RALF Forumul Internțional al Marilor Fermieri
Speakeri & Parteneri
David Fuller-Shapcott
Medalia de Aur, British Farming Awards 2018, UK
David Fuller-Shapcott are funcția de Managing Director în cadrul fermei J.N. Fuller-Shapcott & Co. Ca fermier, David spune că este responsabil de producerea alimentelor sănătoase, acest lucru fiind posibil doar pe căi sustenabile și utilizând metode moderne dovedite științific.
Trevor Scherman
Premiul pentru Inovație în cadrul Canada’s Farm Progress Show
Trevor Scherman a inventat un sistem care îi ajută pe fermieri să își reducă pierderile din timpul recoltării cerealelor. Fermierul canadian exploatează 2428 de hectare. Trevor este mereu în căutare de informații care să îl ghideze în procesul de luare a deciziilor.
Viljar Veidenberg
Baltic Sea Farmer of the Year 2018 Award, Estonia
Viljar Veidenberg este CEO în cadrul fermei ecologice Pajumäe din Estonia care produce diferite produse lactate. Tânărul fermier a luat ferma de la părinții săi acum 6 ani și în prezent gestioneză și o fabrică nouă de produse lactate.
Wouter Bauman
Rooftopfarmer la Dakakker, OLANDA
DakAkker este o fermă pe acoperiș de 1000 m2 în vârful Schieblock din Rotterdam, Olanda și este una dintre cele mai mari ferme pe acoperiș din Europa. În viziunea lui Wouter, agricultura durabilă înseamnă obținerea de produse alimentare sănătoase și care să fie accesibile tuturor.
Grzegorz Brodziak
CEO, Goodvalley Agro, +13.000 ha, Polonia
Goodvalley deține un număr de 22,500 de porci și o linie specială de producție de carne fără utilizarea antibioticelor. Compania funcționează cu producția proprie de furaje și cu 8 uzine de biogaz care acoperă 100% din nevoile de energie electrică ale companiei.
Hannu Haapala
Cercetător și inventator finlandez în domeniul agrotehnologiei și al bio-economiei recunoscut la nivel internațional
Hannu are un doctorat în Inginerie Agricolă obținut la Universitatea din Helsinki, unde a fost și profesor înainte de a-și dezvolta propria afacere pentru a accelera inovația în agricultură și horticultură.
Wyno Zwanenburg
Consultant internațional cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul agriculturii, Olanda
Wyno Zwanenburg și-a deschis propria firmă de consultanță colaborând astăzi cu companii, antreprenori și organizații din agricultura internațională.
Dariusz Majchrzycki
DANKO Plant Breeders exploatează peste 6300 de hectare în Polonia
Dariusz Majchrzycki este Președintele Secției de Cereale și Legume din cadrul Asociației Poloneze a Semințelor și Sales Director Danko. Compania are peste 36.000 ha care sunt cultivate anual cu cele 120 de varietăți de semințe produse de Danko.
Javier Fernández Ponce
creatorul conceptului Smart Floating Farms, Spania
Smart Floating Farms este un sistem inteligent de fermă plutitoare care combină energia solară, agricultura hidroponică și acvacultura. Javier crede că viitorul agriculturii constă în utilizarea unui mix de metode de producție sustenabile atât în fermele mari, cât și în agricultura urbană.
Daniel Buda
Vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European
Din 2014 Daniel Buda este membru al Parlamentului European și în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, iar din 2019 este vicepreședinte al acestei comisii. Prin calitatea de membru AGRI susține interesele fermierilor români și implicit agricultura românească.
Mihail Dumitru
Director General Adjunct al Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene
A fost Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada 2009-2010. Din 2017 devine Director General adjunct responsabil de plățile directe, dezvoltarea rurală și sustenabilă.
Prof. Dr. Vasile Vîntu
Rector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Iași
Profesor universitar în cadrul USAMV din 2001, timp în care a publicat peste 222 de lucrări, din care 21 cărți și manuale îndrumătoare. Este Membru Fondator al I.A.E.R.T. (International Association of Experts in Rural Tourism and Agritourism) – Filiala România.
Prof. Dr. Roxana Vidican
Decan al Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca
Și-a început cariera didactică în 1994 în cadrul USAMV Cluj. Domeniile sale de interes sunt: biologia agrosistemelor, conservarea biodiversităţii, etica ecologică etc. Este membru al European Grassland Federation (2002).
Prof. Dr. Toma Adrian Dinu
Decanul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București, despre evoluția marilor ferme din Sudul României
Toma Adrian Dinu este profesor de Managementul fermei și Managementul Proiectului la USAMV București. Acesta a fost Director General pentru Elaborarea Politicilor Agricole în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada de preaderare la UE.
Arnaud Perrein
Director General, Sopema,+ 4000 ha, Ialomița
Arnaud Perrein este fermier de origine franceză, stabilit în Ialomița, administratorul fermei Sopema și preşedintele Asociației Producătorilor de Porumb din România. APPR este o asociație profesională formată din producători agricoli, dar și reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România.
Martin Müller
Deține Păstrăvăria ALBOTA și peste 2.000 ha în județul Sibiu
Ca inginer IT Martin Müller a implementat prin complexul Agroturistic Păstrăvăria ALBOTA conceptul integrat „De la Fermă la Farfurie”. Pe lângă păstrăvărie, deține ferme de animale (150 bivoli, 350 vite Angus, 1.500 oi, 500 capre, 200 porci) și toate centrele de producție: abator, carmangerie, brutărie, fabrică prelucrare lapte.
Cornel Stroescu
Administrează peste 2000 ha în Mehedinți
Cornel Stroescu este unul dintre cei mai mari fermieri din Mehedinți. Cultivă peste 2000 de hectare de teren la Gârla Mare, deţine un siloz de aproape 2 milioane de euro şi o fermă de păsări în localitatea Bistriţa.
Adrian Chesnoiu
Director General, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)
Partener/ Adrian Chesnoiu este cel care reprezintă AFIR în relațiile cu persoanele fizice sau juridice, precum şi în faţa instanţelor judecătoreşti. Programul Naţional de Dezvoltare Rurală dezvoltat în cadrul AFIR este o soluţie viabilă pentru modernizarea agriculturii la nivel naţional.
Aurel Placinschi
Director Agricola 96 Țigănași și Societatea Agricolă Moldova, +5000 ha, Iași
Aurel Placinschi a investit în ultimii ani în extinderea rețelei de irigații, din fonduri proprii, și își propune ca până în 2020 acest sistem să funcționeze integral pe o suprafață de peste 3000 de hectare.
Nicolaie Apopi
Administrator Popagra și Agro Baden Banat, +2500 ha, Timiș
Nicolae Apopi investește constant în tehnologii și utilaje noi pentru creșterea producțiilor. Dintre acestea amintim de sistemul de gestiune a terenurilor, care îi permite să consulte istoricul fiecărei suprafețe cultivate în orice moment.
Cosmin Iancu
Administrează peste 1100 ha, S.A Grădiștea, Ilfov
Tânăr fermier, este responsabil de tot ce înseamnă tehnologia de cultură și instrumentele prin care reușește ca această tehnologie să fie pusă în practică, iar prin intermediul ideilor noi pe care le-a promovat a reușit să crească cu mult profitabilitatea și rentabilitatea afacerii.
Marius Scarlat
Agral Mixt, +3100 ha, Iași
Grupul de firme TSC Agral Mixt din Andrieșeni are 45 de angajați. Pe cele peste 3000 de hectare exploatate cultivă porumb, grâu, floarea soarelui, soia.
Vasile Iliuţă
Exploatează 3.000 de hectare de teren agricol în Călărași
Vasile Iliuță este președintele Consiliului Județean Călărași. Fermierul a accesat fonduri nerambursabile în valoare de 2,8 milioane de euro, reușind astfel să pună pe picioare o fermă ultramodenă în localitatea Vâlcelele.
Celzin Aedin
Director General, SC Micul Agricultor SRL, +3000 Ha, Constanța
Celzin Aedin lucrează peste 3.000 de hectare, ferma sa este localizată în Osmancea, județul Constanța. Celzin Aedin are o viziune diferită față de cea a altor colegi fermieri – este tânăr, dornic să muncească și mai ales să testeze soiuri și hibrizi, dar și produse noi apărute pe piață.
Gheorghe Albu
Administrator Argonaut, +6000 ha, Constanța
Pe lângă cereale, legume și plante producătoare de semințe oleaginoase, companiile administrate de Gheorghe Albu dețin 6000 de ovine, 250 de hectare cu viță de vie, dar și o cramă pentru procesarea strugurilor din plantație.
Dr. Ing. Lucian Buzdugan
Președinte AGRICOST
Lucian Buzdugan este președinte al celei mai mari exploatații vegetale din Europa, având o suprafaţă de 57.000 de hectare şi realizând anual o producţie totală de peste 400.000 de tone. Agricost operează, în Insula Mare a Brăilei, 29 de ferme vegetale.
Viorel Băeșu
Director Danistas Plant, +1200 ha, Republica Moldova
Viorel Băeșu este unul dintre cei mai apreciați fermieri din Republica Moldova. Ferma administrată de acesta, Danistas Plant cultivă rapiță de toamnă, grâu de toamnă, soia, floarea-soarelui, porumb, cartofi, și livadă de mere pe o suprafață de 1200 ha.
Liviu Zăgan
Holde Agri Invest exploatează 2.800 de hectare de teren în partea de sud-est a României
Liviu Zăgan și-a început aventura cu agricultura în urmă cu 10 ani, lucrând pentru Cerealflor, o afacere de familie. Din 2016, împreună cu 3 antreprenori români, Liviu a pus bazele propriei sale afaceri în agricultură.
Mircea Ionuț Petroman
Administrator, MERPANO, +5000 ha, Timiș
Mircea Petroman administrează compania MERPANO și exploatează o suprafață de 5000 ha în județul Timiș, pe care o lucrează cu ajutorul unui număr mare de utilaje agricole.
Nicoleta Dragomir
Redactor Șef, Revista Ferma
Moderator al sesiuni: „Educație. Leadership. Inovație. Politici Agricole” și „Managementul Marilor Ferme”
Cătălin Lența
Jurnalist AGRO TV
Moderator „Xgroup Meeting Agriculture”
Andreea Stroe
Jurnalist Antena 3
Moderator al sesiunea „Ferma Viitorului”
George Mușat
Breeding Manager, Project Leader FAO 400 SEE, KWS
Master Partner/ George Mușat este Directorul Proiectului de Ameliorare a Porumbului pentru grupele FAO 400, în Europa de Sud-Est. El are ca responsabilități principale: dezvoltarea de linii consangvinizate adaptate condițiilor din Sud-Estul Europei și utilizarea lor în crearea de noi hibrizi, dar și testarea noilor hibrizi în câmp.
Maria Cîrjă
Marketing Manager, Corteva Agriscience România și Republica Moldova
Professional Partner/ Și-a început cariera ca profesor de biologie. După un an a devenit cercetător științific la Institutul de Cercetări pentru Legumicultură și Floricultură Vidra – Laboratorul de Protecția Plantelor. În august 2017 este numită Director Marketing în noua companie CORTEVA AGRISCIENCE – Divizia de Agricultură DowDupont.
Adrian Badea
Director Național Vânzări, PETKUS, ROMÂNIA
Professional Partner/ Adrian Badea și-a pus experiența de 9 ani în domeniul soluțiilor pentru depozitarea și condiționarea cerealelor și plantelor oleaginoase de pe piața românească, alături de experiența de aproape 170 de ani a lui PETKUS în producția de echipamente, pentru a păstra compania în topul furnizorilor de tehnologie din țara noastră.
Alexander Hammerschmidt
IT Management, DKE-Data GmbH & Co. KG Agrirouter, Germania
Alexander Hammerschmidt este implicat direct în dezvoltarea, implementarea și funcționarea agrirouter. Platforma agrirouter permite schimbul de date între mașini și produse software de la diferiți producători și furnizori. Sistemul funcționează automat, simplifică procesele și îmbunătățește rentabilitatea.
Pascal Cassecuelle
Senior Bayer Representative & CropScience Division Head Country Group România, Bulgaria, Moldova
Professional Partner/ După ce și-a început cariera în Franța, în cadrul departamentului de vânzări, Pascal și-a asumat în Bayer diferite roluri de conducere locale și globale pentru divizia CropScience din Asia și America Latină.
Ramona Ivan
Direcția Relații cu Instituții Naționale și Internaționale / CEC BANK
Partener/ Ramona Ivan are o experienţă de peste 20 ani în sistemul bancar românesc, activând atât în bănci cu acţionariat de stat, cât şi cu capital majoritar privat internaţional, în ultimii cinci ani alăturându-se echipei CEC Bank.
Radu Gorunescu
Manager, Studio of Agricultural Systems Romania
Partener/ Radu Gorunescu a prezentat platforma digitală SAS by Cropio. Aceasta implementează un sistem revoluționar de control și management al fermei, bazat pe monitorizarea terenurilor agricole din satelit, prin GPS, ține evidența operațiunilor agricole, a parcelelor de teren, a contractelor de arendă.
Remus Cazacu
Director General, BIT Software, România
Remus Cazacu este un antreprenor cu o experiență bogată în industria software și aplicații de business (sisteme ERP, CRM, BI) și conduce de peste 25 de ani firma BITSoftware, o companie care are în portofoliu soluții de business inovative, peste 300 de clienți, firme medii și mari, românești și globale, și prezență în peste 70 de țări.
Brian McKown
Vicepreședinte, Kinze Manufacturing, Lituania
Kinze Manufacturing este una dintre cele mai inovatoare companii de tehnologie pentru agricultură. Brian McKown a coordonat în ultimii 16 ani activitatea internațională a Kinze, realizând parteneriate strategice și oferind consultanță marilor fermieri din întreaga lume.
Alexandr Pešák
Central & Eastern Europe Manager, Kleffmann Group, Cehia
Din 2017 Alexandr lucrează ca manager regional al Europei Centrale și de Est la Grupul Kleffmann. Principalele sale pasiuni profesionale sunt tendințele generale și, de asemenea, conexiunile sociale în domeniul agroindustriei și inovațiile în cercetarea de piață.
Cătălin Viziru
Marketing Manager, FMC Agro Operational, România
Cătălin Viziru și-a început cariera în agribusiness în anul 2009 ca promotor pentru DuPont România SRL, urmând ca 6 ani mai târziu, să promoveze în poziția de Key Account Manager în cadrul aceleiași companii. În prezent este Director de Marketing în cadrul companiei FMC Agro Operational România.
Testimoniale
Apariții Media
Parteneri
Master Partner
Professional Partners
Xgroup PARTENER
PARTENERI
SUSȚINĂTORI & EXPOZANȚI
parteneri Instituționali
parteneri educaționali
PARTeneri MEDIA
UN PROIECT CREAT DE
Co-organizator
BORO Newsletter
Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre
vă rugăm să vă înscrieți aici.