Building Health Bucharest International Forum
Speakeri & Parteneri
Mihaela Toader
Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene, România
În acest rol, este responsabilă de coordonarea autorităților de management, dar și de implementarea fondurilor ESI. Mihaela Toader are o vastă și complexă experiență acumulată în domeniul planificării și dezvoltării strategice, al politicilor publice, al guvernării, al gestionării și utilizării eficiente a fondurilor UE.
Ion Georgescu
Primarul orașului Mioveni, județul Argeș, despre noul Spital de la Mioveni
De profesie economist, Ion Georgescu deține un master în Managementul Afacerilor Financiare, fiind absolvent al Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor, în cadrul Universității din Craiova. Are o solidă și vastă experiență în administrația publică, unde activează de peste 19 ani, ocupând succesiv funcția de viceprimar în perioada 2000-2006 și primar al orașului Mioveni, începând cu anul 2006.
Prof. Dr. Marius Craina
Manager Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara
Are o experiență de 30 de ani în sistemul medical românesc. Este specializat în chirurgia laparoscopică, histeroscopică şi chirurgia cu laser. Director al Departamentului de Obstetrică – Ginecologie în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş”. Activitatea sa a fost premiată la nivel internațional în SUA, Ungaria și Serbia.
Venera Vlad
Associate Director, EBRD Infrastructure, Europe.
Venera Vlad este responsabilă pentru conducerea activităților din sectorul de infrastructură din România și Polonia în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu un portofoliu de investiții de aproximativ un miliard de euro, inclusiv împrumuturi către autoritățile locale, întreprinderile și companiile deținute de municipalități, precum și finanțarea sectorului privat.
Dr. Carmen Angheluță
Consilier în Departamentul Spitale Regionale din Ministerul Sănătății
Dr. Carmen Angheluță, medic primar sănătate publică și management, are peste 25 ani de experiență în domeniul magementului proiectelor de sănătate, creșterii calității serviciilor medicale, siguranței pacientului. În prezent este Consilier în Departamentul Spitale Regionale din Ministerul Sănătății, asigurând expertiza pentru optimizarea organizării și funcționării spitalelor regionale de urgență, managementul calității serviciilor, siguranța pacientului.
Robert Șerban
Prezintă noul Spital OncoFort Pitești, cel mai mare spital de oncologie din Arge
Proiectul de tip greenfield a costat peste 5 milioane de Euro. Grupul Gral Medical și Medical Center Gral reunește 14 laboratoare, 28 centre regionale de recoltare, 14 clinici specializate și 5 spitale OncoFort. Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitală și al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice.
Dan Doroftei
Director de Dezvoltare al Enayati Medical City, România
Are peste 10 ani de experiență în dezvoltarea proiectelor de sănătate și îngrijire pentru bătrâni, în România și în Statele Unite. Enayati Medical City este prima instituție medicală integrată și primul centru integrat pentru îngrijirea vârstnicilor din România, prima instituție pentru educare asistente medicale în mediu spitalicesc. Cu o investiție de 60 de milioane de euro, va crea 400 de locuri de muncă, Enayati Medical City reprezintă cea mai mare investiție medicală privată greenfield din România.
Ahmet Azakli
Project Manager, Synergy Construct
Având 15 ani de experiență în Managementul Internațional al Proiectelor de Construcții, a preluat anumite roluri-cheie în cadrul parteneriatului public-privat bazat pe dezvoltarea spitalelor orășenești din Turcia, primul proiect deschis, Yozgat City Hospital, având un buget de 140 de milioane de euro, iar cel de-al doilea – Istanbul-Ikitelli Hospital a reprezentat o investiție de un miliard de euro. Ahmet Azaklit este, de asemenea, Project Manager al Enayati Medical City.
Dr. Mugur Stancu
Director General Medicare
Având o educație medicală și economică, Dr. Mugur Stancu a fost provocat profesional de complexitatea și dificultatea proiectelor de investiții medicale publice și private. În cei 25 de ani în management de proiect specializat, a acumulat o experiență aparte în construcția și echiparea de spitale noi la cheie – noul spital orășenesc din Mioveni, noua aripă a spitalului județean Ilfov din București, noul bloc operator al spitalului județean Suceava – precum și în finanțarea, logistica și service-ul de echipamente medicale prin cele 2 companii pe care le-a fondat.
Andreea Strugaru
Managing Partner, KADRA
Andreea Strugaru și-a dorit ca tehnologiile de acces avansate pe care le-a descoperit în Occident să fie accesibile și în țara noastră, astfel încât, împreună cu partenerii săi, a dezvoltat o afacere în acest domeniu. Andreea conduce compania al cărei scop este să devină lider de piață în domeniul automatizării căilor de acces: uși pietonale automate, porți și bariere automate, sisteme automate de gestionare a parcărilor.
Raluca Boroș
Fondator, Roof Architecture, România
Arh. Raluca Boroș are o experiență vastă în arhitectura spatiilor medicale, în 2018, ocupându-se de două noi proiecte medicale: Clinica ProEstetica și Monza Metropolitan. De asemenea, Roof Architecture prin arh. Raluca Boroș și IC Studio prin arh. Ioana Corbu lucrează la proiectul noii Clinici Medicale Statera, proiect ceva fi finalizat anul acesta.
Johan Versluis
Director de Dezvoltare Europa Centrală, de Est și Rusia, Ergotron
Cu o experiență de peste 30 de ani, Ergotron sprijină îngrijirea de pretutindeni cu produse ergonomice medicale care sporesc fluxul de lucru și conduc experiența și angajamentul pozitiv al pacientului. Portofoliul de cărucioare mobile și stații de documentare reglabile permit medicilor să introducă date cu precizie, sigur și confortabil. Cu un design centrat pe om, fiecare monitor, notebook și tabletă, permit ca sistemele informatice să fie poziționate ușor și ergonomic pentru orice asistență medicală, minimizând cerințele de spațiu și maximizând eficiența pentru a ajuta la crearea conexiunii între îngrijitor, pacient și informațiile acestuia.
Jérôme Brunet
Co-fondator al biroului de arhitectură Brunet-Saunier Architecture
În ultimii 10 ani, biroul a proiectat spitale ce însumează suprafața de peste 50.000 mp, printre care: Spitalul Nord Franche-Comté din Trevenans (care a primit premiul „Equerre d’Argent” în 2017 – Franța), HUG în Geneva (2016), Spitalul Limmattal din Zurich (2018), Institutul Bordet din Bruxelles (Belgia, 2020), Centrul pentru Trauma și Cancer din Helsinki (Finlanda, 2023) și noul Spital Lariboisière din Paris (Franța, 2023).
Thomas Bögl
Arhitect & Executive Partener, LIAG Architecten
Centrul Princess Máxima de Oncologie Pediatrică, proiectat în Olanda de către LIAG Architecten reunește experiența la cel mai înalt nivel în domeniul îngrijirii și cercetării. Misiunea centrului este de a vindeca orice copil cu cancer, oferind în același timp o calitate optimă vieții. Proiectul finalizat în anul 2018, are o suprafață de 45.000 mp și este cel mai mare centru de oncologie pentru copii din Europa.
Andreea Tanase
Urban Planning Consultant at Heritas
Cu un background solid în dezvoltarea urbană, Andreea are un mare interes în ceea ce privește impactul dezvoltărilor healthcare pe zona mai larga orașului. În 2019 a finalizat Planul Urbanistic Zonal pentru noul Spital Județean de Urgență din Sibiu și, în prezent, consiliază Ordinul Arhitecților din România cu privire la concursuri legate de healthcare – infrastructură.
Raluca Șoaita
Arhitect și fondator, Tesseract, România
Arh. Raluca Șoaita a proiectat primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, care va fi construit de Asociația „Dăruiește Viață”, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. Are o experienţă de peste zece ani în arhitectura medicală.
Camelia Sisak
Partener în cadrul biroului de arhitectură Atelier Mass
Arh. Camelia Sisak a realizat proiectul de amenajare a Spitalului Polaris din Cluj, proiect ce caută modalitatea contemporană de a crea spații în care utilizatorul să se simtă într-un spațiu familiar, opus celui auster de spital, în care culoarea și lumina sunt elementele principale ale designului.
Bogdan Angheloiu
Director General MedEuropa
Dr. Bogdan Angheloiu este directorul general al MedEuropa, fiind implicat în mod direct în proiectul Clinicii de Radioterapie MedEuropa din Constanța, finalizat în anul 2018.
Johannes Bertleff
Fondator al biroului JB Arhitectura
Împreună cu echipa sa, a proiectat Clinica de Radioterapie MedEuropa din Constanța, proiect finalizat în anul 2018. Din punct de vedere arhitectural, clinica este un soft transformer.
Mara Oprea
Arhitect fondator Format AD SRL și al Asociației Proiect A Zece
Arhitect fondator Format AD SRL și al Asociației Proiect A Zece. Ca arhitect, Mara are o experiență de 7 ani în domeniul arhitecturii și al designului de interior.
Iulia Udrea
Arhitect fondator al biroului Arhitecți Udrea SRL
Arhitect fondator al Arhitecți Udrea SRL și al Asociației Proiect A Zece. Ca arhitect, Iulia are o experiență de 8 ani în domeniul arhitecturii și al designului de interior.
Proiecte
Lariboisière Hospital
📍Franța
Spitalul Lariboisière din Paris reprezintă un nou model de construcție a spațiului medical și este situat într-o locație din Paris care oferă posibilitatea unei conexiuni mai bune între oraș și spital.
Mioveni City Hospital
📍 România
Spitalul va avea 6 etaje, 250 de paturi și numeroase secțiuni, inclusiv compartimentul de urgență pentru pacienți, terapie intensivă și o sală de operație cu 4 camere. Construcția Spitalului Orășenesc Mioveni a început în martie 2016, iar finanțarea a fost asigurată integral din programul PNDL și din bugetul autorităților locale.
Enayati Medical City
📍 Romania
Enayati Medical City, proiectul greenfield de 60 de milioane de euro din București dezvoltat de medicul Wargha Enayati, care a fondat rețeaua de sănătate privată Regina Maria, va avea aproximativ 400 de angajați, care va fi deschis în ianuarie 2021.
The Princess Máxima Center
📍 Olanda
Centrul Princess Máxima pentru Oncologie Pediatrică, proiectat în Olanda de LIAG Architecten, reunește experiența la cel mai înalt nivel în domeniul îngrijirii și cercetării. Proiectul a fost finalizat în 2018 și are o suprafață de 45.000 mp.
Spitalul de Oncologie Pediatrică și Radioterapie
📍București, România
Spitalul de Oncologie Pediatrică și Radioterapie va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România și va funcționa în cadrul spitalului Marie Curie din București. Pacienții vor avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratamentul holistic al pacienților cu cancer.
Yozgat City Hospital
📍 Turcia
Spitalul municipal din Yozgat a fost inaugurat ca „Turkey’s First City Hospital”, cu o suprafață totală de construcție de 142.000 m2 și o capacitate de 475 de paturi, oferind servicii de asistență medicală standard mondiale comunităților din Yozgat și provinciile vecine.
MedEuropa
📍 Constanța, România
Deschis la Constanța în mai 2018, MedEuropa este unul dintre cele mai moderne centre de radioterapie din România. Clinica are tehnologii de ultimă generație, cum ar fi: un accelerator liniar produs în 2018 – Elekta Infinity, un scaner CT Siemens Somatom Definition AS CT și echipamente de dozimetrie PTW utilizate pentru calibrarea periodică și verificarea calității iradierii.
Polaris Medical
📍 Cluj-Napoca, Romania
Polaris Medical este amplasat într-un cadru natural unic de 6 hectare, care permite pacienților să își petreacă mare parte din timp în aer liber. Structurat pe cinci niveluri, spitalul are 180 de paturi pentru spitalizare continuă, 14 paturi pentru spitalizare de zi, laborator, imagistică, bază de tratament și ambulatoriu specializat.
Apariții Media
Parteneri
MASTER PARTNER
MAIN PARTNERS
PROFESSIONAL PARTNERS
PARTENERI
PARTENERI INSTITUȚIONALI
PARTENERI EDUCAȚIONALI
îN PARTENERIAT CU
SUSȚINĂTORI ȘI EXPOZANȚI
UN PROIECT CREAT DE
CO-ORGANIZATOR
BORO Newsletter
Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre
vă rugăm să vă înscrieți aici.