Dr. Viorel Jinga, Rector UMFCD, despre noul spital universitar de stomatologie și digitalizarea sistemului de învățământ

Prof. dr. Viorel Jinga este Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti și şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. dr. Th Burghele”.

 

Spațiu Medical: Șase laboratoare ale Facultății de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” București au fost folosite pentru proiectul „Viziere Medicale Printate 3D”. Cum se desfășoară activitatea în aceste laboratoare acum și pe ce perioadă anticipați că se va întinde acest proiect?

Dr. Viorel Jinga: Încă de la începutul acestei pandemii, prin proiectul “Viziere Medicale Printate 3D” realizat de către Asociația Medicală Română de Biomodelare 3D în parteneriat cu Societatea Studenților în Medicină din București sub egida UMF „Carol Davila” București, am încercat să venim în sprijinul cadrelor medicale aflate în lupta împotriva COVID-19 oferindu-le gratuit aceste echipamente de protecție.

 

Activitatea se desfășoară pe două paliere: printare și montare și astfel, jumătate dintre laboratoare sunt ocupate cu cele 50 de imprimante 3D, pe care studenții și medicii implicați le programează și urmăresc pentru procesul de printare a ramelor vizierelor. În ceea ce privește activitatea de montare, aceasta constă în prelucrarea filmelor transparente de PVC și asamblarea lor la ramele obținute prin printarea 3D. De asemenea, există o stație de dezinfectare cu alcool sanitar a vizierelor, acestea fiind ulterior introduse într-o sală în care acționează o lampă UV, pentru a crește calitatea dezinfecției. Ulterior, vizierele sunt ambalate cu folie de protecție și depozitate în cutii. 

 

În cadrul acestui proiect, ne propunem să fim activi atâta vreme cât vor exista solicitări din partea comunității. Însă, fiind vorba și de studenți voluntari, depindem și de disponibilitatea lor  preconizând totuși o perioadă de pauză în timpul sesiunii de examene, în lunile iunie și început de iulie, urmând să reevaluăm situația ulterior. Să nu uităm că în acest proiect sunt angrenați zilnic 60 de studenți care, săptămânal, realizează aproximativ 6.000 de viziere.

 

Spațiu Medical: Care este ritmul lucrărilor pentru ridicarea celui mai mare spital universitar de stomatologie din România?

Dr. Viorel Jinga: Cred că răspunsul exact la această întrebare îl puteți afla de la reprezentanții Primăriei Sectorului 4 din București care sunt, de altfel, inițiatorii acestui amplu proiect. Cu siguranță că, la rândul nostru, din perspectiva parteneriatului încheiat cu Primăria menționată vom urmări constant evoluția lucrărilor, această construcție având ca termen de finalizare luna mai a anului viitor. Cred totuși că este prematur să facem o analiză a ritmului de construcție ce vizează acest obiectiv edilitar cu profil medical și educativ.

 

Spațiu Medical: Ce alte planuri există pentru extinderea sau modernizarea spațiilor Universității ?

Dr. Viorel Jinga: Așa cum am afirmat și la demararea lucrărilor Centrului Medical Multifuncțional, îmi doresc ca spitalul universitar de stomatologie să fie o rampă de lansare pentru ceea ce va însemna, într-un viitor apropiat, dezvoltarea integrală a bazei de învățământ superior medical de la “Carol Davila” în contextul în care astăzi, multe dintre clădirile în care activează Universitatea sunt vechi și prezintă un risc seismic ridicat. 

 

Ideală ar fi dezvoltarea unui proiect integrat la nivelul întregii Universități după modelul marilor centre universitare din străinătate, un proiect pe care de altfel, UMFCD l-a creionat și prezentat autorităților în perspectiva implementării, ca obiectiv instituțional universitar de anvergură internațională. O altă preocupare a comunității noastre academice o reprezintă digitalizarea sistemului de învățământ, proces pe care l-am demarat deja și pe care sper să-l finalizăm în cel mai scurt timp. 


Interviul este parte a campaniei de comunicare a Convenției Române a Spitalelor – ROHO 2020. Ediția din acest an va avea loc la Hotel Novotel City Centre din București.

 

Master Partner ROHO 2020 – Philips. Partener Principal: Medicare. Professional Partners: KapamedBristol Myers Squibb.

 

Un material realizat de Spațiul Medical

 

Foto © Viorel Jinga

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria sănătate

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

“Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

“Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

“A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers