DEVO 2022 Forumul Marilor Dezvoltatori: “Orașul – Ediție Actualizată”

Un oraș se construiește zi de zi. Tema din acest a Forumului Marilor Dezvoltatori DEVO, care avut loc pe 6 octombrie la JW Marriott Grand Hotel din București, a fost “Orașul – Ediția Actualizată”. 

Vă prezentăm în continuare câteva idei din cadrul forumului surprinse de arhitectul Șerban Țigănaș, Chairman al evenimentului.

“Ne-am întâlnit a cincea oară sub genericul Forumului Marilor Dezvoltatori. De această dată ne-am propus să discutăm la scara orașului modul în care dezvoltările imobiliare ne afectează de fapt pe toți și nu numai pe beneficiarii direcți. Au fost trei paneluri de discuții, diferite și interesante. 

Primul s-a numit orașul care trăiește și a cumulat contribuții legate de noile tendințe pentru spațiile publice care însoțesc locurile de muncă și locuințele, despre orașul de 15 minute, în care găsești aproape de casă tot ce ai nevoie fără să fie necesar să călătorești într-un trafic infernal pentru toate destinațiile. Am aflat despre noi ansambluri din capitală, care încearcă să aducă ceva în plus față de simpla împachetare eficientă a unităților de locuit. Contribuția dezvoltatorilor privați atinge tot mai mult interesele comunităților, dar e nevoie de o coordonare a bunelor intenții, pe care nu o poate face altcineva decât administrația publică locală. Autosustenabilitatea este de mare interes pentru cei care construiesc și operează construcțiile, costurile întreținerii și funcționării fiind într-un moment de explozie, care nu se știe unde mai poate duce. Tehnologia este și ea de mare interes, având soluții care contribuie și la eficiență și la bunăstare. A fost remarcată atenția necesară pentru a păstra și oferi dezvoltări la scară umană, alături de un confort redefinit. 

A doua parte a fost dedicată orașului care lucrează, înțelegând prin această sintagmă orașul care oferă locuri de muncă și spații pentru logistică și producție, într-o armonie necesară. Am reținut consolidarea conceptului flexible working, dar și faptul că centrele logistice pentru circulația și distribuția de bunuri de consum și materii prime sunt încă departe de capacitățile necesare pentru dimensiunea populației autohtone. Provocările sunt foarte multe în condițiile creșterilor de prețuri, însă există și vești bune legate de evoluția clienților către un nivel superior de înțelegere a sustenabilității

Orașul viitorului proxim a fost capitolul final care a ridicat discuția la nivel strategic. Un moment unic a forumului a fost marcat de David Sim, autorul extrem de cunoscutei lucrări Soft City, deja tradusă în foarte multe limbi, inclusiv în română, lucrare care promovează gândirea spațiilor publice prietenoase, incluzive, la scară mică, care pot aduce și păstra oamenii în zonele centrale, inteligent densificate. A fost în continuare subliniată importanța proceselor de consultare publică și de construcție a proiectelor din fazele incipiente, împreună cu beneficiarii lor, adică împreună cu cetățenii și comunitățile. Exemplul unui institut public dedicat, din Praga, dar și experiențe recente din România, bazate pe concursuri de arhitectură din ce în ce mai numeroase ne-au dat direcția pe care trebuie să ne concentrăm. 

Concluziv, reținem nevoia de transformări culturale, în ceea ce privește înțelegerea nevoilor, posibilităților și modului în care se discută și negociază proiectele cu impact public. Mai e nevoie de regenerare urbană profundă și continuă, pentru că orașul este în continuă dinamică, dar și de o cuantificare a bunăstării propuse sau obținute. În cealaltă sală s-a discutat despre contribuția designului de interior la transformările dorite ale modului în care gândim și realizăm spațiile pentru viitor. 

Cele trei părți ale forumului s-au concentrat pe spațiile pentru locuit, spațiile pentru lucru și cele pentru cumpărături. Acest zoom-in realizat cu ajutorul arhitecților și designerilor a fost o modalitate relevantă de a înțelege tendințele din dezvoltarea mediului construit manifestate la polul opus spațiilor publice și orașului, cel al interioarelor contemporane.” 

Mai multe despre DEVO 2022 aici

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria arhitectură, real estate

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

„Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

„Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

„A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers