Romanian Healthcare Awards
24 septembrie 2020 / Grădina Palatului Bragadiru, București
Prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.
Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului sunt cele 3 categorii ale ediției 2020. Un proiect creat de SpațiulMedical.ro și Asociația pentru Comunicare Interprofesională PROFESSIONS, organizat de BORO Communication.
De ce să participi?
Pentru a arăta că ați reușit să schimbați ceva în jurul dumneavoastră și că sunteți mândru de ce ați realizat, pentru a împărtăși cu ceilalți bucuria acestei realizări. Pentru a dovedi că sunteți printre cei mai buni profesioniști din sănătate. Pentru a contribui la buna reputație a profesioniștilor din sănătate și pentru a face un pas natural către mai multă transparență. Pentru a vă confrunta propriile standarde cu cele ale competiției și cu rigorile unui juriu internațional de top.
Juriu
Dr. Diana Loreta Păun
ROMÂNIA / PREȘEDINTE JURIU
CONSILIER PREZINDENȚIAL, DEPARTAMENTUL SĂNĂTATE PUBLICĂ, ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ
Medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.
Dr. Nicolay Yanev
Bulgaria / MEDICUL ANULUI 2017, SPITALUL UNIVERSITAR DIN SOFIA
A înființat un serviciu de chirurgie microvasculară pentru reconstrucția capului și a gâtului, în Sofia. Munca și eforturile echipei Dr. Yanev au fost recunoscute de comunitatea medicală din Bulgaria și în special de Uniunea Medicală din Bulgaria, care i-a acordat premiul Medicul Anului.
Dr. Andreea Moldovan
România / Director Medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov
Andreea a îmbinat informațiile complementare ale celor 2 specialități pentru a contribui la organizarea și implementarea unui amplu program de prevenție și control a Infecțiilor nozocomiale care i-a adus “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”, oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Dr. José María Muñoz y Ramón
Spania / Șeful secției ATI & fost director medical în cadrul „Spitalului Universitar La Paz”
Spitalul Universtiar la Paz a fost poziționat pentru doi ani consecutivi în fruntea clasamentului celor mai bune spitale de stat din Spania.
Dr. Gheorghe Borcean
Romania / PREȘEDINTELE COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA (CMR)
Medic Primar Chirurg, Medic Primar Ortoped, Medic Specialist Medicină Legală, Doctor în Științe Medicale, Profesor Asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.
Dr. Zdenka Čebašek-Travnik
SLOVENIA / PREȘEDINTE, CAMERA MEDICILOR
Camera Medicilor este cea mai importantă organizație de profil din Slovenia, din care fac parte toți medicii cu drept de practică.
Dr. Andrei Baciu
România / Secretar de Stat, Ministerul Sănătății
Andrei Baciu este expert în politici de sănătate publică, studiind la Universitatea
de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, specializarea chirurgie.
Dr. Adrian Udrea
România / PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI NAȚIONALE A ONCOLOGILOR PRIVAȚI DIN ROMÂNIA ȘI DIRECTOR MEDICAL AL CLINICII MEDISPROF DIN CLUJ-NAPOCA
Educat la Cluj și la Rouen, Franța. A fost premiat de Quintiles în 2014 pentru “contribuția valoroasă la dezvoltarea cercetării clinice în România”.
Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu
România / Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca
A făcut parte din comisii, consilii științifice și grupuri de lucru de specialitate ale mai multor instituții printre care Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Consiliului Uniunii Europene sau Agenția Națională a Medicamentului.
Prof. Dr. Viorel Scripcariu
România / Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”, din Iași
Medic primar în Chirurgie Generală cu competențe în chirurgia laparoscopică, endoscopia digestivă diagnostică și managementul serviciilor de sănătate.
Prof. Dr. Leonard Azamfirei
România / Rector Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil
Palade” din Târgu Mureș
Medic primar în Anestezie și Terapie Intensivă, licențiat în științe juridice și administrative. Este autor a peste 250 de lucrări științifice publicate în țară și în străinătate, a 29 de cărți de specialitate. A câștigat și coordonat 24 de proiecte de cercetare naționale.
Prof. Dr. Daniel Lighezan
România / Prorector didactic al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, din Timișoara
Medic primar în Cardiologie și Medicină internă cu o vastă activitate științifică. Conduce clinica de Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.
Prof. Dr. Cătălina Poiană
România / Prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București
Este președintele Societății Române de Endocrinologie și Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.
Dr. Ferdinand Rudolf Waldenberger
AUSTRIA / DIRECTOR MEDICAL AL SPITALULUI UNIVERSITAR Kepler, Linz
Ferdinand Rudolf Waldenberger a participat la numeroase premiere medicale în domeniul chirurgiei cardiace. În calitate de profesor a Universității Sigmund Freud, din Viena, promovează medicina bazată pe valori și etica medicală.
Prof. Jaroslaw J. Fedorowski
POLONIA / PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI SPITALELOR
Guvernator pentru Polonia în cadrul European Hospital and Healthcare Federation HOPE și președinte al Polish Association of Managed Care. Jaroslaw Fedorowski are MBA în managementul sănătății.
Liliana Curea
România / Jurnalist, reporter și Realizator emisiune de sănătate, PRO TV
Liliana Curea realizează emisiunea „Doctor de Bine” de la PRO TV. În cadrul fiecărei ediții a emisiunii, Liliana prezintă câte un subiect de interes din domeniu, alături de specialiști cu experiență în medicină.
Șerban Isopescu-Weber
ROMÂNIA /+ 20 de ani experiență în domeniul tehnologiei medicale. Liderul diviziei de produse și soluții dedicate domeniului sănătății în cadrul Philips România
Șerban coordonează relația companiei cu reprezentanții sistemului medical, din mediul public și din cel privat, cu scopul de a contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate din România, cu soluții atât pentru spitale, cât și pentru servicii la domiciliul pacientului.
Francesco Galli
Italia / CHIEF EXECUTIVE OFFICER, SAN DONATO HOSPITAL GROUP, CEL MAI MARE GRUP PRIVAT DE SPITALE DIN ITALIA
Francesco Galli este, de asemenea, CEO al Institutului Național de Tratare a Obezității – INCO, punct de referință internațional pentru obezitate și tratamentul bolilor asociate, dar și al rețelei Smart Clinic, rețea inovatoare de clinici ambulatorii prezente în centrele comerciale.
Dr. biolog Violeta Astratinei
ROMÂNIA / PREȘEDINTE ȘI FONDATOR AL ASOCIAȚIEI MELANOM ROMÂNIA
A fondat Asociația Melanom România cu scopul de a contribui la îmbunătățirea educației pacienților prin actualizarea continuă a informației despre melanom, sistemul de sănătate și cercetarea de frontieră. S-a remarcat ca o susținătoare a ideii că educația e cea mai importantă strategie de supravețuire în cancer.
Hans Erik Henriksen
Danemarca / CEO HEALTHCARE DENMARK
Healthcare DENMARK este un parteneriat public-privat pentru promovarea excelenței daneze din domeniul sănătății, parteneriat aflat sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Prințesa Mary a Danemarcei
Dr. Valeriu Gheorghiţă
România / medic primar Boli Infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”
Valeriu Gheorghiţă a studiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Târgu-Mureş și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, specializându-se pe boli infecțioase.
Paul Cryer
marea britanie / CONSULTANT INDEPENDENT ÎN SOLUȚII ȘI INOVAȚII PENTRU ORGANIZAȚII MEDICALE ȘI GUVERNE
Paul Cryer este centrat pe rezultate, are o vastă experiență în programele medicale internaționale și cele guvernamentale, dar și o experiență de succes în NHS și sectorul comercial, atât la nivel strategic, cât și operațional.
Dr. Evgeny Solomonov
ISRAEL / Șef al Departamentului de Chirurgie Generală și Hepato-pancreato-biliară, Ziv Medical Center
A finalizat în 2007 programul de bursă clinică în chirurgia hepato-pancreato-biliară și a transplantului de ficat în cadrul Spitalul Queen Elizabeth, Birmingham din Marea Britanie. Este unul dintre pionierii chirurgiei robotice a ficatului și este membru executiv al Asociației Clinice de Chirurgie Robotică.
Lodewijk de Beukelaar
Olanda / CEO Groene Hart Hospital, Gouda
Lodewijk de Beukelaar urmărește constant îmbunătățirea calității actului medical, lucru care i-a adus Spitalului ZorgSaam, unde ocupa funcția de COO, primul loc în topul celor mai bune o sută de spitale regionale din Olanda în 2018.
Dr. Turkes Ablachim
România / director medical, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB)
Cristian Hotoboc
România / Preşedinte al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED și al Alianţei Pentru Sănătate din România București
Prof. Dr. Cătălin Codreanu
România / managerul Centrului Clinic de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia” București, președinte Societatea Română de Reumatologie
Prof. Dr. Gheorghe Peltecu
România / fost manager timp de mulți ani al Spitalului Clinic Filantropia din București, profesor de Obsterică-Ginecologie la UMF „Carol Davila” București
Ramona Marincaș
România / Director de Îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău
Ramona Marincaș este Asistent medical licențiat și a fost desemnată timp de doi ani consecutiv “Practicianul Anului” de către Infection Prevention Society, societatea pentru prevenirea infecţiilor din Marea Britanie.
Dr. Claire Farrugia
mALTA / A AVUT UN ROL DECISIV ÎN OBȚINEREA PREMIULUI EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD DE CĂTRE SPITALUL MATER DEI
Claire Farrugia coordonează Departamentul de Prevenire și Control al Infecțiilor din cadrul principalului spital public, Mater Dei, având peste 25 de ani de experiență, și este lector la Facultatea de Medicină a Universității din Malta.
Finaliști
Cei 15 finaliști vor primi diplomele de excelență Romanian Healthcare Awards în cadrul Ceremoniei de Premiere care va avea loc pe 24 septembrie la București.
Tot atunci, dintre finaliști, vor fi anunțați și câștigătorii trofeelor Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului.
Finaliștii (nu este un clasament) sunt:
Dr. Petre Cornel Brătilă
Dr. Adrian Covic
Dr. Bogdan Pană
Dr. Diana Cimpoeșu
Dr. Mihai Craiu
—–
Medicul Anului: Dr. Mihai Craiu
Medici pentru România
Spitalul Militar de Urgență “Constantin Papilian” Cluj-Napoca
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”
Spitalul Clinic Filantropia
Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara
—–
Echipa Medicală a Anului: Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara
Spitalul Universitar Elias
Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”
Institutul Regional de Oncologie Iași
Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca
—–
Spitalul Anului: Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara
Parteneri
BORO Newsletter
Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre
vă rugăm să vă înscrieți aici.