Romanian Healthcare Awards

24 septembrie 2020 / București

Prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.

Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului sunt cele 3 categorii ale ediției 2020. Un proiect creat de SpațiulMedical.ro și Asociația pentru Comunicare Interprofesională PROFESSIONS, organizat de BORO Communication.

Juriu

Dr. Diana Loreta Păun

ROMÂNIA / PREȘEDINTE JURIU

CONSILIER DE STAT, DEPARTAMENTUL SĂNĂTATE PUBLICĂ, ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ

Consilier Prezidențial pentru Sănătate, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Dr. Nicolay Yanev

Bulgaria / MEDICUL ANULUI 2017, SPITALUL UNIVERSITAR DIN SOFIA

A înființat un serviciu de chirurgie microvasculară pentru reconstrucția capului și a gâtului, în Sofia. Munca și eforturile echipei Dr. Yanev au fost recunoscute de comunitatea medicală din Bulgaria și în special de Uniunea Medicală din Bulgaria, care i-a acordat premiul Medicul Anului.

Dr. Andreea Moldovan

România / Director Medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov

Andreea a îmbinat informațiile complementare ale celor 2 specialități pentru a contribui la organizarea și implementarea unui amplu program de prevenție și control a Infecțiilor nozocomiale care i-a adus “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”, oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Dr. José María Muñoz y Ramón

Spania / Președintele secției ATI & fost director medical în cadrul „Spitalului Universitar La Paz”

Spitalul Universtiar la Paz a fost poziționat pentru doi ani consecutivi în fruntea clasamentului celor mai bune spitale de stat din Spania.

Dr. Gheorghe Borcean

Romania / PREȘEDINTELE COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA (CMR)

Medic Primar Chirurg, Medic Primar Ortoped, Medic Specialist Medicină Legală, Doctor în Științe Medicale, Profesor Asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik

SLOVENIA / PREȘEDINTE, CAMERA MEDICILOR

Camera Medicilor este cea mai importantă organizație de profil din Slovenia, din care fac parte toți medicii cu drept de practică.

Dr. Andrei Baciu

România / Secretar de Stat, Ministerul Sănătății

Andrei Baciu este expert în politici de sănătate publică, studiind la Universitatea
de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, specializarea chirurgie.

Dr. Vasile Cepoi

România / Președinte Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

În ultimii 20 de ani a ocupat funcții importante ca Secretar de Stat, Președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate sau Președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu

România / Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca

A făcut parte din comisii, consilii științifice și grupuri de lucru de specialitate ale mai multor instituții printre care Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Consiliului Uniunii Europene sau Agenția Națională a Medicamentului.

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

România / Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Medic primar în Chirurgie Generală cu competențe în chirurgia laparoscopică, endoscopia digestivă diagnostică și managementul serviciilor de sănătate.

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

România / Rector Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil
Palade” din Târgu Mureș

Medic primar în Anestezie și Terapie Intensivă, licențiat în științe juridice și administrative. Este autor a peste 250 de lucrări științifice publicate în țară și în străinătate, a 29 de cărți de specialitate. A câștigat și coordonat 24 de proiecte de cercetare naționale.

Prof. Dr. Daniel Lighezan

România / Prorector didactic al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, din Timișoara

Medic primar în Cardiologie și Medicină internă cu o vastă activitate științifică. Conduce clinica de Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara. 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

România / Prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Este președintele Societății Române de Endocrinologie și Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București. 

Dr. Ferdinand Rudolf Waldenberger

AUSTRIA / DIRECTOR MEDICAL AL SPITALULUI GENERAL KLAGENFURT, UNUL DIN CELE MAI MODERNE SPITALE DIN EUROPA

Ferdinand Rudolf Waldenberger a participat la numeroase premiere medicale în domeniul chirurgiei cardiace. În calitate de profesor a Universității Sigmund Freud, din Viena, promovează medicina bazată pe valori și etica medicală.

Prof. Jaroslaw J. Fedorowski

POLONIA / PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI SPITALELOR

Guvernator pentru Polonia în cadrul European Hospital and Healthcare Federation HOPE și președinte al Polish Association of Managed Care. Jaroslaw Fedorowski are MBA în managementul sănătății.

Liliana Curea

România / Jurnalist, reporter și Realizator emisiune de sănătate, PRO TV

Liliana Curea realizează emisiunea “Doctor de Bine” de la PRO TV. În cadrul fiecărei ediții a emisiunii, Liliana prezintă câte un subiect de interes din domeniu, alături de specialiști cu experiență în medicină.

Șerban Isopescu-Weber

ROMÂNIA / Country Sales Leader, Philips RomÂnia

Francesco Galli

Italia / CHIEF EXECUTIVE OFFICER, SAN DONATO HOSPITAL GROUP, CEL MAI MARE GRUP PRIVAT DE SPITALE DIN ITALIA

Francesco Galli este, de asemenea, CEO al Institutului Național de Tratare a Obezității – INCO, punct de referință internațional pentru obezitate și tratamentul bolilor asociate, dar și al rețelei Smart Clinic, rețea inovatoare de clinici ambulatorii prezente în centrele comerciale.

Dr. biolog Violeta Astratinei

ROMÂNIA / PREȘEDINTE ȘI FONDATOR AL ASOCIAȚIEI MELANOM ROMÂNIA

Violeta Astratinei a fondat Asociația Melanom România cu scopul de a contribui la îmbunătățirea educației pacienților prin actualizarea continuă a informației despre melanom, sistemul de sănătate și cercetarea de frontieră. S-a remarcat ca o susținătoare a ideii că educația e cea mai importantă strategie de supravețuire în cancer. 

Hans Erik Henriksen

danemarca / CEO HEALTHCARE DENMARK

Healthcare DENMARK este un parteneriat public-privat pentru promovarea excelenței daneze din domeniul sănătății, parteneriat aflat sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Prințesa Mary a Danemarcei

Dr. Valeriu Gheorghiţă

România / medic primar Boli Infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

Valeriu Gheorghiţă a studiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Târgu-Mureş și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, specializându-se pe boli infecțioase.

Paul Cryer

marea britanie / CONSULTANT INDEPENDENT ÎN SOLUȚII ȘI INOVAȚII PENTRU ORGANIZAȚII MEDICALE ȘI GUVERNE

Paul Cryer este centrat pe rezultate, are o vastă experiență în programele medicale internaționale și cele guvernamentale, dar și o experiență de succes în NHS și sectorul comercial, atât la nivel strategic, cât și operațional.

Dr. Evgeny Solomonov

ISRAEL / Șef al Departamentului de Chirurgie Generală și Hepato-pancreato-biliară, Ziv Medical Center

A finalizat în 2007 programul de bursă clinică în chirurgia hepato-pancreato-biliară și a transplantului de ficat în cadrul Spitalul Queen Elizabeth, Birmingham din Marea Britanie. Este unul dintre pionierii chirurgiei robotice a ficatului și este membru executiv al Asociației Clinice de Chirurgie Robotică.

Dr. Adrian Udrea

România / PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI NAȚIONALE A ONCOLOGILOR PRIVAȚI DIN ROMÂNIA ȘI DIRECTOR MEDICAL AL CLINICII MEDISPROF DIN CLUJ-NAPOCA

Educat la Cluj și la Rouen, Franța. A fost premiat de Quintiles în 2014 pentru “contribuția valoroasă la dezvoltarea cercetării clinice în România”.

Lodewijk de Beukelaar

olanda / CONDUCE SPITALUL ZORGSAAM, DESEMNAT CEL MAI BUN SPITAL REGIONAL DIN OLANDA IN 2018

Lodewijk de Beukelaar urmărește constant îmbunătățirea calității actului medical, lucru care i-a adus primul loc în topul celor mai bune o sută de spitale regionale din Olanda.

Ramona Marincaș

România / Director de Îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău

Ramona Marincaș este Asistent medical licențiat și a fost desemnată timp de doi ani consecutiv “Practicianul Anului” de către Infection Prevention Society, societatea pentru prevenirea infecţiilor din Marea Britanie.

Dr. Claire Farrugia

mALTA / A AVUT UN ROL DECISIV ÎN OBȚINEREA PREMIULUI EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD DE CĂTRE SPITALUL MATER DEI

Claire Farrugia coordonează Departamentul de Prevenire și Control al Infecțiilor din cadrul principalului spital public, Mater Dei, având peste 25 de ani de experiență, și este lector la Facultatea de Medicină a Universității din Malta.

MAI MULT

Parteneri

Un proiect creat de

organizator

în parteneriat cu

cu participarea

parteneri media

parteneri de comunicare

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Proiecte Conexe Sănătate 

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

“Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

“Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

“A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers