Romanian Healthcare Communication Forum


Vineri, 25 iunie / București / Hotel Caro / prima ediție (inside)

Forum internațional dedicat rolului vital al comunicării în domeniul sănătății, parte a seriei de evenimente Spațiul Medical 2021. Un proiect inedit care își propune să analizeze comunicarea pe teme medicale în contextul provocărilor generate de pandemie și să prezinte soluții pentru îmbunătățirea calității comunicării în situații de criză. Forumul va reuni experți în comunicare din Europa și America, reprezentanți ai guvernelor și ai instituțiilor medicale, lideri și comunicatori din sănătate, reprezentanți ai mediului profesional, educațional și de business. Evenimentul va avea loc în format hibrid: inside și online.

Speakeri

Glen Nowak

Director al Centrului pentru Sănătate și Comunicare a Riscurilor, Universitatea din Georgia, SUA

Profesor de publicitate și relații publice, cu 14 ani de experiență în comunicare medicală, strategică și de criză, managementul riscurilor și relații cu mass-media pentru o agenție guvernamentală importantă din SUA. Timp de 6 ani a condus divizia de relații cu mass-media la Centers for Disvention Prevention and Control (CDC) din Statele Unite. În prezent se află la Universitatea din Georgia, unde co-dirijează un Centru pentru sănătate și comunicarea riscurilor, care are ca scop încurajarea unei abordări interdisciplinare a proiectelor de comunicare în domeniul sănătății.

Gary L. Kreps

Director al Centrului pentru Sănătate și Comunicare a Riscurilor, Universitatea George Mason, Virginia, SUA

Cercetările sale, publicate în peste 500 de cărți și articole frecvent citate, examinează rolurile puternice pe care le îndeplinește comunicarea în a răspunde riscurilor și a îmbunătăți rezultatele din sănătate, în special pentru populația vulnerabilă. Kreps consiliază principalele agenții naționale și internaționale de sănătate cu privire la cele mai bune politici și programe strategice de comunicare în domeniul sănătății.

Judy Chang

Director executiv INPUD, SUA

Pandemia COVID-19 a avut un impact devastator asupra consumatorilor de droguri din întreaga lume. În cadrul INPUD s-au aplicat strategii de comunicare pentru asigura o informare eficientă a comunității, necesară pentru a supraviețui acestei crize globale. INPUD va împărtăși câteva dintre experiențele pe care le-au întâmpinat comunitățile marginalizate în timpul pandemiei.

Amiso George

Profesor de comunicare strategică la Bob Schieffer College of Communication, din cadrul Texas Christian University, Fort Worth, SUA

Expert de renume mondial în comunicarea de criză și membru al Societății de Relații Publice din America. A propus câteva practici pentru a ajuta instituțiile să supraviețuiască și chiar să se dezvolte în situații dificile. Aceste practici includ: reunirea unei echipe de gestionare a crizelor (CMT), urmărirea unui proces în patru etape – „GMER – Gauge, Modify, Execute and Review”, leadershipul onest, diseminarea de informații clare, consistente, bazate pe fapte.

Paul Han

Senior Scientist, Divizia de Control a Cancerului și Științele Populației, National Cancer Institute, SUA

Dr. Han este cercetător comportamental și medic, a cărui activitate se concentrează pe comunicarea și gestionarea incertitudinii medicale. A realizat recent un studiu care a evaluat abordările alternative pentru comunicarea științifică incertă cu privire la pandemia COVID-19 și a demonstrat efectele benefice ale unei strategii de normalizare a incertitudinii.

Sara Castellano

Psiholog clinician, Assistance Publique – Hopitaux de Paris (AP-HP), cel mai mare grup de spitale din Europa şi unul dintre cele mai mari din lume

A realizat un studiu asupra pacienților Covid-19 internați în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, prin care au fost investigate efectele psihologice apărute (depresie, anxietate) ca urmare a comunicării exclusiv online cu familiile.

Franklin Apfel

Director General al World Health Communication Associates, UK

A fost șef de comunicare și advocacy pentru Biroul Regional OMS pentru Europa și Director Regional Proiect HOPE în Europa de Est, timp în care a contribuit la introducerea primului program de vaccinare împotriva hepatitei B din România. În prezent, este redactor la buletinul informativ „Conectarea comunităților în jurul COVID -19”, contractant al proiectelor de comunicare legate de OMS și UNICEF referitoare la pandemie.

Thomas Friemel

Profesor de „Media Use and Media Effects” în cadrul Departamentului de comunicare și cercetare mass-media de la Universitatea din Zurich, Elveția

Prof. Friemel este expert în comunicarea în domeniul sănătății, cu accent pe proiectarea și evaluarea campaniilor. Este redactor-șef al Jurnalului European de Comunicare în Sănătate (EJHC) și co-președinte al diviziei de comunicare în domeniul sănătății al Asociației Europene de Cercetare și Educație în Comunicare (ECREA). El este investigatorul principal al proiectului Covid-Norms și consultant al Oficiului Federal Elvețian de Sănătate Publică cu privire la strategiile de comunicare Covid-19.

Itamar Grotto

Fost director general adjunct, Ministerul Sănătății din Israel

A fost până de curând directorul Serviciilor de Sănătate Publică din Ministerul Sănătății din Israel și este încă membru al Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Prof. Grotto a contribuit la conducerea unuia dintre cele mai avansate răspunsuri guvernamentale din lume la pandemia de coronavirus și a gestionat implementarea operațiunilor de vaccinare în Israel. El a fost responsabil cu funcționarea tuturor serviciilor preventive și a programelor de promovare ale Ministerului Sănătății din Israel. 

Eunice Castro Seixas

Centrul de Cercetare în Sociologie Economică și Organizațională (SOCIUS), Științe și Management Social (CSG), Școala de Economie și Management din Lisabona (ISEG), Universitatea din Lisabona, Portugalia

Deține un doctorat în sociologie și un background în sănătate și psihologie socială. Este autorul mai multor publicații și cărți internaționale pe subiecte cum ar fi: comunicarea politică, pandemia Covid-19, prevenirea HIV, sustenabilitate și participare publică, discursuri media internaționale.

Talya Porat

Lector și cercetător în domeniul factorilor umani și al ingineriei cognitive, în cadrul Imperial College London, UK

Dr. Talya Porat este interesată de procesele de luare a deciziilor și de modul de proiectare și evaluare a intervențiilor medicale eficiente pentru a îmbunătăți calitatea îngrijirii și rezultatele pacienților. Cercetările sale recente explorează importanța abordării nevoilor psihologice de bază în comunicarea sănătății publice, cu scopul de a crește aderența și comportamentul durabil în timpul Covid-19.

Diana Loreta Păun

Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Consilier Prezidențial pentru Sănătate, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. 

Andrei Baciu

Secretar de stat, ministerul sănătății; Expert în politici de sănătate publică

Este Vicepreședinte al Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19. 

Alexandru Rafila

Reprezentant al României în conducerea Organizației Mondiale a Sănătății

Profesor de Microbiologie și Președintele Societății Române de Microbiologie, Vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Valeriu Gheorghiță

Coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19

Medic primar, doctor în Științe Medicale, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Dumitru Borţun

Președintele Juriului de Onoare al Asociației Române de Relații Publice

Profesor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a publicat 4 cărți și peste 160 de eseuri, interviuri, articole şi studii în volume colective, publicaţii de specialitate şi reviste de cultură și a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută de-a lungul întregii activități la promovarea culturii și a identității naționale românești.

Flavia Durach

Lector universitar doctor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, București

Interesele sale de cercetare includ studiul efectelor mass-media în societate, cu accent pe dezinformarea online, rolul și impactul platformelor digitale. A făcut parte dintr-o serie de inițiative recente de combatere a dezinformării, printre care „Technology-driven resilience for countering anti NATO disinformation” (NATO Public Diplomacy Programmes) și ”YouCheck!” (granturile Media Literacy for All, UE).

Gindrovel Dumitra

Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF

Este Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Valeria Herdea

Grupul de lucru „Vaccine Advocacy” al AREPMF și Vicepreședinte, Colegiul Medicilor din România

Președinte Asociaţia Română Pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF).

Ștefan Dascălu

Moderator 

Cercetător în imunologie și epidemiologie teoretică la Universitatea Oxford

Este implicat în numeroase studii epidemiologice şi de sănătate publică despre pandemia COVID-19, participând totodată şi la eforturile de comunicare despre vaccinare. 

Maria Corina Barbaros

Moderator

lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea ″Al.I.Cuza″ din Iaşi

Reprezentant Național al României în cadrul EACH (International Association for Communication in Healthcare), expert național comunicare medic-pacient în cadrul proiectului ONCOMED și autoarea primului volum care sintetizează problematica comunicării în domeniul sănătății „Comunicarea în domeniul sănătății. Teorii, modele explicative, aplicații”, Editura Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, 2020. 

Andreea Moldovan

Director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

Membru al Organizației Mondiale a Sănătății, departamentul de prevenție și control al infectărilor Covid-19. 

Adrian Marinescu

Director Medical, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” București

Este Medic Primar Boli Infecțioase și Coordonatorul Program Național HIV SIDA.

Simin Aysel Florescu

Manager, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”

Este Șeful Clinicii de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și conferențiar universitar în cadrul UMF „Carol Davila” București. 

Bogdan Enoiu

Director General, McCann Worldgroup România

Cu o experiență de peste 27 de ani în industria publicitară, agenția condusă de Bogdan Enoiu este cea mai premiată agenție românească la festivalurile internaționale de publicitate și a adus în țară primele
Grand Prix-uri la Cannes Lions.

 

Ioana Anescu

Director Executiv, asociația industriei de marketing și publicitate online din România  – IAB

A deținut două mandate de membru în Consiliul Director al IAB Europe, ca reprezentant al României și al regiunii CEE, susținând dezvoltarea de standarde și bune practici la nivel european, precum și derularea de proiecte educaționale orientate spre profesionalizarea industriei. A coordonat unele din cele mai importante demersuri ale asociației începând cu anul 2011: IAB Forum România, a fondat IAB MIXX Awards România – concursul local dedicat creativității și eficienței în publicitate online, dar și proiecte precum: IAB Academy, IAB DigiTalk, IAB Breakfasts.

Mihai Craiu

Medic primar pediatru și șef al disciplinei Pediatrie II a Institutului național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din cadrul Facultății de Medicină Generală a UMFCD

Proiectul său educațional „Spitalul Virtual pentru Copii” (SVC) a fost recunoscut cu titlul de „Medicul anului” la Romanian Healthcare Awards 2020, cu Premiul special la Gala COPAC 2018, cu premiul I la Competiția Europeană de Comunicare „Vaccine Campion”, cu Titlul „Vaccine Hero 2019” de la Organizația Mondială a Sănătății.

Horea Timiș

Director Executiv al DSP Arad

Este medic, fost director de spital şi director al DSP Alba, precum şi consilier în cadrul Ministerului Sănătăţii. În ultimii ani a activat exclusiv în mediul privat, ca expert management sanitar, oferind servicii de consultanţă în management sanitar şi informatică medicală pentru mai multe firme.

Vlad-Teodor Berbecar

Președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate – ANMCS

Este medic specialist medicină internă, cu bogată experiență organizatorică și managerială, membru fondator al European MD PhD Association și al Asociației „Caravana cu Medici”, unde a activat ca secretar general în ultimii 6 ani.

Emilian Popovici

Vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie

Este Membru în Boardul International Network of Epidemiology in Policy
și cadru didactic universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Virgil Musta

Președinte al Comisiei de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății

Șeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timişoara.

Ștefan Sevastru

medic primar ATI în cadrul Royal London Hospital, UK

Este consultant în anestezie și medicină perioperatorie, responsabil de comunicare pentru grupul de anestezie traumatică (TAG), fellow al The Royal College of Anesthetists din Londra și Membru al Academiei Educatorilor Medicali. Unul dintre proiectele sale a fost nominalizat la Healthcare Service Journal, categoria Best Emerging Patient Safety Solution în cadrul Patient Safety Awards 2020.

Dragoș Vana

Informatician și cadru didactic la Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Dimitrie Cantemir” Cluj

Cu o pasiune pentru domeniul medical, a participat la crearea și implementarea de software de management în domeniul sănătății, fiind dezvoltatorul platformei de date și statistici Covid – Graphs.ro.

Octavian Jurma

medic specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA

Octavian Jurma este unul dintre fondatorii Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor vii (FORSLYS), care încearcă să găsescă modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale.

MAI MULT

Parteneri

PARTENER

SUSȚINĂTOR

PARTENER INSTITUȚIONAL

PARTENER DE COMUNICARE

UN PROIECT: 

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Proiecte Conexe Sănătate 

Newsletter

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim „health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

„Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

„Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

„A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers