Dumitru Buzatu, președinte CJ Vaslui – planuri de investiții în infrastructura medicală pentru anul 2020

Dumitru Buzatu este președintele Consiliului Județean Vaslui.

 

Spațiul Medical: Care au fost investițiile CJ în infrastructura medicală din prima jumătate a anului 2020?
Dumitru Buzatu: Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Direcţiei Dezvoltare și Cooperare din cadrul aparatului de specialitate al consiliului Judeţean, instituţia noastră a acordat o atenție deosebită modernizării Spitalului Judeţean de Urgență Vaslui, unitate medicală de importanţă județeană aflată în subordine şi care se încadrează în categoria a III-a (nivel de competenţă mediu), conform metodologiei Ministerului Sănătății.  Menţionăm faptul că, această unitate medicală funcționează pe trei amplasamente situate la o distanță de circa 4-5 km unul de altul, respectiv: cel de pe Str. Ştefan cel Mare – unde se găsesc majoritatea secţiilor, cel din Str. Dr. Ghelerter (Spitalul nr. 2) – unde funcţionează secțiile de psihiatrie și boli infecțioase, respectiv cel din Str. M. Kogălniceanu, unde își desfășoară încă activitatea ambulatoriul integrat (policlinica).

 

În anul 2020 sunt în curs de implementare mai multe investiții ce vizează modernizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, finanţate din fonduri europene, bugetul local şi/sau bugetul de stat:

 

a. Proiecte finanţate din fonduri europene:
► Proiectul „Extinderea Unității de primiri urgenţe şi realizare heliport”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Operațiunea 8.2.B : Unități de primiri urgențe.


Obiectivele proiectului sunt:
– dezvoltarea capacității și calităţii serviciilor medicale furnizate de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, prin extinderea spațiului actual cu un corp nou de clădire;
– îmbunătăţirea dotării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu aparatură medicală.
Valoarea totală a proiectului este de 13.321.989,67 lei, din care 6.369.179,95 lei asistenţă financiară nerambursabilă şi 6.952.809,72 lei cofinanțarea din partea beneficiarului UAT Județul Vaslui (din care, 129.983,27 lei valoarea cofinanțării eligibile şi 6.822.826,45 lei valoarea neeligibilă). Perioada de implementare a proiectului este de 75 luni, data limită pentru finalizarea activităților fiind 31.05.2023.

 

La această dată este în derulare activitatea de elaborare a proiectului tehnic şi obţinere a avizelor, acordurilor și a autorizaţiei de construire.


►Proiectul „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui”, finanţat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operațiunea 8.1.A: Ambulatorii.
Obiectivul specific al proiectului este: dotarea a 23 de cabinete medicale din structura Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgență Vaslui cu un număr de 197 echipamente medicale pe parcursul a 27 luni.  Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254,16 lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 10.153.048,49 lei.

 

La această dată este în derulare procedura de achiziţie a echipamentelor medicale.

 

b. Investiții finanţate din bugetul local
►„Modernizare, extindere bloc operator şi lucrări de completare a măsurilor de securitate la incendiu în Corpul C al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui” cu sursa de finanţare bugetul local.
La această dată se lucrează la elaborarea documentației tehnico-economice, astfel încât valoarea investiţiei va fi cunoscută după finalizarea acesteia.


c. Investiții finanţate din bugetul de stat
► “Construire clădire nouă în vederea organizării ambulatoriului integrat şi desfăşurării activităţii administrative la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui”. Investiţia este finanţată şi realizată de Compania Naţională de Investiții și are o valoare de 22.898.208,00 lei. Consiliul Judeţean Vaslui va asigura utilitățile necesare pentru clădirea ambulatoriului integrat.  Precizăm faptul că această investiție este în strânsă legătură cu Proiectul ,,Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, urmând ca la finalizarea acestora, cetăţenii judeţului Vaslui şi personalul medical să beneficieze de o clădire nouă a ambulatoriului integrat, pregătită pentru oferirea serviciilor specifice.

 

Spațiul Medical: Care sunt planurile de investiții în spitale în viitorul apropiat?

Dumitru Buzatu: Referitor la planurile de investiții în spitale în viitorul apropiat, Consiliul Județean Vaslui își propune să realizeze următoarele investiții: 

 

> “Construire secții la Spitalul nr.2 Vaslui” având o valoare estimată de 87.044.585,49 lei. 

Până la această dată a fost elaborată documentația tehnico-economică, faza SF, urmând ca, în perioada următoare, să fie lansată procedura de achiziție a proiectului tehnic. 

Investițiile ce vor fi realizate prevăd construirea unui corp nou de clădire în care să funcționeze Secția de boli infecțioase, Secția de bolnavi cronici, Secția de psihiatrie, Centru de Sănătate Mintală (CSM) și Secția spitalizare continuă (paliație). 

 

> Extindere bloc operator la Spitalul Judeţean De Urgenţă Vaslui; > Reabilitare Pavilion TBC – Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

 

Interviul este parte a campaniei de comunicare a Convenției Române a Spitalelor – ROHO 2020.

 

Master Partner ROHO 2020 – Philips. Partener Principal: Medicare. Professional Partners: KapamedBristol Myers Squibb. Susținător și Expozant: Icemed.

 

Un material realizat de Spațiul Medical

 

Foto © Dumitru Buzatu

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria sănătate

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

“Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

“Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

“A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers