DEVO Forumul Internațional al Marilor Dezvoltatori

Prima ediție DEVO a prezentat proiecte în valoare de peste 10 miliarde de euro din mai multe țări, unul dintre proiecte fiind Apple Park campus din S.U.A., proiectat de frații Daniel și Maximilian Zielinski, arhitecți români la Foster + Partners.

Speakeri & Parteneri

Șerban Țigănaș

Președinte, Dico și Tigănaș

Chairman / Dr. Arh. Șerban Țigănaș este Secretar General al Uniunii Internaționale a Arhitecților și președinte al biroului de proiectare Dico și Țigănaș din Cluj-Napoca.

George Stamate

Director, Departament clienţi mari rezidenţial şi infrastructură, ARABESQUE

Master Partner / În vârsta de 51 ani, absolvent al Facultăţii de Mecanică (Politehnica) din cadrul Universităţii din Galaţi şi având o experienţă de peste 25 de ani în vânzări, George Stamate a intrat în echipa Arabesque începând cu anul 2013.

Cristian Romeo Erbașu

Director General, Construcții Erbașu S.A., România

Dr. Ing. Cristian Romeo Erbașu este unul din membrii fondatori ai Patronatului Societăților de Construcții (PSC) și al Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), al cărui Președinte a fost în până în anul 2018.

Adrian Cefălan

Director Investiții, Compania Națională de Investiții, România

Compania Națională de Investiții se află sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, fiind înființată în anul 2001. Principalii beneficiari ai programe realizate de CNI sunt autoritățile publice locale.

Raluca Munteanu

Business Development Manager IULIUS, România

În calitate de Business Development Manager a contribuit, timp de doi ani, la îmbunătățirea activității de management al clădirilor United Business Center din Iaşi, componenta de birouri a ansamblului Palas, singura dezvoltare cu destinație mixtă din România

Laurențiu Manea

Office Building Manager for Openville, România

În calitate de Office Building Manager, în ultimii patru ani a contribuit activ la dezvoltarea brandului United Business Center Timișoara, componenta de birouri a ansamblului Openville, cel mai mare proiect cu destinație mixtă din vestul țării, care va însuma o suprafață de 130.000 mp de spații office.

Maximilian Zielinski

Arhitect Partener, Foster + Partners, UK

Arhitect român, partener în cadrul biroului de arhitectură Foster + Partners, Maximilian Zielinski lucrează împreună cu fratele său, Daniel Zielinski, încearcând continuu să-și îmbunătățească abordarea față de nevoile contemporane și viitoare, promovând în același timp metode durabile și eficiente de construcție.

Daniel Zielinski

Arhitect Partener, Foster + Partners, UK

Arhitect român, partener în cadrul biroului de arhitectură Foster + Partners, Daniel Zielinski a fost pasionat dintotdeauna de arhitectură, studiind la București și Stuttgart, absolvind în 2008. Cel mai dificil proiect până în prezent a fost Apple Park din Cupertino.

Michalis Hadjipanayiotou

CEO, Cybarco Development, Cipru

 Michalis Hadjipanayiotou este absolvent al Universității din Texas și al Universității din Manchester. Face parte din mai multe asociații profesionale precum CIPA (Cyprus Investment Promotion Agency), Cyprus Chamber of Commerce and Industry sau Association of Large Investment Projects.

Vasily Selivanov

CEO, LEGENDA Intelligent Development, Rusia

Vasily Selivanov a debutat în domeniul bancar, iar experiența în construcții și în dezvoltarea marilor proiecte a început cu poziții cheie în holding-uri importante. Până în prezent a coordonat peste 30 de mari proiecte de dezvoltare.

Frode Grønvold

Chairman of the Board, Linstow Center Management, Norvegia

Din 2004, Frode Grønvold conduce compania Linstow Center Management, după ce timp de mai mulți ani a deținut funcția de de Director de Operațiuni în cadrul aceleiași companii. 

Jake Jephcott

Director of Business Development, Olivia Business Center, Polonia

Jake Jephcott a coordonat dezvoltarea Olivia Business Centre încă de la lansarea proiectului, având un rol major în evoluția Centrului. Predă la Universitarea din Gdnask, Facultatea de Management.

Anna Laievska

Commercial Director, Intergal-Bud, Ucraina

Anna Laievska deține un Master de Business Management la Universitatea Națională de Studii Economice din Kiev, fiind licențiată în economie a aceleiași universități. Coordonează și departamentul de cercetare a pieței de real estate din cadrul Intergal-Bud.

Lina Lahiri

Arhitect & Project Manager, Sauerbruch Hutton, Germania

Lina Lahiri a studiat arhitectura la Oxford School of Architecture, Oxford Brookes University și la Bartlett, University College London. Din 2005 este arhitect la Sauerbruch Hutton, fiind responsabilă de  numeroase proiecte importante.

Benoit McNamara

Senior Design Manager, Select Group, UAE

Benoit McNamara are o experiență de peste 15 ani în proiectare diversă și activează în cadrul Select Group încă din anul 2015, fiind responsabil de supravegherea tuturor cerințelor de proiectare.

 

Sinclair Hutcheson

Director, Aedas Dubai, UAE

Sinclair Hutcheson are 20 de ani de experiență în planificarea inițială, proiectarea conceptuală și livrarea detaliilor finale de construcție, lucrând în Asia, Europa și Orientul Mijlociu. 

MAI MULTE

​Proiecte

Apple Park

📍 SUA

Campusul Apple Park din Cupertino, California a fost proiectat de către biroul de arhitectură Foster + Partners. În cadrul noului complex își desfășoară activitatea 13.000 de angajați Apple. În plus, acesta mai cuprinde 11.000 de locuri de parcare, centre de fitness și restaurante. Campusul în formă de inel construit pe o suprafaţă totală de peste 260.000 de metri pătraţi, este o investiție de 5 miliarde de dolari.

Iulius Town Timișoara

📍 Timișoara, românia

Iulius Town Timișoara este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape.

Trilogy Limassol Seafront

📍 Cipru

Trilogy Limassol Seafront este un proiect mixt – apartamente de lux, spații de birouri și zone de agrement, dezvoltat de Cybarco pe malul Mării Mediterane. Cele trei turnuri, turnul de Nord, turnul de Est și turnul de Vest cuprind apartamente de lux și spații de birouri, completate de o oază privată, zone de shopping, restaurante, o piață publică și multiple facilități

Legenda Komendantsky

📍 SAINT PETERSBURG, Rusia

Legenda Intelligent Development (Legenda) va finaliza în trimestrul 4 al acestui an proiectul rezidențial Legenda Komendantsky din Sankt Petersburg, proiect în valoare totală de 193 milioane de dolari, care se întinde pe o suprafață de 5,3 hectare în districtul Primorsky. Proiectul cuprinde 85,000 mp de clădiri rezidențiale inteligente, grădinițe, spații de joacă, clădiri administrative, zone de agrement, parcări și alte facilități.

Ülemiste Shopping Center

📍 TALLINN, ESTONIA

Ülemiste Shopping Center este cel mai mare, cel mai modern și cel mai inovativ centru comercial din Estonia, dezvoltat de Linstow Center Management. Ülemiste a fost unul dintre cele mai vizitate centre comerciale din Tallinn încă din 2004, când a fost lansat.

Olivia Business Centre

📍 GDANSK, Polonia

Olivia Business Centre este un campus World Class AA, aflat în inima orașului Gdańsk. Acesta este situat în centrul CBD, alături de Universitatea din Gdańsk și oferă în prezent aproape 150.000 mp sau 7 clădiri cu suprafețe închiriabile, fiecare cu propriile forme și cu stiluri diferite.

“Malahyt” and “Nivki-park”

📍 KIEV, UKRAINE

Complexul Rezidențial “Malahyt” dezvoltat de Intergal-Bud a câștigat premiul Grand Prix în cadrul “New-build auditor” și prestigiosul premiu IBuild-2017 în categoria “Cel mai bun complex rezidențial al anului”. Dezvoltatorul conceptului arhitectural al noii etape a fost biroul de arhitectură Arkhimatika.

STHLM 01

📍 SWEDEN

Sthlm 01 deschide procesul de transformare a unei foste zone portuare în sudul Stockholmului în noul district ecologic al localității Hammarby Sjöstad. Proiectul face parte din ansamblul Sthlm New Creative Business Spaces, care va găzdui peste 6.000 de locuri de muncă, într-un spațiu de birouri de 100.000 de metri pătrați.

The Residences at Marina Gate

📍 DUBAI

The Residences at Marina Gate este unul dintre cele mai recente proiecte de lux dezvoltate de Select Group, fiind proiectat de Aedas. Proiectul constă într-un ansamblu de 3 turnuri rezidențiale, fiind o investiție de peste 930 de milioane de euro.

MAI MULTE

Testimoniale

Adrian Cefălan

Director de Investiții, Compania Națională de Investiții, România

Cătălin Pană

Projects Director, Skanska Property Romania

Silviu Stoica

General Manager, Ramboll South East Europe

Constantin Ciurea

Director General, Architect Service

Adrian Untaru

Founding Partner, ADN Birou de Arhitectura

Dorin Bob

CEO, Studium Green

Apariții Media

Slider

Parteneri

Master Partner

parteneri

Susținători & Expozanți

PARTENERI INSTITUȚIONALI

partener media principal

Parteneri Media

Parteneri auto oficial

Partener de conversație

Un proiect creat de

logo-site_boro

Co-organizator

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Proiecte Conexe Real Estate

Dorin Bob

CEO, Studium Green

Invitat DEVO

”Conceptul de clădire verde are la bază o construcţie nouă, sustenabilă, durabilă, non-toxică cu un impact minim asupra mediului înconjurător care, poate avea capacitatea de regenerare urbană. Din 2003 până în prezent, anomaliile atmosferice au început să-și facă simțită prezența, având un impact negativ asupra vieții. În calitate de dezvoltatori imobiliari, noi, Studium Green ne-am propus să construim eficient, adoptând concepte noi, eco-friendly pe care să le implementăm la nivel urban, respectând standardele performanței ecologice BREEM pentru o proiectare durabilă.
Clădirile verzi se remarcă atât printr-un consum redus de energie electrică, apă, precum și un mediu interior de calitate, sănătos, cu un design creativ, folosind resurse locale și materiale naturale. Ne mândrim cu realizările noastre de până acum, în cei 15 ani de activitate. Prin noul proiect, Wings, dăm aripi arhitecturii locale spre cele mai înalte standarde de confort și design. Wings este un proiect ambițios și plin de curaj, care va deveni o emblemă pentru oraș și comunitate.”

Adrian Cefălan

Director de Investiții, Compania Națională de Investiții, România

Invitat DEVO

”Orice investiție indiferent dacă este publică sau privată poate crea un impact pozitiv sau negativ asupra comunităților. Acest impact poate fi comensurabil (valoare, locuri de muncă, venituri după finalizare) sau necomensurabil (imagine, fericire, confort etc). Așa cum am spus, lăsând la o parte sursa de finanțare, atât investitorii privați, cât și CNI ca și dezvoltator al statului, se lovesc de aceleași probleme și provocări pe care trebuie să le depășească pentru a aduce un plus de valoare și confort comunităților noastre. Din punctul meu de vedere astfel de întâlniri între autoritățile publice și investitorii privați trebuie realizate periodic, fiind la ora actuală o necesitate. Public sau privat, cu toții împărtășim același viitor, iar dacă înțelegem asta avem șansa de a crea comunități puternice.”

Cătălin Pană

Projects Director, Skanska Property România

Invitat DEVO

”Proiectele de birouri reprezintă elemente importante ale procesului de dezvoltare urbanistică și arhitecturală a orașelor actuale, deoarece creează centre de interes comerciale și sociale și contribuie la dezvoltarea de noi zone geografice. Pentru a fi atractive, dezvoltatorii trebuie să stabilească noi standarde pentru locurile de muncă, aliniate cu tendințele și inovațiile actuale. Constructorii trebuie să demonstreze în orice moment că le pasă de public și că asigură un minimum de deranj comunităților existente.”

Constantin Ciurea

Director General, Architect Service

Invitat DEVO

”O caracteristică importantă pentru un oraș modern o poți cu ușurință observa în calitatea construcțiilor. Cu siguranță este printre primele lucruri care te impresionează. Aștept ziua în care va exista o relaxare a canoanelor legislative astfel încât să putem realiza cu mai multă ușurință proiecte noi, frumoase care să ridice orașele noastre la nivelul marilor capitale europene.”

Silviu Stoica

General Manager, Ramboll South East Europe

Invitat DEVO

”Schimbările climatice globale, urbanizarea și cererea crescândă de resurse tot mai limitate sunt probleme cu care umanitatea se confruntă în prezent. Acum, mai mult ca niciodată, o abordare integrată a designului orașului a devenit o necesitate de reconciliere a provocărilor legate de gestionarea resurselor, protecția mediului și calitatea vieții umane. Sistemele de infrastructură convenționale nu mai pot răspunde cerințelor actuale de dezvoltare urbană. Conectarea spațiului urban ca infrastructură interactivă, ecologică – vizibilă din punct de vedere public, simplă și frumoasă din punct de vedere tehnico – arhitectural constituie baza unei abordări orientate spre viitor. Experții Ramboll abordează provocările globale urbane implicându-se în proiecte de dezvoltare pentru a crea soluții inovatoare și viabile pentru clienții noștri și societate.”

Adrian Untaru

Founding Partner, ADN Birou de Arhitectura

Invitat DEVO

”În ultimul timp observăm apariția unor teme de proiectare noi pe piața noastră, proiecte de dimensiuni mai mari, semnificative ca impact la scara orașului. Dimensiuni ce permit comasarea unor funcțiuni complementare la scara unui oraș: ansambluri rezidențiale dezvoltate integrat împreună cu clădiri de birouri, două funcțiuni majore ce se sprijină reciproc și pot să beneficieze împreună de servicii colaterale ca: săli de sport, spații publice, parcuri, spații comerciale sau facilitați precum cluburi, spații retail, grădinițe etc.

Acest tip de proiecte, de cele mai multe ori întâlnit la exemplele europene sunt inițiate de către autoritățile publice, ca parte din politicile de dezvoltare ale orașelor. Din păcate la nivelul autorităților acest demers nu apare. Sunt exemple coerente și sustenabile de dezvoltare, având inclusiv rațiuni economice în spate, necesare la scara orașului. Observăm astfel apariția acestor proiecte, în cazul nostru, din inițiativă privată, și credem că este o direcție bună cu un impact pozitiv asupra pieței de real estate locale.”

Vreau să particip

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim „health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Vreau să devin Partener

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

„A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

„Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

„Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers