Bogdan Andrei Toader, președintele CJ Prahova și proiectele medicale de investiții aflate în derulare

Bogdan Andrei Toader este președintele Consiliului Județean Prahova.

 

Spațiul Medical: Care au fost investițiile CJ în infrastructura medicală din prima jumătate a anului 2020?
Bogdan Andrei Toader: Investițiile Consiliului Județean Prahova în infrastuctura medicală a Spitalului Județean de Urgență Ploiești în primul semestru al anului 2020 au cuprins:
– Modernizarea corpurilor A și B din locația Nord;
– PT + execuție realizarea corp filtru/monitorizare acces spital și sala de așteptare aparţinători (curte vizitatori);
– Lucrări de reparații capitale lift pacienţi;
– Instalație de filtroventilație cu vana antisuflu cu montaj;
– Dotarea cu echipamente medicale și de protectie medicală, în vederea prevenirii extinderii infectării cu noul Coronavirus SARS-CoV-2 și tratarea pacienţilor contaminați (injectomate, ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursa de oxigen (ATI), monitoare funcții vitale, paturi terapie intensivă cu saltea antidecubit, robot cu funcție de dezinfecție aer și suprafețe UVC, aparat RX mobil digital grafie, laringoscop cu fibra optica vârf mobil, unitate CT media scan inovativă de urgență alocată pentru COVID 19, accesorii injectomat, atomizoare, accesorii ventilatoare de inalta performanta cu conectare la sursa de oxigen (ATI), nebulizator pentru dezinfectie aero-microfloră).

 

Spațiul Medical: Care sunt planurile de investiții în spitale în viitorul apropiat?
Bogdan Andrei Toader: Proiectele mari de investiții la cele două spitale care se afla în administrarea Consiliului Județean Prahova sunt începute și se află în desfăşurare în diferite stadii, se referă la:


1. Extinderea infrastructurii spitaliceşti a Spitalului Județean de Urgență Ploieşti, prin construirea unui corp de clădire nou în vederea relocării secțiilor medicale, mărirea capacităţii şi modernizarea secțiilor anestezie şi terapie intensivă – ATI), extinderea, reconfigurarea şi modernizarea blocului operator (proiectare, taxe, avize).

 

2. Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgență Ploiești, Cod SMIS 124373, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în baza Contractului de Finanțare nr. 4922/05.11.2019, încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar. Obiectivul general al proiectului propus îl constituie creșterea accesibilităţii serviciilor de sănătate și îmbunătățirea stării de sănătate a populaţiei din judeţul Prahova prin asigurarea de servicii medicale complexe în regim ambulatoriu care intră în categoria serviciilor esențiale pentru populaţie. Investițiile în sănătate, în îmbunătățirea infrastructurii de sănătate trebuie susţinute și încurajate. Pe lângă numeroasele considerente importante ce contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a populaţiei, condițiile ambulatoriilor în care sunt tratați pacienții au o importanță majoră, pentru a putea asigura prevenţia necesară și ameliorarea stării de sănătate.

 

3. Extindere, reabilitare, modernizare și recompartimentare unitate de primiri urgențe a Spitalului județean de urgență Ploiești, Cod SMIS 119589, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014- 2020, în baza Contractului de Finanțare nr.4072 11.03.2019, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, şi Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar.

 

4. Parteneriatul format din Ministerul Sănătății în calitate de lider și Unitatea Administrativ Teritorială Județul Prahova, Unitatea Administrativ – Teritorială Județul Ialomița, Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul Judeţean de Urgentã Ploiești, Spitalul de Pediatrie Ploieşti, Spitalul Orăşenesc Sinaia, Spitalul Judeţean de Urgență Slobozia, Spitalul Municipal Urziceni, Spitalul “Anghel Saligny” Fetești, Spitalul Orăşenesc Țăndărei, derulează începând cu 17.12.2018 proiectul cu titlul “Îmbunătăţirea accesului populaţiei din județele Prahova și Ialomița la servicii medicale de urgență”, COD SMIS 125496, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în baza Contractului de Finanțare nr. 3624/17.12.2018, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și Agenția pentru Dezvoltarea Regională Sud Muntenia în calitate de Organism Intermediar. Obiectivul general al proiectului: Dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotari sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică şi îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate. Prin proiect se urmărește modernizarea şi tehnologizarea la nivel European a infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatură uzată fizic şi moral, prin achiziția de echipamente noi şi eficiente, ce aduc atât o creştere calitativă a serviciilor oferite, cât şi o creştere cantitativă a numărului de persoane beneficiare de servicii medicale, îmbunătățind starea de sănătate publică la nivel naţional, regional și local.

 

5. Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, Județul Prahova, COD SMIS 124374, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în baza Contractului de Finanțare nr. 5093/05.02.2020, încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și Agenția pentru Dezvoltarea Regională Sud Muntenia în calitate de Organism Intermediar. Obiectivul general al proiectului: Dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotari sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică şi îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate.

 

Prin prezentul proiect, în realizarea lucrărilor de construcţie se vor lua în considerare aspecte privind soluțiile eficiente energetic şi responsabile față de mediu, cu impact redus asupra mediului, crearea unor condiții de igienă corespunzătoare. În plus, obiectivul general al proiectului contribuie atât la o creştere a nivelului condițiilor de lucru pentru personalul medical, cât şi la îmbunătăţirea calității asistenţei medicale acordate pacienților şi creşterea accesului populaţiei la servicii medicale adecvate, ceea ce determină un grad de satisfacție mai mare al pacienților.

 

6. Reabilitarea termică şi creşterea eficienței energetice a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, Cod SMIS 117667, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în baza Contractului de Finanțare nr.4077/ 11.03.2019, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar. Obiectivul general al proiectului: Creşterea performanței energetice a clădirii Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti.

 

Interviul este parte a campaniei de comunicare a Convenției Române a Spitalelor – ROHO 2020.

 

Master Partner ROHO 2020 – Philips. Partener Principal: Medicare. Professional Partners: KapamedBristol Myers Squibb. Susținător și Expozant: Icemed.

 

Un material realizat de Spațiul Medical

 

Foto © Bogdan Andrei Toader

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria sănătate

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

“Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

“Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

“A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers