architects. Cei doi au ajuns și în finala competiției naționale pentru design-ul National World War I Memorial din Washington. Echipa a câștigat premiul Emerging Voices din partea Architectural League, care evidențiază arhitecți și designeri urbani cu proiecte notabile și cu un real potențial de a face diferența în domeniul lor.

 

Abordarea lui Schmaling și a partenerului său se caracterizează printr-o impresionantă claritate conceptuală, o disciplină a formelor și un angajament constant față de inovația arhitecturală și sustenabilitatea proiectelor. Ei își argumentează foarte bine conceptele și alegerile calitative, ceea ce i-a făcut de multe ori extrem de interesanți atât în ochii clienților cât și ai diferitor jurii de specialitate. Firma sa oferă o gamă largă de servicii de arhitectură și design, de la master plan-uri și scheme de design până la administrarea procesului de construcție și design de mobilier.

 

Johnson Schmaling Architects a primit premiul Small Project Award al AIA (American Institute of Architecture), pentru proiectul Topo House, un exemplu impresionant de construcție ce rezonează foarte bine cu mediul său exterior. „În proiectele rezdențiale ne străduim să înțelegem narațiunea vieții clienților noștri. (…) Problemele apar atunci când clienții abordează proiectul unei case customizate cu idei preconcepute. Ce au nevoie de fapt e un cămin care să se potrivească stilului lor de viață, acum și în viitor.”

 

Înscrieri și mai multe detalii aici.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria real estate

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

“Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

“Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

“A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers