Building Health Bucharest International Forum

Începând cu această ediție Building Health a devenit parte a proiectului ROHO Convenția Română a Spitalelor, amplu eveniment internațional dedicat calității actului și a spațiului medical.

 

Speakeri & Parteneri

Mihaela Toader

Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene, România

În acest rol, este responsabilă de coordonarea autorităților de management, dar și de implementarea fondurilor ESI. Mihaela Toader are o vastă și complexă experiență acumulată în domeniul planificării și dezvoltării strategice, al politicilor publice, al guvernării, al gestionării și utilizării eficiente a fondurilor UE.

Ion Georgescu

Primarul orașului Mioveni, județul Argeș, despre noul Spital de la Mioveni

De profesie economist, Ion Georgescu deține un master în Managementul Afacerilor Financiare, fiind absolvent al Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor, în cadrul Universității din Craiova. Are o solidă și vastă experiență în administrația publică, unde activează de peste 19 ani, ocupând succesiv funcția de viceprimar în perioada 2000-2006 și primar al orașului Mioveni, începând cu anul 2006.

Prof. Dr. Marius Craina

Manager Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara

Are o experiență de 30 de ani în sistemul medical românesc. Este specializat în chirurgia laparoscopică, histeroscopică şi chirurgia cu laser. Director al Departamentului de Obstetrică – Ginecologie în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş”. Activitatea sa a fost premiată la nivel internațional în SUA, Ungaria și Serbia.

Venera Vlad

Associate Director, EBRD Infrastructure, Europe. 

Venera Vlad este responsabilă pentru conducerea activităților din sectorul de infrastructură din România și Polonia în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu un portofoliu de investiții de aproximativ un miliard de euro, inclusiv împrumuturi către autoritățile locale, întreprinderile și companiile deținute de municipalități, precum și finanțarea sectorului privat.

Dr. Carmen Angheluță

Consilier în Departamentul Spitale Regionale din Ministerul Sănătății

Dr. Carmen Angheluță, medic primar sănătate publică și management, are peste 25 ani de experiență în domeniul magementului proiectelor de sănătate, creșterii calității serviciilor medicale, siguranței pacientului. În prezent este Consilier în Departamentul Spitale Regionale din Ministerul Sănătății, asigurând expertiza pentru optimizarea organizării și funcționării spitalelor regionale de urgență, managementul calității serviciilor, siguranța pacientului.

Robert Șerban

Prezintă noul Spital OncoFort Pitești, cel mai mare spital de oncologie din Arge

Proiectul de tip greenfield a costat peste 5 milioane de Euro. Grupul Gral Medical și Medical Center Gral reunește 14 laboratoare, 28 centre regionale de recoltare, 14 clinici specializate și 5 spitale OncoFort. Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitală și al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice.

Dan Doroftei

Director de Dezvoltare al Enayati Medical City, România

Are peste 10 ani de experiență în dezvoltarea proiectelor de sănătate și îngrijire pentru bătrâni, în România și în Statele Unite. Enayati Medical City este prima instituție medicală integrată și primul centru integrat pentru îngrijirea vârstnicilor din România, prima instituție pentru educare asistente medicale în mediu spitalicesc. Cu o investiție de 60 de milioane de euro, va crea 400 de locuri de muncă, Enayati Medical City reprezintă cea mai mare investiție medicală privată greenfield din România. 

Ahmet Azakli

Project Manager, Synergy Construct

Având 15 ani de experiență în Managementul Internațional al Proiectelor de Construcții, a preluat anumite roluri-cheie în cadrul parteneriatului public-privat bazat pe dezvoltarea spitalelor orășenești din Turcia, primul proiect deschis, Yozgat City Hospital, având un buget de 140 de milioane de euro, iar cel de-al doilea – Istanbul-Ikitelli Hospital a reprezentat o investiție de un miliard de euro. Ahmet Azaklit este, de asemenea, Project Manager al Enayati Medical City.

Dr. Mugur Stancu

Director General Medicare

Având o educație medicală și economică, Dr. Mugur Stancu a fost provocat profesional de complexitatea și dificultatea proiectelor de investiții medicale publice și private. În cei 25 de ani în management de proiect specializat, a acumulat o experiență aparte în construcția și echiparea de spitale noi la cheie – noul spital orășenesc din Mioveni, noua aripă a spitalului județean Ilfov din București, noul bloc operator al spitalului județean Suceava – precum și în finanțarea, logistica și service-ul de echipamente medicale prin cele 2 companii pe care le-a fondat.

Andreea Strugaru

Managing Partner, KADRA

Andreea Strugaru și-a dorit ca tehnologiile de acces avansate pe care le-a descoperit în Occident să fie accesibile și în țara noastră, astfel încât, împreună cu partenerii săi, a dezvoltat o afacere în acest domeniu. Andreea conduce compania al cărei scop este să devină lider de piață în domeniul automatizării căilor de acces: uși pietonale automate, porți și bariere automate, sisteme automate de gestionare a parcărilor.

Raluca Boroș

Fondator, Roof Architecture, România

Arh. Raluca Boroș are o experiență vastă în arhitectura spatiilor medicale, în 2018, ocupându-se de două noi proiecte medicale: Clinica ProEstetica și Monza Metropolitan. De asemenea, Roof Architecture prin arh. Raluca Boroș și IC Studio prin arh. Ioana Corbu lucrează la proiectul noii Clinici Medicale Statera, proiect ceva fi finalizat anul acesta.

Johan Versluis

Director de Dezvoltare Europa Centrală, de Est și Rusia, Ergotron

Cu o experiență de peste 30 de ani, Ergotron sprijină îngrijirea de pretutindeni cu produse ergonomice medicale care sporesc fluxul de lucru și conduc experiența și angajamentul pozitiv al pacientului. Portofoliul de cărucioare mobile și stații de documentare reglabile permit medicilor să introducă date cu precizie, sigur și confortabil. Cu un design centrat pe om, fiecare monitor, notebook și tabletă, permit ca sistemele informatice să fie poziționate ușor și ergonomic pentru orice asistență medicală, minimizând cerințele de spațiu și maximizând eficiența pentru a ajuta la crearea conexiunii între îngrijitor, pacient și informațiile acestuia.

Jérôme Brunet

Co-fondator al biroului de arhitectură Brunet-Saunier Architecture

În ultimii 10 ani, biroul a proiectat spitale ce însumează suprafața de peste 50.000 mp, printre care: Spitalul Nord Franche-Comté din Trevenans (care a primit premiul „Equerre d’Argent” în 2017 – Franța), HUG în Geneva (2016), Spitalul Limmattal din Zurich (2018), Institutul Bordet din Bruxelles (Belgia, 2020), Centrul pentru Trauma și Cancer din Helsinki (Finlanda, 2023) și noul Spital Lariboisière din Paris (Franța, 2023).

Thomas Bögl

Arhitect & Executive Partener, LIAG Architecten

Centrul Princess Máxima de Oncologie Pediatrică, proiectat în Olanda de către LIAG Architecten reunește experiența la cel mai înalt nivel în domeniul îngrijirii și cercetării. Misiunea centrului este de a vindeca orice copil cu cancer, oferind în același timp o calitate optimă vieții. Proiectul finalizat în anul 2018, are o suprafață de 45.000 mp și este cel mai mare centru de oncologie pentru copii din Europa.

Andreea Tanase

Urban Planning Consultant at Heritas

Cu un background solid în dezvoltarea urbană, Andreea are un mare interes în ceea ce privește impactul dezvoltărilor healthcare pe zona mai larga orașului. În 2019 a finalizat Planul Urbanistic Zonal pentru noul Spital Județean de Urgență din Sibiu și, în prezent, consiliază Ordinul Arhitecților din România cu privire la concursuri legate de healthcare – infrastructură.

Raluca Șoaita

Arhitect și fondator, Tesseract, România

Arh. Raluca Șoaita a proiectat primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, care va fi construit de Asociația „Dăruiește Viață”, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. Are o experienţă de peste zece ani în arhitectura medicală.

Camelia Sisak

Partener în cadrul biroului de arhitectură Atelier Mass

Arh. Camelia Sisak a realizat proiectul de amenajare a Spitalului Polaris din Cluj, proiect ce caută modalitatea contemporană de a crea spații în care utilizatorul să se simtă într-un spațiu familiar, opus celui auster de spital, în care culoarea și lumina sunt elementele principale ale designului.

Bogdan Angheloiu

Director General MedEuropa

Dr. Bogdan Angheloiu este directorul general al MedEuropa, fiind implicat în mod direct în proiectul Clinicii de Radioterapie MedEuropa din Constanța, finalizat în anul 2018.

Johannes Bertleff

Fondator al biroului JB Arhitectura

Împreună cu echipa sa, a proiectat Clinica de Radioterapie MedEuropa din Constanța, proiect finalizat în anul 2018. Din punct de vedere arhitectural, clinica este un soft transformer.

Mara Oprea

Arhitect fondator Format AD SRL și al Asociației Proiect A Zece

Arhitect fondator Format AD SRL și al Asociației Proiect A Zece. Ca arhitect, Mara are o experiență de 7 ani în domeniul arhitecturii și al designului de interior.

Iulia Udrea

Arhitect fondator al biroului Arhitecți Udrea SRL

Arhitect fondator al Arhitecți Udrea SRL și al Asociației Proiect A Zece. Ca arhitect, Iulia are o experiență de 8 ani în domeniul arhitecturii și al designului de interior.

MAI MULTE

Proiecte

Lariboisière Hospital

📍Franța

Spitalul Lariboisière din Paris reprezintă un nou model de construcție a spațiului medical și este situat într-o locație din Paris care oferă posibilitatea unei conexiuni mai bune între oraș și spital.

Mioveni City Hospital

📍 România

Spitalul va avea 6 etaje, 250 de paturi și numeroase secțiuni, inclusiv compartimentul de urgență pentru pacienți, terapie intensivă și o sală de operație cu 4 camere. Construcția Spitalului Orășenesc Mioveni a început în martie 2016, iar finanțarea a fost asigurată integral din programul PNDL și din bugetul autorităților locale.

Enayati Medical City

📍 Romania

Enayati Medical City, proiectul greenfield de 60 de milioane de euro din București dezvoltat de medicul Wargha Enayati, care a fondat rețeaua de sănătate privată Regina Maria, va avea aproximativ 400 de angajați, care va fi deschis în ianuarie 2021.

The Princess Máxima Center

📍 Olanda

Centrul Princess Máxima pentru Oncologie Pediatrică, proiectat în Olanda de LIAG Architecten, reunește experiența la cel mai înalt nivel în domeniul îngrijirii și cercetării. Proiectul a fost finalizat în 2018 și are o suprafață de 45.000 mp.

Spitalul de Oncologie Pediatrică și Radioterapie

📍București, România

Spitalul de Oncologie Pediatrică și Radioterapie va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România și va funcționa în cadrul spitalului Marie Curie din București. Pacienții vor avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratamentul holistic al pacienților cu cancer.

Yozgat City Hospital

📍 Turcia

Spitalul municipal din Yozgat a fost inaugurat ca „Turkey’s First City Hospital”, cu o suprafață totală de construcție de 142.000 m2 și o capacitate de 475 de paturi, oferind servicii de asistență medicală standard mondiale comunităților din Yozgat și provinciile vecine.

MedEuropa

📍 Constanța, România

Deschis la Constanța în mai 2018, MedEuropa este unul dintre cele mai moderne centre de radioterapie din România. Clinica are tehnologii de ultimă generație, cum ar fi: un accelerator liniar produs în 2018 – Elekta Infinity, un scaner CT Siemens Somatom Definition AS CT și echipamente de dozimetrie PTW utilizate pentru calibrarea periodică și verificarea calității iradierii.

Polaris Medical

📍 Cluj-Napoca, Romania

Polaris Medical este amplasat într-un cadru natural unic de 6 hectare, care permite pacienților să își petreacă mare parte din timp în aer liber. Structurat pe cinci niveluri, spitalul are 180 de paturi pentru spitalizare continuă, 14 paturi pentru spitalizare de zi, laborator, imagistică, bază de tratament și ambulatoriu specializat.

MAI MULTE

Apariții Media

Slider

Parteneri

MASTER PARTNER

logo-site_philips

MAIN PARTNERS

PROFESSIONAL PARTNERS

PARTENERI

PARTENERI INSTITUȚIONALI

PARTENERI EDUCAȚIONALI

îN PARTENERIAT CU

logo-site_cmr

SUSȚINĂTORI ȘI EXPOZANȚI

Tehnoplus Medical
nl_028
high-tech

UN PROIECT CREAT DE

CO-ORGANIZATOR

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Proiecte Conexe Sănătate

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim „health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

„Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

„Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

„A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers