Finaliștii Romanian Healthcare Awards 2023

Juriul internațional Romanian Healthcare Awards a anunțat finaliștii celei de-a patra ediții a competiției, care s-a desfășurat în perioada 15 septembrie – 15 decembrie 2023 (galerie foto ceremonie)


28 de membri ai juriului, din România, Polonia, Bulgaria, Portugalia, Norvegia, Germania, Irlanda, Republica Moldova, Danemarca au evaluat aplicațiile la cele 7 categorii ale competiției din acest an. 


În continuare vă prezentăm finaliștii și câștigătorii trofeelor.


Categoria „Medicul Anului”


Alexandru Covaciu, Vicepreședinte Național coordonator Filiala Brașov, Asociația Caravana cu Medici, cu proiectul „Educație medicală. Asistență medicală. Legislație medicală. Un proiect integrativ!”


Alina Mariana Cernobai, Medic primar medicină de familie competență Medicină Școlară, Societatea Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri, cu proiectul „Elevii de azi, salvatorii de mâine”


Andrada Mirea, Medic primar pediatrie, Director Medical, Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii „Dr. Nicolae Robănescu”, cu proiectul „Când profesionalismul medical întâlnește integritatea, pacienții sunt salvați”


Anca Mihaela Hâncu, Președinte Asociația Medicală de Prevenție prin Stil de Viață, cu proiectul „Dialogurile obezității”


Dragoș Zamfirescu, Medic primar în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Director Medical și Administrator, Spitalul Zetta – Asociația Zetta, cu proiectul „Microchirurgia, tehnica chirurgicală care salvează vieți”


Adrian Covic, Profesor Universitar Doctor, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, cu proiectul „Opriți epidemia de boală cronică de rinichi!”


Cătălin Cîrstoveanu, Medic Șef Terapie Intensivă Nou-născuți, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”, cu proiectul „Extinderea Centrului de Terapie Intensivă Neonatală Spital M.S. Curie” – Trofeul Categoriei


Categoria „Spitalul Anului”


Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor, cu proiectul „Spitalul Foișor – reforme, investiții și inovații pentru creșterea eficienței diagnostice și terapeutice”


Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, cu proiectul „Construire centru chirurgical cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș”


Asociația Lumina – Centrul de Ingrijiri Paliative pentru Copii, cu proiectul „Și vocea mea contează!”


Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, cu proiectul „Centrul Medical „Cristian Şerban” de Evaluare, Terapie, Educație Medicală Specifică și Recuperare Buziaş”


Spitalul General C.F. Sibiu, cu proiectul „Reabilitarea, extinderea și modernizarea Spitalului General C.F. Sibiu”


Nova-Vita Hospital, cu proiectul „Nova Vita – primul spital privat verde din România”


Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, cu proiectul „iCare- Academia de Spital”


Dăruiește Viață, cu proiectul „#NoiFacemUnSpital” – Trofeul Categoriei


Spitalul Municipal Vatra Dornei, cu proiectul „Extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente și aparatură medicală a ambulatoriului Spitalului Municipal Vatra Dornei”


Asociația OncoHelp, cu proiectul „Excelență în radioterapie”


Medicover Hospitals, cu proiectul „Spitalul Inovator Medicover Pipera”


Categoria „Campania Medicală a Anului”


Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, cu proiectul „Șanse reale în lupta cu cancerul. Cum prevenim, tratăm și învingem boala secolului”


Kineto Consult, cu proiectul „Importanța mișcării la copii, esențială pentru dezvoltarea armonioasă fizică și psihică”


Graphs.ro, cu proiectul „Feedbackul pacienților și creșterea calității serviciilor medicale prin acces la date publice”


Digi 24, cu proiectul „Avem același sânge” – Trofeul Categoriei


Asociația Cardioscience, cu proiectul „Pentru o Inimă Sănătoasă: inovație digitală în îngrijirea cardiometabolică”


Școala Postliceală Sanitară “Carol Davila” București, cu proiectul „Învățați să ajutați!”


MedLife, cu proiectul „Speranța Nu Moare de Cancer”


Asociația Blondie – Împarte pentru altă parte, cu proiectul „Luăm un avion”


Societatea Română de Medicină Preventivă, cu proiectul „Generația HPV FREE”


Categoria „Inovația Medicală a Anului”


SanoPass, cu proiectul „SanoPass”


Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, cu proiectul „Inima Artificială MAVIS” – Trofeul Categoriei


Supermedical, cu proiectul „AiForRomania”


Farmacia Socială, cu proiectul „Farmacia Socială – prima și singura întreprindere socială din România”


MedLife, cu proiectul „Transportul probelor biologice de laborator cu drone”


Frontier Management Consulting, cu proiectul „PROMED – Soluția inovatoare pentru diagnosticul precoce al cancerului bronhopulmonar și colorectal”


Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, cu proiectul „AlignSpine – orteză inteligentă pentru corecție posturală activă”


Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, cu proiectul „Pesar ajustabil pentru prolaps genital”


Categoria „Echipa Medicală a Anului”


Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Medicină, cu proiectul „Promovarea învățământului medical modern prin conceptul „learning by doing” în secția ATI a Spitalului Clinic CF 2 București”


Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, cu proiectul „Chirurgie toracică video-asistată fără intubație pentru cazuri selecționate cu risc înalt”


Asociația Lumina, cu proiectul „PAL Community – Creșterea accesului la servicii de paliație pentru beneficiari din comunități dezavantajate”


Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu”, cu proiectul „Diagnostic precoce, opțiuni terapeutice complete și standarde extinse de îngrijire pentru atrofia musculară spinală, boală neurodegenerativă devastatoare a copilăriei” – Trofeul Categoriei


Categoria „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”


Spitalul de Boli Cronice Smeeni, cu proiectul „Ne pasă de sănătatea ta!”


Synevo România, cu proiectul „VR Kids”


Maternitatea Bucur – Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București, cu proiectul „Îngrijirea personalizată a nou-născuților în secția de terapie intensivă: Kangaroo Mother Care” – Trofeul Categoriei


Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor (APCI), cu proiectul „Școala de vară APCI 2023”


Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice, cu proiectul „Centrul de Recuperare Pediatrică Maria Beatrice”


Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, cu proiectul „Cranioplastii secundare folosind implanturi personalizate din titan realizate prin tehnologie CAD/CAM”


Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate, cu proiectul „Cum să îți pui pacienții pe pompă de insulină”


BEESERS – aplicația de servicii medicale la domiciliu, cu proiectul „BEESERS – Home Away Platform”


Categoria „Proiectul de Cercetare al Anului”


Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, cu proiectul „CerVasc – Centrul de cercetare în chirurgia vasculară și endovasculară”


Institutul Național de Endocrinologie C. I. Parhon București, cu proiectul „Testarea comprehensivă prin tehnica NGS a bolilor monogenice” – Trofeul Categoriei


Universitatea Titu Maiorescu, cu proiectul „Identificarea Proteinei Izoforme p53 în Sindroamele Limfoproliferative cronice rezistentă la tratamentul convențional prin sistemul Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA)”


În cadrul ceremoniei din 15 decembrie, Președintele Juriului a oferit și două premii speciale, la categoriile „Spitalul Anului” – Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor – și „Medicul Anului” – Anca Mihaela Hâncu, Președinte Asociația Medicală de Prevenție prin Stil de Viață.


Serie națională de evenimente, unică în România, organizată de SpațiulMedical.ro și BORO Communication, susținută de MSD, Kapamed și Linde.

Urmează, în 2024, singura rețea națională de evenimente pentru sănătate din România. Mai multe aiciShare on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria sănătate

Romanian Healthcare Awards 2022

Pe 16 decembrie a avut loc evenimentul final al competiției Romanian Healthcare Awards 2022, singura competiție cu juriu internațional dedicată profesioniștilor din

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

„Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

„Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

„A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers