Xgrupuri Agricultură

Xgrupul Rolul Marilor Ferme în Comunitate a avut loc pe 29 noiembrie 2019 în cadrul celei de-a patra ediții a Forumului Internațional al Marilor Fermieri RALF, la București. Întâlnirea, realizată în parteneriat cu Bayer, a fost moderată de jurnalistul Cătălin Lența. Teme discutate: rolul marilor ferme în dezvoltarea comunităților din care fac parte, cum construim o relație de încredere între producător și consumator, impactul investițiilor în agricultură în dezvoltarea economică a României, accesul la inovație și la noile tehnologii, finanțarea agriculturii.

Invitați

Prof. Dr. Roxana Vidican

Decan al Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca

Și-a început cariera didactică în 1994 în cadrul USAMV Cluj. Domeniile sale de interes sunt: biologia agrosistemelor, conservarea biodiversităţii, etica ecologică etc. Este membru al European Grassland Federation (2002).

Daniel Buda

Vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European

Din 2014 Daniel Buda este membru al Parlamentului European și în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, iar din 2019 este vicepreședinte al acestei comisii. Prin calitatea de membru AGRI susține interesele fermierilor români și implicit agricultura românească.

Mihail Dumitru

Director General Adjunct al Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene

A fost Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada 2009-2010. Din 2017 devine Director General adjunct responsabil de plățile directe, dezvoltarea rurală și sustenabilă.

Prof. Dr. Vasile Vîntu

Rector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Iași

Profesor universitar în cadrul USAMV din 2001, timp în care a publicat peste 222 de lucrări, din care 21 cărți și manuale îndrumătoare. Este Membru Fondator al I.A.E.R.T. (International Association of Experts in Rural Tourism and Agritourism) – Filiala România.

Prof. Dr. Toma Adrian Dinu

Decanul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București, despre evoluția marilor ferme din Sudul României

Toma Adrian Dinu este profesor de Managementul fermei și Managementul Proiectului la USAMV București. Acesta a fost Director General pentru Elaborarea Politicilor Agricole în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada de preaderare la UE. 

Adrian Chesnoiu

Director General, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)

Partener/ Adrian Chesnoiu este cel care reprezintă AFIR în relațiile cu persoanele fizice sau juridice, precum şi în faţa instanţelor judecătoreşti.  Programul Naţional de Dezvoltare Rurală dezvoltat în cadrul AFIR este o soluţie viabilă pentru modernizarea agriculturii la nivel naţional.

Aurel Placinschi

Director Agricola 96 Țigănași și Societatea Agricolă Moldova, +5000 ha, Iași

Aurel Placinschi a investit în ultimii ani în extinderea rețelei de irigații, din fonduri proprii, și își propune ca până în 2020 acest sistem să funcționeze integral pe o suprafață de peste 3000 de hectare. 

Nicolaie Apopi

Administrator Popagra și Agro Baden Banat, +2500 ha, Timiș

Nicolae Apopi investește constant în tehnologii și utilaje noi pentru creșterea producțiilor. Dintre acestea amintim de sistemul de gestiune a terenurilor, care îi permite să consulte istoricul fiecărei suprafețe cultivate în orice moment. 

Cătălin Lența

Jurnalist AGRO TV

Moderator „Xgroup Meeting Agriculture”

Martin Müller

Deține Păstrăvăria ALBOTA și peste 2.000 ha în județul Sibiu

Martin Müller a implementat prin complexul Agroturistic Păstrăvăria ALBOTA conceptul integrat „De la Fermă la Farfurie”. Pe lângă păstrăvărie, deține ferme de animale  și toate centrele de producție: abator, carmangerie, brutărie, fabrică prelucrare lapte. 

Marius Scarlat

Agral Mixt, +3100 ha, Iași

Grupul de firme TSC Agral Mixt din Andrieșeni are 45 de angajați. Pe cele peste 3000 de hectare exploatate cultivă porumb, grâu, floarea soarelui, soia.

Vasile Iliuţă

Exploatează 3.000 de hectare de teren agricol în Călărași

Vasile Iliuță  este președintele Consiliului Județean Călărași. Fermierul a accesat fonduri nerambursabile în valoare de 2,8 milioane de euro, reușind astfel să pună pe picioare o fermă ultramodenă în localitatea Vâlcelele.

Gheorghe Albu

Administrator Argonaut, +6000 ha, Constanța

Pe lângă cereale, legume și plante producătoare de semințe oleaginoase,  companiile administrate de Gheorghe Albu dețin 6000 de ovine, 250 de hectare cu viță de vie, dar și o cramă pentru procesarea strugurilor din plantație. 

Dr. Ing. Lucian Buzdugan

Președinte AGRICOST

Lucian Buzdugan este președinte al celei mai mari exploatații vegetale din Europa, având o suprafaţă de 57.000 de hectare şi realizând anual o producţie totală de peste 400.000 de tone. Agricost operează, în Insula Mare a Brăilei, 29 de ferme vegetale.

Viorel Băeșu

Director Danistas Plant, +1200 ha, Republica Moldova

Viorel Băeșu este unul dintre cei mai apreciați fermieri din Republica Moldova. Ferma administrată de acesta, Danistas Plant cultivă rapiță de toamnă, grâu de toamnă, soia, floarea-soarelui, porumb, cartofi, și livadă de mere pe o suprafață de 1200 ha.

Mircea Ionuț Petroman

Administrator, MERPANO, +5000 ha, Timiș

Mircea Petroman administrează compania MERPANO și exploatează o suprafață de 5000 ha în județul Timiș, pe care o lucrează cu ajutorul unui număr mare de utilaje agricole.

Pascal Cassecuelle

Senior Bayer Representative & CropScience Division Head Country Group România, Bulgaria, Moldova

Professional Partner/ După ce și-a început cariera în Franța, în cadrul departamentului de vânzări, Pascal și-a asumat în Bayer diferite roluri de conducere locale și globale pentru divizia CropScience din Asia și America Latină. 

Gelu Scutaru

GENERAL DIRECTOR, COMCEREAL, VRANCEA, + 4500 HA, ROMÂNIA

Gelu Scutaru este unul dintre cei mai mari fermieri români, reprezentativ pentru regiunea Vrancea și sudul Moldovei.

Mihai Afiliu

MANAGER, AFILIU TRANS SRL, BUZĂU, +7300 HA

Unul dintre cei mai mari fermieri români. El exploatează 7300 de hectare echipate cu sisteme de irigații extinse pe o rază de un km, în împrejurimile orașului Mizil.

MAI MULTE

Parteneri

PARTENER

UN PROIECT CREAT DE

120x120_0003_logo-site_boro

Co-organizator

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

 Proiecte Conexe Agricultură

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim „health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

„Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

„Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

„A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers