Ing. Ștefan Constantin, Director General ANIF: Apa pentru irigații și energia electrică consumată cu pomparea apei sunt suportate integral din bugetul de stat

Ing. Ștefan Constantin este Directorul General al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

 

RALF: Ce suprafețe de teren se irigă acum în România și care sunt județele, regiunile cu cele mai mari suprafețe irigate? 

Ing. Ștefan Constantin: La nivelul întregii țări, suprafața ce s-a irigat până la data de 13.05.2020 este de 249.787 ha. 

 

Județele cu cele mai mari suprafete irigate sunt următoarele: Brăila-105.409 ha, Galaţi-31.264 ha, Ialomița-30.327 ha, Tulcea-15.740 ha, Constanța-13.104 ha, Dolj-10.348 ha, Iași-9.489 ha, Buzău-8.183 ha, Călărași-7.445 ha, Olt-7.046 ha, 

 

Suprafețe irigate pe regiuni geografice: Muntenia- 154.466 ha, Moldova- 44.466 ha, Dobrogea- 29.844 ha, Oltenia- 17.394 ha, Banat- 3.296 ha, Ardeal- 321 ha. 

 

RALF: Care este strategia de creștere a suprafeței irigate în România în viitorul apropiat? 

Ing. Ștefan Constantin: În ceea ce priveşte infrastructura principală de irigații prin Legea 269 / 2015 s-a aprobat alocarea de la bugetul de stat a sumei de 1,015 miliarde euro în vederea reabilitării infrastructurii principale de irigații ce deserveşte 1,8 milioane ha. 

 

Prin Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România (PNI), până la această dată sunt realizate reabilitări prin acest program în valoare de 110 milioane euro. Pentru infrastructura secundară de irigații au fost accesate Măsura 125 și SubMăsura 4.3 care au alocat fonduri europene nerambursabile pentru Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) pentru o suprafață de reabilitat de 550.000 ha. 

 

Prin Programul național Strategic 2021 – 2027 din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) există posibilitatea alocării de fonduri europene, iar în ceea ce priveşte infrastructura secundară aceasta va fi în continuare finanțată prin fonduri europene, astfel încât să se acopere la nivel național suprafaţa amenajată la irigat de 2,5 milioane ha. 

 

RALF: Cum vine ANIF în sprijinul fermierilor? 

Ing. Ștefan Constantin: Apa necesară irigării culturilor agricole și energia electrică consumate cu pomparea apei pentru asigurarea unui nivel optim la punctele de livrare (stații de punere sub presiune, motopompe, amenajări orezicole) se suportă și în acest an integral de la bugetul de stat. 

 

La nivelul județelor sunt desemnați specialişti din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare în grupul tehnic de sprijin conform Ordinului Ministrului 152/2017, prin care se aduce la cunoștință fermierilor facilitățile în vigoare în privința irigațiilor (aducțiunea apei gratuită, informații privind modul de accesare a fondurilor europene nerambursabile de către Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, etc.). 

 

Totodată la propunerea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a implementat în cadrul SubMăsurii 4.3 posibilitatea ca beneficiarii să achiziționeze pe fonduri europene nerambursabile, în cuantum de până la 30 % din valoarea unui proiect tehnic de execuție, utilaje și instalații de irigat. 

 

Interviul este parte a campaniei de comunicare RALF 2020 Forumul Internațional al Marilor Fermieri, aflat la a 5-a ediție, care va avea loc pe 20 noiembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

 

Master Partner RALF 2020 – Corteva. Partener: FMCCEC Bank. Partener Media Principal: Revista Ferma.

 

Mai multe aici.

 

Foto © ANIF

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria agricultură

Fermier în Linia Întâi

Pe 21 iulie 2020, ora 10:00, BORO Communication va organiza în parteneriat cu Corteva Agriscience România evenimentul online Fermier în Linia Întâi, parte a campaniei de comunicare

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

“Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

“Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

“A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers