Daniel Simionaș, CEO: Colina Nouă reprezintă o alternativă pentru oricine își dorește să trăiască un nou stil de viață

Cu o experiență antreprenorială de peste 22 ani, Daniel Simionaș își dedică cea mai mare parte a timpului construind Colina Nouă, un concept comunitar inovativ lângă Cluj-Napoca, un loc unde oamenii se pot conecta în armonie cu familia, prietenii, vecinii și natura, o comunitate care onorează sănătatea, frumusețea și viața.

 

Building Home: Care sunt provocările unei dezvoltări rezidențiale în România?
Daniel Simionaș: Principalele provocări țin de instabilitatea macroeconomică ce se reflectă într-o lipsă de predictibilitate, de birocrația excesivă și de lipsa forței de muncă calificate din domeniu. Toate acestea conduc la o oarecare prudență a fondurilor de investiții străine în ceea ce privește piața rezidențială. Investitorii Colina Nouă au dovedit curaj, scopul investiției fiind și unul de impact pe termen lung nu doar unul pur economic.

 

Building Home: Ce înseamnă Colina Nouă în peisajul rezidențial al Clujului?
Daniel Simionaș: Colina Nouă reprezintă o alternativă pentru oricine își dorește să trăiască un nou stil de viată, nu doar pentru cei din zona Clujului. Majoritatea clienților noștri sunt oameni care au ales să se mute în zona Clujului pentru a locui la Colina Nouă. Vrem să fim o soluție care să convingă oamenii să rămână în România. Desigur proximitatea cu Clujul este esențială și suntem conștienți ca nu am fi putut dezvolta un astfel de proiect într-o altă locație. Conceptul Colina Nouă face sens în proximitatea unui oraș care crește și se dezvoltă continuu. Oferta Colina Nouă este unică și foarte greu de replicat, iar focalizarea noastră, în aceasta etapă, este de a ne asigura că cei care se mută la Colina Nouă își însușesc viziunea și valorile comunității pe care o clădim.

 

Building Home: Cum ați defini calitatea locuirii?
Daniel Simionaș: Construim un loc unde bunăstarea este o activitate de zi cu zi, un loc în care oamenii sunt atrași de grădinărit, gătit, cultură, artă, sport și de un simt al comunității. Designul Colina Nouă a fost inspirat din trecut și construit pentru viitor. Planul urbanistic general
pentru Colina Nouă este gândit pentru a încuraja mersul pe jos, astfel încât să permită alocarea unor suprafețe mari de spații verzi pentru recreere și activități în aer liber.

 

Ferma organică din vecinătate și traseele naturale spre pădurile și dealurile din jur sunt gândite pentru a încuraja un mod de viață sănătos, facilitând interacțiunea cu natura locală. Prin intermediul programelor locale de agricultură și al pieței agricole săptămânale, rezidenții noștri se vor bucura de cele mai proaspete produse și ingrediente necesare menținerii sănătății.

Locuințele sunt conectate prin alei rezidențiale cu acces direct la drumuri moderne gândite pentru a oferi un confort sporit atât rezidenților cât și vizitatorilor. Conservăm energia prin design-ul locuințelor, utilizând energia solară și aplicând tehnologii moderne de construcție și amenajare a teritoriului.

 

Toate casele beneficiază de aceleași dotări: pompă de căldură, panouri fotovoltaice, sistem de
ventilare cu aport de aer proaspăt și recuperare de energie, răcire cu panouri radiante montate în tavan, încălzire în pardoseală, interfață smart pentru a putea controla confortul termic de la distanță, garaje proiectate pentru a facilita alimentarea maşinilor electrice, fațade placate cu
materiale naturale (lemn și piatră), parchet din lemn stratificat, băi finisate și dotate cu obiecte
sanitare și mobilier personalizat, iluminat ambiental integrat, scară interioară finisată cu lemn și sticlă, terase complet finisate cu deck din lemn și amenajare peisagistică integrată conceptual pentru toată zona.

 

Particularitatea proiectului imobiliar constă în asocierea tuturor proprietarilor la o serie de reguli menite a asigura, pe de o parte, coerența arhitecturală și estetică a tuturor caselor și spațiilor
comune și, pe de altă parte, o conduită a proprietarilor astfel încât comunitatea să se bucure de un mediu rezidențial plăcut estetic, liniștit, cu aer curat, fără stridențe vizuale, auditive, olfactive sau de altă natură.

 

Daniel Simionaș va fi speaker în cadrul Building Home 2020 – International Good Living Forum, tematica ediției fiind “Living Together”.

 

Master Partner Building Home 2020 – Arabesque. Professional Partners: KONERockwoolAlumilSomacoDanfoss.  Parteneri: Knauf InsulationKnaufAlukonigstahl. Susținător și expozant: Skamol. Parteneri Media: ZeppelinIglooSpațiulConstruit. Partener Instituțional: Ordinul Arhitecților din România

 

Mai multe informații pe: https://www.borocommunication.ro/project/forumul-building-home-2020/

 

Foto © Colina Nouă

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria real estate

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

„Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

„Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

„A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers