Romanian Healthcare Awards

2022 | 2021 |2020 

24 septembrie 2020 / Grădina Palatului Bragadiru, București

 

Prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.

Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului sunt cele 3 categorii ale ediției 2020. Un proiect creat de SpațiulMedical.ro și Asociația pentru Comunicare Interprofesională PROFESSIONS, organizat de BORO Communication.

De ce să participi?

Pentru a arăta că ați reușit să schimbați ceva în jurul dumneavoastră și că sunteți mândru de ce ați realizat, pentru a împărtăși cu ceilalți bucuria acestei realizări. Pentru a dovedi că sunteți printre cei mai buni profesioniști din sănătate. Pentru a contribui la buna reputație a profesioniștilor din sănătate și pentru a face un pas natural către mai multă transparență. Pentru a vă confrunta propriile standarde cu cele ale competiției și cu rigorile unui juriu internațional de top.

Juriu

Dr. Diana Loreta Păun

ROMÂNIA / PREȘEDINTE JURIU

CONSILIER PREZINDENȚIAL, DEPARTAMENTUL SĂNĂTATE PUBLICĂ, ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ

Medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Dr. Nicolay Yanev

Bulgaria / MEDICUL ANULUI 2017, SPITALUL UNIVERSITAR DIN SOFIA

A înființat un serviciu de chirurgie microvasculară pentru reconstrucția capului și a gâtului, în Sofia. Munca și eforturile echipei Dr. Yanev au fost recunoscute de comunitatea medicală din Bulgaria și în special de Uniunea Medicală din Bulgaria, care i-a acordat premiul Medicul Anului.

Dr. Andreea Moldovan

România / Director Medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov

Andreea a îmbinat informațiile complementare ale celor 2 specialități pentru a contribui la organizarea și implementarea unui amplu program de prevenție și control a Infecțiilor nozocomiale care i-a adus “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”, oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Dr. José María Muñoz y Ramón

Spania / Șeful secției ATI & fost director medical în cadrul „Spitalului Universitar La Paz”

Spitalul Universtiar la Paz a fost poziționat pentru doi ani consecutivi în fruntea clasamentului celor mai bune spitale de stat din Spania.

Dr. Gheorghe Borcean

Romania / PREȘEDINTELE COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA (CMR)

Medic Primar Chirurg, Medic Primar Ortoped, Medic Specialist Medicină Legală, Doctor în Științe Medicale, Profesor Asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik

SLOVENIA / PREȘEDINTE, CAMERA MEDICILOR

Camera Medicilor este cea mai importantă organizație de profil din Slovenia, din care fac parte toți medicii cu drept de practică.

Dr. Andrei Baciu

România / Secretar de Stat, Ministerul Sănătății

Andrei Baciu este expert în politici de sănătate publică, studiind la Universitatea
de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, specializarea chirurgie.

Dr. Adrian Udrea

România / PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI NAȚIONALE A ONCOLOGILOR PRIVAȚI DIN ROMÂNIA ȘI DIRECTOR MEDICAL AL CLINICII MEDISPROF DIN CLUJ-NAPOCA

Educat la Cluj și la Rouen, Franța. A fost premiat de Quintiles în 2014 pentru “contribuția valoroasă la dezvoltarea cercetării clinice în România”.

Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu

România / Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca

A făcut parte din comisii, consilii științifice și grupuri de lucru de specialitate ale mai multor instituții printre care Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Consiliului Uniunii Europene sau Agenția Națională a Medicamentului.

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

România / Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Medic primar în Chirurgie Generală cu competențe în chirurgia laparoscopică, endoscopia digestivă diagnostică și managementul serviciilor de sănătate.

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

România / Rector Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil
Palade” din Târgu Mureș

Medic primar în Anestezie și Terapie Intensivă, licențiat în științe juridice și administrative. Este autor a peste 250 de lucrări științifice publicate în țară și în străinătate, a 29 de cărți de specialitate. A câștigat și coordonat 24 de proiecte de cercetare naționale.

Prof. Dr. Daniel Lighezan

România / Prorector didactic al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, din Timișoara

Medic primar în Cardiologie și Medicină internă cu o vastă activitate științifică. Conduce clinica de Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara. 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

România / Prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Este președintele Societății Române de Endocrinologie și Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Dr. Ferdinand Rudolf Waldenberger

AUSTRIA / DIRECTOR MEDICAL AL SPITALULUI UNIVERSITAR Kepler, Linz

Ferdinand Rudolf Waldenberger a participat la numeroase premiere medicale în domeniul chirurgiei cardiace. În calitate de profesor a Universității Sigmund Freud, din Viena, promovează medicina bazată pe valori și etica medicală.

Prof. Jaroslaw J. Fedorowski

POLONIA / PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI SPITALELOR

Guvernator pentru Polonia în cadrul European Hospital and Healthcare Federation HOPE și președinte al Polish Association of Managed Care. Jaroslaw Fedorowski are MBA în managementul sănătății.

Liliana Curea

România / Jurnalist, reporter și Realizator emisiune de sănătate, PRO TV

Liliana Curea realizează emisiunea „Doctor de Bine” de la PRO TV. În cadrul fiecărei ediții a emisiunii, Liliana prezintă câte un subiect de interes din domeniu, alături de specialiști cu experiență în medicină.

Șerban Isopescu-Weber

ROMÂNIA /+ 20 de ani experiență în domeniul tehnologiei medicale. Liderul diviziei de produse și soluții dedicate domeniului sănătății în cadrul Philips România 

Șerban coordonează relația companiei cu reprezentanții sistemului medical, din mediul public și din cel privat, cu scopul de a contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate din România, cu soluții atât pentru spitale, cât și pentru servicii la domiciliul pacientului.

Francesco Galli

Italia / CHIEF EXECUTIVE OFFICER, SAN DONATO HOSPITAL GROUP, CEL MAI MARE GRUP PRIVAT DE SPITALE DIN ITALIA

Francesco Galli este, de asemenea, CEO al Institutului Național de Tratare a Obezității – INCO, punct de referință internațional pentru obezitate și tratamentul bolilor asociate, dar și al rețelei Smart Clinic, rețea inovatoare de clinici ambulatorii prezente în centrele comerciale.

Dr. biolog Violeta Astratinei

ROMÂNIA / PREȘEDINTE ȘI FONDATOR AL ASOCIAȚIEI MELANOM ROMÂNIA

A fondat Asociația Melanom România cu scopul de a contribui la îmbunătățirea educației pacienților prin actualizarea continuă a informației despre melanom, sistemul de sănătate și cercetarea de frontieră. S-a remarcat ca o susținătoare a ideii că educația e cea mai importantă strategie de supravețuire în cancer. 

Hans Erik Henriksen

Danemarca / CEO HEALTHCARE DENMARK

Healthcare DENMARK este un parteneriat public-privat pentru promovarea excelenței daneze din domeniul sănătății, parteneriat aflat sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Prințesa Mary a Danemarcei

Dr. Valeriu Gheorghiţă

România / medic primar Boli Infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

Valeriu Gheorghiţă a studiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Târgu-Mureş și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, specializându-se pe boli infecțioase.

Paul Cryer

marea britanie / CONSULTANT INDEPENDENT ÎN SOLUȚII ȘI INOVAȚII PENTRU ORGANIZAȚII MEDICALE ȘI GUVERNE

Paul Cryer este centrat pe rezultate, are o vastă experiență în programele medicale internaționale și cele guvernamentale, dar și o experiență de succes în NHS și sectorul comercial, atât la nivel strategic, cât și operațional.

Dr. Evgeny Solomonov

ISRAEL / Șef al Departamentului de Chirurgie Generală și Hepato-pancreato-biliară, Ziv Medical Center

A finalizat în 2007 programul de bursă clinică în chirurgia hepato-pancreato-biliară și a transplantului de ficat în cadrul Spitalul Queen Elizabeth, Birmingham din Marea Britanie. Este unul dintre pionierii chirurgiei robotice a ficatului și este membru executiv al Asociației Clinice de Chirurgie Robotică.

Lodewijk de Beukelaar

Olanda / CEO Groene Hart Hospital, Gouda

Lodewijk de Beukelaar urmărește constant îmbunătățirea calității actului medical, lucru care i-a adus Spitalului ZorgSaam, unde ocupa funcția de COO, primul loc în topul celor mai bune o sută de spitale regionale din Olanda în 2018.

Dr. Turkes Ablachim

România / director medical, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB)

Cristian Hotoboc

România / Preşedinte al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED și al Alianţei Pentru Sănătate din România București

Prof. Dr. Cătălin Codreanu

România / managerul Centrului Clinic de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia” București, președinte Societatea Română de Reumatologie

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu

România / fost manager timp de mulți ani al Spitalului Clinic Filantropia din București, profesor de Obsterică-Ginecologie la UMF „Carol Davila” București

Ramona Marincaș

România / Director de Îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău

Ramona Marincaș este Asistent medical licențiat și a fost desemnată timp de doi ani consecutiv “Practicianul Anului” de către Infection Prevention Society, societatea pentru prevenirea infecţiilor din Marea Britanie.

Dr. Claire Farrugia

mALTA / A AVUT UN ROL DECISIV ÎN OBȚINEREA PREMIULUI EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD DE CĂTRE SPITALUL MATER DEI

Claire Farrugia coordonează Departamentul de Prevenire și Control al Infecțiilor din cadrul principalului spital public, Mater Dei, având peste 25 de ani de experiență, și este lector la Facultatea de Medicină a Universității din Malta.

MAI MULT

Finaliști

Cei 15 finaliști vor primi diplomele de excelență Romanian Healthcare Awards în cadrul Ceremoniei de Premiere care va avea loc pe 24 septembrie la București.

Tot atunci, dintre finaliști, vor fi anunțați și câștigătorii trofeelor Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului.

 

Finaliștii (nu este un clasament) sunt:

Dr. Petre Cornel Brătilă
Dr. Adrian Covic
Dr. Bogdan Pană
Dr. Diana Cimpoeșu
Dr. Mihai Craiu

—–

Medicul Anului: Dr. Mihai Craiu

Medici pentru România
Spitalul Militar de Urgență “Constantin Papilian” Cluj-Napoca
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”
Spitalul Clinic Filantropia
Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara

—–

Echipa Medicală a Anului: Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara

Spitalul Universitar Elias
Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”
Institutul Regional de Oncologie Iași
Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

—–

Spitalul Anului: Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara

Parteneri

Un proiect creat de

organizatori

în parteneriat cu

partener logistic

partener INSTITUȚIONAL

cu participarea

parteneri media

parteneri de comunicare

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Proiecte Conexe Sănătate 

Dr. Andrei Baciu

Secretar de Stat, Ministerul Sănătății

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Cu toate că pandemia este departe de a se fi încheiat, este extraordinar ceea ce au realizat cei de la Romanian Healthcare Awards și remarcabil efortul celor care au fost nominalizați. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a fi parte din juriul acestei competiții care vine să confirme că profesionalismul medicilor români, al echipelor medicale și al celor din spitalele din România, sunt la cele mai înalte cote. Mulțumesc pentru acest eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale, dar și a celor de echipă.”

Lodewijk de Beukelaar

CEO al Spitalului de Boli Cardiovasculare Groene, Gouda

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Susțin cu tărie această competiție. Este foarte important să învățăm unii de la alții cum putem îmbunătăți calitatea actului medical și a managementului în spitalele noastre. Competiția îi încurajează pe medici și pe manageri să devină mai buni, să-și prezinte planurile și metodele eficiente de lucru. Sunt nerăbdător să văd aplicațiile din cadrul Romanian Healthcare Awards și sunt convins că juriul va avea o misiune dificilă în a selecta finaliștii și câștigătorii.”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”

Dr. Andreea Moldovan

Director Medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

”Competiția reprezintă imboldul spre perfecționare, spre a se depăși limitele actuale, spre mai bine. Orice competiție corectă crează premisele pentru a lua în calcul o depășire a performanței de moment, analizând unde suntem și unde am putea și mai ales ar trebui să fim. De asemenea, o competiție anunță momentul de bilanț, de evaluare și interpretare a performanțelor. Și, de ce nu, de răsplătire a eforturilor celor care duc spre mai sus și mai bine activitatea. A acelor „locomotive”care trag după ele întreg colectivul, spitalul, sistemul. 


Prin organizarea primei ediții a Romanian Healthcare Awards, un eveniment dedicat spitalelor, de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, structurată pe 3 categorii: Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului, este încurajată tocmai această competiție între profesioniști. Între cei care, de la începuturi și până în prezent, inclusiv în plină pandemie SARS-CoV-2, ajută, sunt acolo, vindecă. Nu se ascund, nu abandonează, se implică. Pur și simplu, sunt unde trebuie în situații extrem de grele. Sunt. 


Pe acești oameni, echipe și spitale dorim să îi mobilizăm pentru a se înscrie în competiție. Să îi rugăm să își prezinte ceea ce îi face diferiți și îi conduce spre autodepășire. Pentru ca noi, toți ceilalți, să putem învăța și aplica ceea ce ei fac performant, bun, frumos, empatic. Un exemplu de urmat. De care avem cu toții nevoie, mai ales în această perioadă. Mi-aș dori să avem cât mai multe entități spre jurizare. Pentru că acest lucru dovedește că sunt tot mai mulți cei care fac ceva deosebit, care doresc să împărtășească cu ceilalți din domeniu și nu numai cunoștințele și abilitățile de care dispun. O diseminare „în pata de ulei” a lucrurilor bune. Deci, sper să avem cu toții de lucru în acest sens. Vă așteptăm!”

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Rector UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Privilegiul de a evalua activitatea profesională a celor mai buni dintre cei buni, chiar dacă această misiune nu va fi ușoară, mă onorează. A sosit în sfârșit momentul în care profesioniștii din domeniul sănătății vor păși pe scenă, spre a arăta tuturor ce au realizat și spre a-i motiva pe cei aflați la început de drum să le urmeze exemplul, să se dezvolte, să evolueze și să dea tot ce au mai bun.
Este foarte important să-i onorăm pe cei care își fac meseria cu dragoste și pasiune, cu devotament și responsabilitate, cu empatie și sacrificiu, precum și echipele și instituțiile în cadrul cărora nu există “nu se poate”. Știu că, pentru un medic, cea mai plăcută formă de recunoștință este zâmbetul pacientului vindecat, dar și o recunoaștere publică a valorii sale îi va spori motivația de a-și face mai departe datoria cu profesionalism.
Romanian Healthcare Awards 2020 ne oferă posibilitatea de a ne cunoaște mai bine valorile, de a afla cine se află în spatele măștii, de a învăța și de a ne inspira unii pe alții, de a omagia cea mai nobilă vocație: cea de a veghea asupra sănătății oamenilor.”

Dr. Valeriu Gheorghiță

Medic Primar Boli Infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. „Carol Davila”

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020O

„Organizarea primei ediții a Romanian Healthcare Awards, într-un moment atât de dificil, reprezintă un gest de normalitate, de solidaritate, de recunoaștere și de promovare a valorilor profesionale din domeniul sănătății. Este momentul să mulțumim întregului sistem medical, dar mai ales celor care au reușit, prin sacrificii personale și de echipă, să facă performanță, să genereze modele de bună practică și, în final, să demonstreze că „omul sfințește locul”. 


De aceea, încurajez pe această cale medicii, echipele medicale și spitalele din România să aplice la prima ediție a Romanian Healthcare Awards pentru categoriile Medicul Anului, Echipa Medicala a Anului si Spitalul Anului. România are nevoie mai mult ca niciodată să-și cunoască, să-și recunoască și să-și promoveze profesioniștii, echipele de profesioniști și instituțiile medicale de prestigiu.Organizarea și funcționarea serviciilor de sănătate reprezintă prioritatea absolută pentru sistemele sanitare din întreaga lume, și cu atât mai mult din România, care, la acest moment, se confruntă cu una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică prin implicațiile medicale, sociale și economice fără precedent. 


Un sistem medical performant și competitiv care să ofere deopotrivă satisfacție și siguranță pacientului și corpului medical, are nevoie, pe lângă un cadru legislativ favorabil, de unități medicale aduse la zi din punct de vedere arhitectural și funcțional, precum și al mijloacelor de prevenție, diagnostic și terapie. Cu toate acestea, nu putem vorbi de excelență în sistemul de sănătate fără un management de calitate, fără profesioniști dedicați și foarte bine instruiți care să ofere servicii medicale la cel mai înalt nivel, și nu în ultimul rând, fără o calibrare optimă a resursei umane în raport cu necesitățile actuale.”


Ramona Marincaș

Director de Îngrijiri, Spitalul Județean de Urgență Zalău

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Romanian Healthcare Awards oferă șansa personalului medical să-și prezinte realizările, atât personale cât și ale echipei medicale sau spitalului din care face parte. Uneori suntem atât de prinși în agitație încât uităm să sărbătorim realizările pe care le-am obținut, însă sărbătorirea succesului e importantă pentru că ne motivează și ne încurajează să continuăm proiectele de viitor. Sistemul medical din România are nevoie de exemple pozitive de urmat, iar Romanian Healthcare Awards oferă șansa unei recunoașteri publice pentru cei mai buni profesioniști din domeniul medical. Munca extraordinară în slujba pacientului are nevoie de recunoștință, iar acest premiu înseamnă și un „MULȚUMESC” pentru dedicație, implicare, influență pozitivă, practici inovative, dar și pentru compasiunea cu care sunt oferite îngrijirile pacienților.”

Liliana Curea

Jurnalist, Reporter și Realizator Emisiune de Sănătate, PRO TV

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Sunt reporter pe sănătate de 4 ani, iar în tot acest timp am fost aproape zilnic în spitale. Nu întotdeauna știrile pe care le-am făcut au fost pozitive și asta nu pentru că nu mi-am dorit, ci pentru că eu, ca jurnalist PRO TV, trebuie să redau realitatea din sistemul sanitar românesc. Aud foarte des că „sistemul este de vină” și chiar eu spun acest lucru de multe ori. Dar sistemul este format din oameni și, deși e greu, oamenii își pot schimba obiceiurile rele – pentru că ele contribuie la consolidarea neregulilor din sănătate. Am cunoscut în toată această perioadă sute de cadre medicale, multe dintre ele persoane dedicate, oameni care pot ridica nivelul sistemului sanitar. Doar că unii s-au săturat de lipsuri și de nepotisme și s-au lăsat păgubași. Cred că e timpul ca aceste persoane să ridice capul și să strige tare că se poate. Și mai ales să facă lucruri pentru a demonstra că se poate chiar și în România. Doar așa putem avea schimbarea pe care ne-o dorim cu toții. Iar o astfel de competiție este prilejul ideal pentru ei, cei care muncesc zi de zi cu pasiune, cu dragoste față de semeni și cu dorința de a evolua profesional. Romanian Healthcare Awards 2020 este șansa oricăruia dintre ei! Am cunoscut medici tineri care au ajutat la dezvoltarea sistemului de sănătate fără a-și asuma vreun merit. Am văzut, mai ales în această perioada grea de pandemie, că doar în echipă pot depăși obstacole care par de netrecut. S-au mobilizat și au acționat ca o familie și au reușit. Sunt unități sanitare în care managerii (și nu numai) s-au implicat în dezvoltarea și modernizarea unităților sanitare. Acești oameni sunt exemple de urmat și trebuie să iasă în față și să își asume meritele. Ei îi pot motiva și pe colegii care încă nu au îndrăznit să creadă că se poate și în România. Aveți curaj să arătați că ați schimbat ceva în bine și că totul depinde nu de sistem, ci de oamenii care fac parte din el!”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Dr. José María Muñoz y Ramón

Șeful secției ATI & fost director medical în cadrul „Spitalului Universitar La Paz”

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Juriul Romanian Healthcare Awards încurajează medicii și managerii să participe la competiție deoarece aceasta va stimula cu siguranță căutarea excelenței în cadrul tuturor spitalelor din România. Componenta internațională a acestui proiect va adăuga un plus de valoare și va recunoaște eforturile și succesul sectorului medical în aceste timpuri dificile, oferind vizibilitate aplicanților și instituțiilor pe care le reprezintă.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențialăi

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

„De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 


Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele trei categorii ale ediției din 2020 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Ferdinand Rudolf Waldenberger

Director Medical al Spitalului Universitar Kepler din Linz și Profesor la Universitatea Sigmund Freud din Viena

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Profesionalismul în medicină este o conversație despre ceea ce înseamnă să fii un bun medic. Acesta a fost și va rămâne un subiect major în domeniul medical, pe care medicii încă încearcă să-l definească, să-l evalueze și să-l predea. Ultimele decenii au adus noi provocări în medicină și o schimbare în relația medic-pacient. Ne concentrăm pe performanța individuală, pe modele, pe importanța muncii în echipă, pe valorile etice ale profesiei de medic și este foarte important să-i onorăm pe acei colegi care fac o muncă deosebită, care sunt parte integrantă a unor echipe și care facilitează etica organizațională în toate spitalele. Dacă vom crea modele, ele vor acționa ca faruri călăuzitoare, iar oamenii le vor urma. Acestea sunt motivele pentru care celebrăm Romanian Healthcare Awards!”

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik

Președintele Camerei Medicilor din Slovenia

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Chiar dacă profesia medicală nu este despre concurență, susțin desemnarea celor mai buni medici. Este o modalitate foarte potrivită de a revedea procedurile medicale de succes și de a informa publicul larg. Este important să cunoaștem medicii selectați pentru munca lor extraordinară. Toate acestea reprezintă în primul rând avantaje pentru pacienții noștri. Mai mult, dacă evaluarea se face într-un context internațional, aceasta este importantă și pentru furnizorii de servicii medicale din țările implicate în jurizare.”
 

Hans Erik Henriksen

CEO Healthcare Denmark

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Inovația apare atunci când spitalele, medicii și echipele medicale decid să abordeze provocările și problemele în moduri noi, deseori în cooperare cu experți în tehnologie din companii sau cercetători din cadrul universităților. Cu toate acestea, nu totul se rezumă la noi tehnologii. Implementarea de noi moduri de lucru, noi abordări și valori în spitale sunt adesea inițiative care pot face de asemenea cunoscute un spital sau o echipă medicală, ceea ce duce la îmbunătățiri majore în ceea ce privește satisfacția pacientului, calitatea tratamentului și rezultatele.

 

În vremuri ca acestea, cu o pandemie mondială, este mai important ca niciodată ca spitalele să fie încurajate să depășească noile provocări și să găsească abordări inedite pentru a crește productivitatea și calitatea. Competiția națională pentru premierea spitalelor, medicilor și echipelor medicale de top din România este o modalitate excelentă de a prezenta noi idei și inovații. Sperăm că această competiție va inspira toate spitalele să învețe unul de la celălalt și, în acest fel, va avea un impact major asupra progreselor în domeniul sănătății din România în viitor.”

Cristian Hotoboc

Preşedinte al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED și al Alianţei Pentru Sănătate din România

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Sănătatea este un domeniu în care premiile se câștigă zi de zi, alături de fiecare pacient salvat, mulțumit și sănătos. Oportunitatea de a vorbi despre realizările din domeniu este cu atât mai importantă acum, când medicii, echipele de specialiști și spitalele se confruntă cu o situație fără precedent, cu o luptă continuă pentru supraviețuire.
Romanian Healthcare Awards constituie o oportunite de a ne exprima aprecierea și de a mulțumi medicilor și echipelor care își dedică toată priceperea și devotamentul pentru binele pacientului. Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului sunt cele trei categorii pentru care vom vota și pentru care vă invit să vă înscrieți, nu ca pentru o competiție, ci ca pentru un moment al elitelor românești din domeniu.”

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei

Rector Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din
Târgu Mureș

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu
Mureș susține acest eveniment dedicat recunoașterii inovației, performanței și excelenței din
domeniul Sănătății, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plină pandemie de SARS-CoV-2.
Competiția Romanian Healthcare Awards, în care vor fi premiați medicii, echipele medicale și
spitalele la categoriile Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului, reprezintă un
bun prilej de a ne arăta încă o dată aprecierea și prețuirea față de profesioniștii din Sănătate,
care, în această criză sanitară, nu s-au abătut nicio clipă de la misiunea nobilă de a salva vieți.”

Dr. Jaroslaw J. Fedorowski

Președintele Federației Spitalelor din Polonia

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Sunt onorat să fiu unul dintre membrii juriului Romanian Healthcare Awards 2020. În calitate de președinte al Federației Spitalelor din Polonia, apreciez importanța desemnării liderilor din domeniul medical. Ideea unui astfel de concurs este de a promova cele mai bune practici medicale și de management, cei mai buni manageri și cele mai bune echipe pentru încurajarea celorlalți. Evenimentul este, de asemenea, o oportunitate extraordinară de a cunoaște managerii de top din domeniul sănătății și profesioniștii medicali având ocazia de a-i întâlni în persoană la eveniment, dar și prin intermediul publicității oferite de mass-media. Felicit România, aliatul și partenerul nostru european, pentru organizarea Romanian Healthcare Awards 2020 și le doresc tuturor celor nominalizați succes. Multe mulțumiri inițiatorilor și organizatorilor evenimentului. Vă rog să acceptați, de asemenea, cuvintele mele de încurajare pentru a forma o federație națională a spitalelor în România, după modelul Federației Spitalelor Poloneze care să devină membru activ al Federației Europene a Spitalelor și Sănătății – HOPE.”

Dr. Vasile Cepoi

Președinte Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Cum își aleg, în general, pacienții spitalul la care vor să se trateze? În primul rând după medic, echipa medicală de acolo și calitatea serviciilor din unitatea respectivă. Așadar, toate cele trei categorii de la Romanian Healthcare Awards 2020.

Orice competiție care pune accent pe calitatea serviciilor din sistemul medical, pe echipa medicală poate fi un câștig atât pentru sistem, cât și pentru pacienți. Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, prin activitatea desfășurată, dorește să își atingă scopul care constă în asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului, prin standardizarea și evaluarea serviciilor de sănătate și acreditarea unităților sanitare.

Calitatea serviciilor medicale este strâns legată nu doar de medic, ci de întreaga echipă medicală. Spitalele care vor să înregistreze îmbunătățirea calității trebuie să încurajeze munca în echipă. Ca urmare, orice unitate, echipă medicală dintr-un spital sau medic care depun eforturi pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale ar trebui să se înscrie în competiție”.

Paul Cryer

Consultant independent în soluții și inovații pentru organizații medicale șI guverne

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2020

„Romanian Healthcare Awards oferă o platformă medicilor și spitalelor, care le permite să se compare cu alți profesioniști și cu alte instituții medicale similare, în care dorința de succes creează o oportunitate de învățare care va conduce în mod inevitabil la o îmbunătățire, într-un formă sau alta. Noțiunea de succes cuprinde aproape întotdeauna câteva elemente de evaluare comparativă și câteva forme de feedback. Sistemele care conduc la evaluări formale recunoscute de persoane sau organizații ca fiind credibile vor stimula înțelegerea nevoii de schimbare și ar trebui, prin urmare, să fie încurajate și promovate pe scară largă.”

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim „health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

„A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

„Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

„Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers