Xgrupuri Agricultură
Fermieri pentru viitor | Mari Pomicultori | Mari Legumicultori | Mari Viticultori | Fermier în Linia Întâi în Banat și Crișana | Fermier în Linia Întâi în Muntenia, Oltenia și Dobrogea| Fermier în Linia Întâi în Transilvania și Maramureș | Fermier în Linia Întâi în Moldova și Bucovina | Fermier în Linia Întâi | Rolul Marilor Ferme în Comunitate
23 Aprilie 2021 / 10:00 / Online
Invitați

Bogdan Băianu
Managerul Panere – cel mai mare producător de fructe din regiunea Moldovei. Livada are plantații de cireși, pruni, meri și peri pe o suprafață de 70 de hectare.

Mădălin Slav
Tânăr pomicultor în cadrul celei mai mari plantații de afini bio din România, Merryberry, care deține și un depozit frigorific ce utilizează cele mai avansate tehnologii de refrigerare.

Gabriel Gavril
Tânăr pomicultor din județul Suceava, care deține o livadă de 16 hectare și propria fabrică în care transformă merele în suc.

Maria Cîrjă
Marketing Manager, Corteva Agriscience România și Republica Moldova

Corina Oprea
Crăiţa Merelor este numele unei livezi din Voineşti, în cadrul căreia se produc peste 130 de tone de mere anual. Sub brandul Crăiţa Merelor, familia Oprea comercializează fructe proaspete, suc natural de mere, organizează excursii în livadă, iar recent a început să dezvolte şi o pensiune în livada cu meri.

Adrian Asănică
Decanul Facultății de Horticultură din cadrul USAMV București

Ioana Nistorescu
Deține Livada de la Argeș, care are 3 hectare cultivate cu meri, peri, pruni, ciresi și piersici și care produce 40 tone de fructe pe an. Toate investițiile au fost făcute din fonduri proprii, iar în viitorul apropiat va investi într-un centru de procesare al fructelor.

Mircea Grigoriu
Mircea Grigoriu deține o livadă întinsă pe o suprafață de 18 ha, care a fost înființată prin intermediul unui proiect european a cărui valoare depășește 1 milion de euro. El a demarat construcţia celui mai modern depozit frigorific de fructe, integral computerizat, în judeţul Giurgiu.

Mihai-Cătălin Giurgilă
Tânăr fermier din județul Iași, deține o livadă proprie, un depozit de 5000 mp și o presă pentru suc de fructe, toate realizate prin atragerea de fonduri europene.

Orlaie-Țăran Alexandra
Inginer horticol și consultant pentru înființarea și întreținerea plantațiilor de arbuști fructiferi și căpșuni în cadrul Pepinierei Moara. Se ocupă de întreținerea a două plantații de zmeur cu suprafața de 2,3 ha și 0,9 ha, unde este responsabilă cu programul de tratamente fertilizare și lucrări tehnologice.

Mircea Coita
Deţine o plantaţie pomicolă în sistem ecologic, care se întinde pe 6 hectare, în județul Bihor.

Sanda Mititelu
Manager tehnic pentru „Livada Fermecată”, care produce fructe pe 70 de hectare

Nicoleta Dragomir
Moderator & Senior Editor Ferma Media Grup

George Bălan
Tânăr pomicultor din județul Galați, deține o livadă cu suprafață de 15 hectare, unde cultivă mere, vișine, cireșe, zmeură și mure.

Adrian Grigorovici
Deține Livada Veche, care are circa 500 de pomi fructiferi, majoritatea meri, dar și caiși, cireși, peri, piersici, vișini, pruni, gutui. Investițiile se fac anual în întreținerea livezii, în ansamblul ei, iar procesele sunt preponderent cele tradiționale.

Lucian Mugurel Florea
Administratorul Asociaţiei Pomicole Iteşti a reușit să atragă fonduri din programe europene și să facă investiții în valoare de 500.000 euro în depozitare, logistică, transport, mașini de sortat.


Parteneri
UN PROIECT


BORO Newsletter
Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre
vă rugăm să vă înscrieți aici.