Building Home International Good Living Forum

Prima ediție Building Home a reunit împreună la București peste 250 de invitați din 14 țări: dezvoltatori și investitori din sectorul rezidențial, constructori, manageri de proiecte, consultanți, arhitecți și companii cu soluții.

Speakeri & Parteneri

Revano Satria

a primit Medalia de Aur pentru proiectul rezidențial The Twist & Shout din Indonezia

Medalia a fost acordată în cadrul competiției A’ Design Award 2017 – 2018, la categoria Architecture, Building and Structure Design.

 

Șerban Țigănaș

Secretar General al Uniunii Internaționale a Arhitecților

Chairman / Dr. Arh. Șerban Țigănaș este Președinte al biroului de proiectare Dico și Țigănaș din Cluj-Napoca.

 

Lukasz Kos

autorul proiectului Cloud Villa, din Shanghai, premiat la New York

Arh. Lukasz Kos este directorul biroului de arhitectură Kos Architects din Polonia, proiectele sale fiind recunoscute la nivel internațional, în America de Nord, Europa și Asia.

 

Bogdan Cosmin Ivan

Secretar General al Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis

Bogdan Cosmin Ivan este Project Manager al Metalurgiei Park Residence, primul parc rezidențial din România.

 

Cristian Romeo Erbașu

Director General, Construcții Erbașu S.A., constructor și dezvoltator

Dr. Ing. Cristian Romeo Erbașu este coinvestitor și dezvoltator al ansamblului rezidențial Arbo Residence Mogoșoaia din București.

 

George Stamate

Director, Departament clienţi mari rezidenţial şi infrastructură, ARABESQUE

Master Partner / Absolvent al Facultăţii de Mecanică (Politehnica) din cadrul Universităţii din Galaţi. Având o experienţă de peste 25 de ani în vânzări, acesta a intrat în echipa Arabesque în anul 2013.

 

Benjamin Iborra Wicksteed

autorul proiectului Can Llimona, câștigător la categoria Rezidențial, în cadrul IDA 2017

Pe lângă premiul primit în cadrul International Design Awards 2017, acesta a câștigat și Best Architects Awards 17. Arhitectul este cofondator și partener al studioului Mesura Partners in Architecture, din Spania.

 

Alexandru Găvozdea

Președinte al Ordinului Arhitecților din România

Arh. Alexandru Găvozdea conduce Ordinului Arhitecților, organizație reprezentativă a arhitecților din România.

 

Dorin Beu

Președinte al Romania Green Building Council

Dr. Dorin Beu conduce RoGBC, asociație ce urmărește să creeze un model de dezvoltare exemplar pentru regiune, asigurându-se că mediul construit nu va pune în pericol generațiile viitoare, ci va fi o sursă de siguranță, sănătate, confort, inovare și oportunități economice.

 

Andreea Comșa

Proiectul rezidențial 102 The Address a primit distincția Best Residential Development Romania

Andreea Comșa este fondator și CEO al Premier Estate Management – compania de consultanță responsabilă de ansamblul rezidențial premiat în anul 2018 în cadrul International Property Awards.

 

Vlad Vela

Vox Vertical Village este „primul oraș vertical” din România

Proiectul demarat în Timișoara în 2018 este singura dezvoltare rezidențială din România care va fi certificată BREEAM Excellent. Vlad Vela este Director General al Vox Property Group.

 

Radu Teacă

autorul proiectului Imobil de locuințe pe strada Louis Blanc, câștigător al Bienalei Naționale de Arhitectură 2018

În cadrul concursului organizat de Uniunea Arhitecților din România, proiectul rezidențial a câștigat premiul categoriei Arhitectura rezidențială. Arh. Radu Teacă este directorul biroului de arhitectură Artline.

 

Bogdan Iliescu

Associate Director Residential în cadrul Crosspoint Real Estate România

Bogdan Iliescu are o experiență de peste 12 ani în domeniul imobiliar, cu accent pe sectorul rezidențial, fiind implicat în proiecte la scară largă și în proiecte rezidențiale de lux.

 

Stefan Rier

autorul Casei Messner din Italia, premiul Architecture “Best of the Best” la Iconic Awards 2018: Innovative Architecture

Arh. Stefan Rier este fondator și partener al biroului de arhitectură Noa* network of architecture, cu sedii în Italia și Germania.

 

Răzvan Bârsan

câştigatorul premiului pentru Arhitectura Rezidențială la Internaţional World Architecture Community Awards

Biroul de arhitectură Razvan Barsan + Partners, fondat de arhitect a câștigat premiului internaţional World Architecture Community Awards, la categoria Designed, în cadrul ediţiilor 2010, 2011, 2018 și 2019.

 

Gurol Gurses

nominalizat la Best European Luxury Property Real Estate Company Award 2019

Gurol Gurses este fondator și International Real Estate Consultant la Keyholders International Property Group din UK, companie care se ocupă de proprietăți și investiții rezidențiale în Portugalia, Grecia și Turcia.

 

Nadeshda Sokolova

Regional Architect, VELUX, Bulgaria

Professional Partner / Arh. Nadeshda Sokolova a colaborat de-a lungul timpului cu o serie de birouri de arhitectură, precum Kister Scheithauer Gross, Atelier Serafimov Architects și LP Group, iar în anul 2016 s-a alăturat companiei VELUX.

 

Silvia Demeter-Lowe

colaborator în cadrul proiectului inițiat în Transilvania, de Alteța Sa Regală Prințul Charles

Arh. Silvia Demeter-Lowe a câștigat recunoașterea internațională pentru implicarea sa în cadrul proiectului care a urmărit să evidențieze importanța protejării mediului construit tradițional și, totodată, relevanța acestuia în contextul dezvoltării economiei locale și naționale.

 

Rui Dinis

autorul proiectului Cabo de Vila, câștigător al premiului ICONIC AWARDS 2017

Spaceworkers este un studio de design și arhitectură fondat în nordul Portugaliei, de către arhitecții Rui Dinis și Henrique Marques.

 

Raluca Vișinescu

autorul proiectului Măgura Holiday House, câștigător la categoria Arhitectura locuinței, în cadrul Anualei de Arhitectură București 2018

Proiectul a fost nominalizat la Bienala Națională de Arhitectură 2018 și în cadrul competiției BIG SEE Wood Design Award 2018 din Slovenia. Arh. Raluca Vișinescu este fondatorul biroului de arhitectură Bloc Office din România.

 

Panos Repanas

Marketing Manager, ALUMIL ROM INDUSTRY

Professional Partner / Panos Repanas a studiat Construcții Civile la Londra și a finalizat diverse proiecte din domeniul proiectării și construcțiilor, inclusiv proiecte rezidențiale de ultimă generație.

 

Jelena Mitov

autorul proiectului Rilak House, nominalizat în cadrul BIG SEE Interior Design Award 2018, la categoria Residential Interior

Arh. Jelena Mitov este cofondator al biroului de arhitectură Modelart Arhitekti din Serbia, scopul său final fiind oferirea de soluții inovatoare și unice, diferite de formele standard și modelele convenționale.

 

Michal Tichy

Residential & SDL Business Development Manager pentru Europa de Est, Assa Abloy

Professional Partner / Michal Tichy are peste 15 ani de experiență în managementul produselor și peste 5 ani de experiență în dezvoltarea afacerilor la nivel internațional, în sectorul retail și ecommerce.

 

Ina Elena Stoian

autorul proiectului Locuințe E+MS, nominalizat în cadrul Anualei de Arhitectură București 2017, la categoria Arhitectura locuinței

Arh. Ina Elena Stoian este fondatorul biroului de arhitectură Ina Stoian Atelier Proiectare, având o experiență de peste 10 ani în domeniu.

 

Radu Moșteanu

Consultant tehnic, Knauf Insulation

Professional Partner / Cu o experiență de peste 30 de ani și o dezvoltare rapidă, Knauf Insulation este una dintre cele mai respectate companii internaționale din industria izolațiilor.

 

Konstantinos Bakas

autorul proiectului Residence in Ekali, din Grecia

Konstantinos Bakas este Chief Executive Officer al biroului de arhitectură Golden Ratio Collective Architecture, din Grecia. În cele peste 300 de proiecte realizate, în portofoliul Golden Ratio se regăsesc și proiecte rezidențiale și design interior pentru case.

 

Dorin Bob

CEO, Studium Green

Partner / Dorin Bob are o experiență de peste 15 ani în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Studium Green este membru Romania Green Building Council încă din 2012, fiind prima companie din România care a proiectat, construit și operat clădiri rezidențiale conform standardelor BREEAM, GREEN HOMES și EDGE.

 

Silvia Coman

Proiectul Locuința plutitoare DOC este o modalitate inovativă de locuire, fiind o casă mobilă, multifuncțională

Proiectul realizat în Călărași, România, a fost nominalizat în cadrul BIG Architecture Festival 2019, în Slovenia. Arh. Silvia Coman este unul dintre fondatorii și principalii arhitecți ai biroului de arhitectură, Lime Studio.

 

Attila Beer

Administrator al ALUKÖNIGSTAHL

Professional Partner /

Attila Beer are mai mult de 25 de ani de experiență în domeniul sistemelor arhitecturale. În anul 1993 și-a început activitatea în cadrul Alukönigstahl, iar din 1995 este administrator al filialei din România, fiind întotdeauna angajat în dezvoltarea continuă a companiei.

 

Ilinca Păun Constantinescu

curatorul proiectului „Despre locuire. Locuirea colectivă între produs și proces”

Dr. Arh. Ilinca Păun Constantinescu a coordonat proiectul din cadrul Bienalei Timișorene de Arhitectură BETA 2018.

 

Mihai Toader-Pasti

Casa solară EFdeN Signature a câștigat locul al patrulea în cadrul competiției internaționale Solar Decathlon 2018

Mihai Toader-Pasti este manager general și cofondator al proiectul EFdeN, înființat în anul 2013. Acesta face parte din povestea Solar Decathlon – cea mai importantă competiție internațională pentru case verzi și inteligente din anul 2010, fiind implicat încă din etapa de calificare a PRISPA, prima echipă din România calificată în concurs.

 
MAI MULTE

Proiecte

The Twist & Shout

📍 Indonezia

Designul a câștigat mai multe premii internaționale de prestigiu, inclusiv „5 Star International Property Award” și „Golden A Design Award”; în plus, a fost prezentat în nenumărate publicații din întreaga lume, atât în format tipărit, cât și în format digital.

Cloud Villa 

📍 Shanghai

Vila Cloud este un exercițiu în formarea puterii spirituale prin sculpturarea spațiului fizic cu lumină și aer. Scara este un dispozitiv de comunicare care leagă trei etaje și două aripi ale vilei de 800 mp. Tavanele boltite creează un sentiment de spațiu infinit, deoarece pereții salonului principal se îmbină perfect în tavan.

Messner House

📍 italia

Casa din centrul satului istoric din Seis este simbolul renașterii istoricului „Messner Haus”, a cărei arhitectură se bazează pe tipologia tradițională a clădirii și este, așadar, formată dintr-un plinte de piatră pentru nivelele inferioare și o construcție de ramă din lemn pentru etajele superioare.

Rilak House

📍 Serbia 

Reședința Rilak a fost proiectată ca o casă de vacanță, complet echipată pentru o ședere mai lungă pentru o familie. Dorința investitorului a fost ca întreaga familie să poată petrece mai mult timp împreună, rezultând un parter deschis, unde sufrageria și sala de mese constituie zona principală de adunare.

Can Llimona

📍 SPANIA

Proiectul observă și studiază casa existentă dintr-un respect profund, înțelegând cele trei mari singularități formale ale acesteia: casa de cabană (cu pereții săi mari); casa modernistă (cu tavanele înalte și spațiile transversale mari); și intervenția efectuată în 1992 (care deschide mai multe spații comune și le leagă o bază de 2,20 m).

Vox Vertical Village

📍 Romania

Vox Vertical Village prezintă o colecție de 120 de reședințe construite pe 10 nivele, concepute pentru a oferi clienților o experiență incredibilă. Arhitectura sa unică și vegetația bogată reprezintă amestecul perfect dintre o casă și un apartament. Clădirea va fi, de asemenea, certificată BREEAM Excelent, cu finisaje premium și management complet al facilităților pentru întreținere și confortul stilului de viață.

102 The Address

📍 Romania

102 Adresa este o dezvoltare imobiliară premium din București, România. Proiectul are 273 de apartamente mari, cu 2 și 4 camere cu suprafețe de până la 129 mp. În total, există 23 de tipuri de apartamente în clădirea cu 9 etaje. De asemenea, are spații generoase pentru facilități, o mică componentă de birou și peste 500 de locuri de parcare.

Metalurgiei Park Residence

📍 Romania 

Proiectul este plasat pe o suprafață de aproximativ 50 ha. Mii de case noi la prețuri accesibile, zeci de mărci de renume s-au adunat pentru proiectarea acestui proiect, mii de metri pătrați de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, grădinițe, SPA la standarde moderne, magazine și supermarket, cea mai mare varietate de locuințe oferită vreodată.

 

Cabo de Vila

📍Portugal 

Cabo de vila este o casă pentru un cuplu tânăr care și-a dorit o casă care să nu semene cu toate celelalte. Volumul propus își materializează forma prin două dale de beton cu laturile sale concave, permițând să se desfășoare între ele un perete ușor de sticlă și lemn, care lasă interiorul casei să comunice cu exteriorul.

Măgura Holiday House

📍 Romania

Există două proiecte de case: casa de vacanță din satul Măgura și o casă permanentă în Snagov. Deși arată foarte diferit și folosesc diferite materiale și tehnici de construcție, ambele își concentrează atenția asupra peisajelor din jur. Ambele proiecte au luat în considerare modul în care materialele de construcție ar arăta și mai bine după zeci de ani.

Residence in Ekali

📍 Greece 

Proiectarea și construcția acestei case nu au fost la fel de simple și comune, cum ne-am imaginat la începutul acestui proces. Este o clădire cu cinci etaje care conține, cu excepția facilitătilor comune, o biserică, o tavernă, o sală de joacă și patru săli de expoziție.

DOC Floating House

📍 Romania 

DOC întrepătrunde tipologia unei case compacte cu specificul unei locații unice: canalul Borcea. Locația și dorința unui nou tip de locuință – o casă plutitoare, multifuncțională, mobilă – au impus condiții de construcție speciale și complexe.

Next House

📍 Romania

Next House este compusă dintr-un set de volume în care camerele sunt flexibile și aranjate în funcție de nevoia lor de lumină naturală. Întreaga casă este una flexibilă, în legătură permanentă cu exteriorul, care se bucură de un grad ridicat de confort datorită spațiilor interioare generoase.

Housing on Louis Blanc Street

📍 Romania

Clădirea de locuințe de pe strada Louis Blanc este situată într-o zonă urbană istorică valoroasă, cu clădiri care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX.

Wings

📍 Romania

Proiectul va deveni una dintre clădirile iconice ale Clujului și împrejurimilor sale. Situat în zona de vest a municipiului Cluj-Napoca, complexul rezidențial WINGS este privilegiat printr-o infrastructură bine dezvoltată, precum și acces rapid la mijloacele de transport în comun, școli dedicate tuturor vârstelor, cabinete medicale moderne și zone comerciale importante.

MAI MULTE

 Apariții Media

Slider

Parteneri

Master Partner

PROFESSIONAL Partner

120x120_0000_logo-site_assa-abloy

Professional Partners

 Partener

Susținători

Parteneri media

120x120_0014_logo-153x153_zeppelin
120_agerpress

Parteneri media

În parteneriat cu

un proiect creat de

120x120_0003_logo-site_boro

Co-organizator

BORO Newsletter

If you are interested in our events/projects news

please register here.

Proiecte Conexe Real Estate 

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim „health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

„Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

„Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

„A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers