FORO International Forum for Reputation in Hospitality
Speakeri & Parteneri

Pascal Steffen
a primit prima stea Michelin în februarie 2019, Elveția
Chef Pascal Steffen a primit în anul 2018 distincția „Discovery of the year“ din partea Gault & Millau, iar Restaurantul Roots din Basel, Elveția, a cărei bucătărie o coordonează a fost distins cu 16 puncte.

Yakup Dinler
deține hotelul de 5* din Turcia aflat în patrimoniul UNESCO
Kayakapi Premium Caves – Cappadocia 5* face parte și din World Heritage Center. Hotelul a fost ales drept cel mai bun hotel de lux din lume de către TripAdvisor la Travellers Choice 2019 Awards.

Alex Petricean
a primit distincția Cheful Anului 2018 by Gault & Millau România
Alex Petricean este Head Chef & Owner al Restaurantului NOUA din București. Este cunoscut pentru experiența sa profesională, cel mai bine definită prin munca sa în echipa restaurantului Noma din Copenhaga și pentru cultura gastronomică creată în cadrul restaurantului Maize din București.

Ray F. Iunius
Chairman al sesiunii de deschidere
Ecole Hôtelière de Lausanne (EHL) a fost fondată în 1893, fiind prima școală hotelieră din lume, dar și una dintre cele mai recunoscute instituții de top din industria ospitalității. Dr. Ray F. Iunius este Business Development Director în cadrul EHL Advisory Services.

Cristina Timiș
Vicepreședinte, Grup Cris-Tim
Professional Partner/ În 1990 a pornit alături de soțul ei pe drumul antreprenoriatului. Împreună au fondat în 1992 Cris-Tim, companie de familie, astăzi devenită un grup de 7 companii, iar din 2018 a preluat conducerea unui business în industria ospitalității, respectiv Casa Timiș.

Koen Heeren
Unul dintre trendsetterii din industria wellness
Professional Partner/ Koen Heeren este CEO al companiei Alpha Industries AWT BVBA. Koen Heeren a dezvoltat gama de producție a companiei, de la cabinele standard mici vândute numai în Europa, ajungând la zone uriașe de wellness instalate în întreaga lume.

Vadim Mikhalitsyn
CONDUCE HOTEL SAVOY MOSCOW 5*, RUSIA
Hotelul a primit distincția Russia’s Leading Boutique Hotel 2018, din partea World Travel Awards. Directorul general al hotelului Savoy Moscow este de părere că fidelitatea oaspeților este un indicator al calității serviciilor și reputației.

Andreea Strugaru
Managing Partner, KADRA
Supporter/ Andreea Strugaru și-a dorit ca tehnologiile de acces avansate pe care le-a descoperit în Occident să fie accesibile și în țara noastră. Andreea conduce compania al cărei scop este să devină lider de piață în domeniul automatizării căilor de acces: uși pietonale automate, porți și bariere automate, sisteme automate de gestionare a parcărilor.

Cezar Munteanu
Chairman al sesiunii „Restaurant Reputation”
Chef Cezar Munteanu lucrează în domeniul gastronomiei de peste 27 de ani. A ajuns să gătească pentru mari personalități ale lumii, dar și pentru copiii săraci din Africa. Astăzi predă management culinar și dezvoltă proiecte în industria ospitalității, îi învață pe copiii din România ce înseamnă alimentația sănătoasă.

Arlene Stein
despre Diplomația Culinară și Inovațiile Gastronomice, Germania
Arlene Stein este fondator și director executiv în cadrul Terroir Hospitality – organizație ce transformă sistemele globale din domeniul alimentației prin diplomația culinară. Aceasta este un promotor al colaborării creative și al responsabilității sociale și ecologice în industria ospitalității.

George Butunoiu
Evaluator de restaurante și fondatorul Restocracy.ro, România
Restocracy.ro este un sistem de evaluare și prezentare a restaurantelor, lansat în martie 2017, de către George Butunoiu și alți evaluatori independenți. În ultimii 10 ani, George Butunoiu a evaluat peste 1,000 de restaurante și cafenele din București în care se poate mânca, dintre cele 3,500.

Luis Lezama Barañano
Fondator și Președinte, Grupo LEZAMA, Spania
Grupul activează în domeniul ospitalității, fiind alcătuit dintr-o serie de restaurante, hoteluri și școli de formare profesională în domeniu. De asemenea, Luis Lezama Barañano ocupă funcția de președinte al asociației EURHODIP – The Leading Hotel Schools in Europe.

Benjamin Calleja
CEO, Livit – cea mai mare firmă de design pentru restaurante din lume
Benjamin Calleja este CEO și fondator al companiei Livit, una dintre cele mai mari companii de design din lume. Activitatea acesteia se concentrează pe îmbunătățirea performanței brandurilor din domeniul ospitalității, căutând o legătură emoțională între oaspeți și brand prin crearea unei atmosfere specifice.

Beat Wicki
Director, B.H.M.S. Business & Hospitality Management School, Elveția
Beat Wicki are o experiență profesională de peste 30 de ani, fiind implicat în proiecte educaționale în întreaga lume. Din 2017, Wicki a devenit directorul B.H.M.S., una dintre cele mai mari școli private de management hotelier din Elveția. Instituția se bucură de aproape 1.000 de studenți pe an, din peste 85 de naționalități diferite.

Tinu Sebeșanu
CEO, Trend Hospitality, România
Tinu Sebeșanu este proprietarul companiei de consultanță și management Trend Hospitality. De asemenea, este fondatorul HORA – Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Ștefan Țînț
Proprietar, Teleferic Grand Hotel 4*, Poiana Brașov
În cadrul galei Romanian Top Hotel Awards, hotelul a ocupat locul I, la categoria „4 Stars Leisure Hotel of the Year”, în anul 2017 și 2018. De asemenea, la concursul International Hospitality Awards de la Kiev, a obținut locul I, la categoria „Best Resort Hotel – Eastern Europe”.

Raluca Hrițcu
Country Manager, Gault & Millau, România
Gault & Millau este primul ghid gastronomic la nivel internațional care intră pe piața românească. Pe lângă evaluarea de restaurante, Gault & Millau își propune în România să sprijine prin acțiuni concrete bucătarii, piața de restaurante, publicul larg precum și producătorii locali.

Dora Morhan
General Manager, Pleiada Boutique Hotel 5*, Iași
Pleiada Boutique Hotel este singurul hotel de 5 stele din Moldova. Dora Morhan s-a alăturat echipei de management a hotelului în 2018 ca Business Development Manager, iar de la începutul anului ocupă funcția de Manager General.

Adrian Soare
prezintă noul Hotel Autograph 5* by Marriott, care se va deschide în 2020
Hotelul proiectat de CUMULUS reprezintă recuperarea și transformarea Palatului Băncii Marmorosch Blank din București, clădire clasificată monument istoric clasa A. Arh. Adrian Soare, cofondator al biroului de arhitectură CUMULUS din București, este coordonatorul acestui proiect.

Richard Andrews
va prezenta hotelul Shimao Wonderland Intercontinental din Shanghai, China
Arh. Richard Andrews este unul dintre fondatorii biroului de arhitectură JADE UK. Biroul se concentrează pe proiecte de arhitectură de înaltă calitate în special în sectorul ospitalității. Hotelul Shimao Wonderland Intercontinental a fost construit pe locul unei cariere abandonate.

Cătălin Trandafir
Arhitectul Restaurantului Werk din Hunedoara, nominalizat la Mies van der Rohe 2019
Restaurant Werk reprezintă un bun exemplu de recuperare a patrimoniului industrial. Printre cele mai importante distincții obținute cu proiectul acestui restaurant, se numără premiul Built Space BETA Competition 2018, premiul de excelență ASAR din cadrul BNA și premiul BATRA la categoria Dotări Comunitare.

Cristian Preotu
Proprietar, Le Bistrot Français – primul restaurant din România prezent în rețeaua Relais & Chateaux
Cristian Preotu este cofondatorul grupului românesc Le Manoir, ce activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau.

Andreea Bîrlădeanu
Senior Account Manager, Booking.com, România
Andreea Bîrlădeanu a absolvit Hospitality Business Management (BA) în cadrul University of Birmingham, urmând o perioadă de formare în cadrul Marriott International. Andreea și colegii săi din biroul Booking.com România ajută zilnic oaspeții să experimenteze lumea.

Ioan Bebeșelea
Syndicat Gourmet a fost desemnat cel mai bun restaurant din Sibiu în 2018
Ioan Bebeșelea este Chef și Co-propietar Syndicat Gourmet. Motto-ul după care acesta se ghidează este: „Mâncare de calitate, ingrediente locale”. Restaurantul său a primit 12 puncte și o bonetă în ghidul gastronomic Gault & Millau 2018.

Christine Schillings
Vicepreședinte, Federația Industriei Hoteliere din România
Christine Schillings are peste 30 de ani de experiență în industria ospitalității, fiind în prezent director general al hotelului Crowne Plaza 4* din București, parte a lanțului ANA Hotels. S-a ocupat de asemenea, de supravegherea proprietăților companiei Hilton WW din Europe de Est / Turcia.

Răzvan Dincă
Operator Național al programului Green Key, România
Răzvan Dincă ocupă funcția de Director de Programe în cadrul Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG). Green Key este unul dintre programele internaţionale ale FEE (Foundation for Environmental Education) dedicate hotelurilor și altor unități de turism, care promovează şi au o atitudine responsabilă faţă de mediul înconjurător.

Andrei Popa
Managerul restaurantului cu cele mai multe puncte la categoria Destinații Speciale în Ghidul Gault & Millau 2018
Restaurantul Atra Doftana a primit 13,5 puncte în prima ediție a ghidului gastronomic Gault & Millau, ocupând locul 7 în clasamentul total. Andrei Popa este și somelierul in-house al restaurantului, mizând pe concepte precum ”Farm to Table” și ”Food and Wine Pairing”.

Răzvan Crișan
conduce restaurantul Kane, care a obținut 14,5 puncte Gault & Millau în 2018
Kane este restaurantul principal din grupul cu același nume, focalizat pe crearea de proiecte în domeniul ospitalității urmând trei principii de bază: concepte construite în jurul talentului echipelor cu care lucrează, design de calitate superioară, ingrediente de la producători cu valori similare.

Mihai Lambrino
Vinto – Gastro Wine Bar a fost ales în fruntea clasamentului restaurantelor din Timișoara în 2018
Mihai Lambrino a deschis alături de soția sa, pornind de la pasiunea lor pentru vinuri, Vinto Gastro Wine Bar în 2017, reușind să obțină cel mai mare punctaj din Banat în ghidul gastronomic lansat anul trecut în România, 11,5 puncte. Vinto este primul și singurul restaurant din Timișoara cu un premiu de excelență din partea Wine Spectator 2018.

Oana Coantă
Co-proprietar & Chef Manager la Bistro de l’Arte, restaurantul cu cel mai mare punctaj Gault & Millau din Brașov în 2018
Meniul din bistro conține aproximativ 80% ingrediente locale și mâncărurile sunt, cele mai multe, pregătite după rețete din zonă, multe unice. Interesul primar este promovarea gastronomiei românești ca formă de turism de calitate și pentru români și pentru străini.
Projects

Shanghai Shimao Wonderland Intercontinental Hotel
📍 CHINA
Primul Hotel de 5 stele care a fost construit în locul unei cariere abandonate subterane, include și camere subacvatice. A fost finalizat cu succes și deschis publicului în Noiembrie 2018.

Roots Restaurant
📍Elveția
Restaurantul cu 1 stea Michelin, în bucătăria căruia ingredientelor și tehnologia contemporană sunt combinate cu tehnicile tradiționale. Aromele și combinațiile sunt moderne și au ca scop evocarea amintirilor în timp ce inspiră simțurile.

Hotel Savoy Moscow 5*
📍 RUSIA
Hotel Savoy a fost o parte integrantă a culturii și istoriei capitalei de mai bine de un secol. Hotelul istoric combină tradiții vechi, standarde actuale și servicii de înaltă calitate. În 2018 a primit distincția Russia’s Leading Boutique Hotel.

Kayakapi Premium Caves – Cappadocia 5*
📍 TURCIA
Primul și singurul Boutique Hotel din Cappadocia: Kayakapi Premium Caves – Cappadocia, hotelul din peșteră premiat este situat într-un cartier istoric susținut de UNESCO și Centrul Patrimoniului Mondial.

Casa Timiș
📍 România
Casa Timiș este un spațiu construit pentru a comunica cu trecutul, prezentul și viitorul, un proiect de restaurare cu ambiția de a sublinia identitatea poporului român.

Teleferic Grand Hotel 5*
📍 ROMÂNIA
Istoria Telefericului începe după 1970 în Poiana Brașov. Hotelul a funcționat până în 1992, apoi a fost închis timp de 20 de ani. Redeschiderea a fost făcută după o transformare radicală, Hotelul Teleferic devenind din 2015 un „univers hotelier de lux”.

Atra Doftana
📍 românia
La numai 100 m de țărmul lacului Paltinu din Tesila, această pensiune modernă are o zonă de relaxare cu șemineu. Pensiunea Atra Doftana are vedere la lac și un restaurant care servește preparate din bucătăria internațională.

Pleiada Boutique Hotel 5*
📍 românia
Pleiada Boutique Hotel este singurul hotel de 5 stele din zona Moldovei. Locul este o oază de calm, unde răsăriturile și apusurile de soare realizează un adevărat spectacol. Pleiada Boutique Hotel este singurul hotel cu un Zid al Famei și o expoziție de artă expusă în fiecare lună.

Autograph 5* by Marriott
📍 România
Primul Hotel Autograph din România de marcă Marriott International. Clădirea este un monument de clasă istoric A, „rănită” de diverse intervenții și timp. Intenția conceptuală a Cumulus a fost „vindecarea” acestor răni deschise prin păstrarea elementelor istorice.

Le Bistrot Français
📍 ROMÂNIA
Viziunea Relais & Châteaux Le Bistrot Français este de a transforma fiecare vizită într-o experiență memorabilă centrată în jurul autenticității, arome rafinate, pasiune pentru tot ceea ce este bun și frumos, precum și implicarea fiecărui membru al echipei.

Bistro de l’Arte
📍 România
Bistro de l’Arte a fost deschis în decembrie 2000, un loc unde se servea mâncare franceză. Artiști români renumiți și-au prezentat lucrările în ultimii ani: pictori, sculptori, fotografi și meșteri. Bistro-ul are o linie culinară rafinată bazată pe rețete europene, în special pe cele franceze.

Crowne Plaza Hotel 4*
📍 România
Hotelul Crowne Plaza Bucharest de 4 stele oferă camere cu interioare în stil modern, în apropierea Parcului Herăstrău. Hotelul a fost proiectat în stil contemporan și construit în 1998.

Kane Seasonal Bistro
📍 ROMÂNIA
Kane este o ilustrare a ceea ce înseamnă creativitatea românească contemporană. Restaurantul promite o explorare memorabilă a gusturilor bazate exclusiv pe ingrediente locale românești care au fost combinate cu pricepere pentru a scoate arome foarte surprinzătoare.

Vinto – Gastro Wine Bar
📍 ROMÂNIA
Inspirați de natura și vin, ei au ales să gătească în tandem cu cele 4 anotimpuri și inspirați din cultura culinară a regiunilor vinicole Din punct de vedere culinar, Vinto oferă serviciu somelier de meniu à la carte și un meniu de împerechere pentru vinuri și mâncare.

Werk Restaurant
📍 România
Restaurantul Werk este un bun exemplu de recuperare a patrimoniului industrial. Cele mai importante distincții obținute cu acest proiect sunt Competiția BETA Spațiu Construit 2018, Premiul de excelență ASAR de la BNA și Premiul BATRA la categoria Facilități comunitare.

Syndicat Gourmet
📍 românia
Mâncare, rețete și povești inspirate de timpul petrecut de bucătar în India. Ingredientele proaspete sunt cumpărate în fiecare dimineață din piața principală. Syndicat Gourmet a păstrat stilul vechi al clădirii și a creat o atmosferă plăcută pentru ca oaspeții să se relaxeze și să se bucure de mâncare.
Testimoniale






Apariții Media
Parteneri
Professional Partners



Susținători și Expozanți













Parteneri Instituționali



PARTeneri media




uN PROIECT CREAT DE

Co-organizator

BORO Newsletter
Daca sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre
vă rugăm să vă înscrieți aici.