Arlene Stein este fondator și director executiv în cadrul Terroir Hospitality – organizație ce transformă sistemele globale din domeniul alimentației prin diplomația culinară. Aceasta este un promotor al colaborării creative și al responsabilității sociale și ecologice în industria ospitalității.
FORO: Care sunt provocările actuale în industria ospitalității?
Arlene Stein: Industria ospitalității se bazează în mare parte pe un model care este fragil și are multe probleme sistemice. Această criză a scos la lumină multe dintre provocările cu care se confruntă industria (marje mici, probleme de personal, probleme ale furnizorilor) și a determinat totodată restaurantele să se ocupe de rezolvarea acestor probleme.
FORO: Care a fost răspunsul autorităților din țara dvs. pentru a-i ajuta pe cei din industria ospitalității?
Arlene Stein: Germania s-a mobilizat foarte repede (după 2 săptămâni de la închidere) pentru a oferi ajutor financiar consultanților, antreprenorilor și proprietarilor de afaceri.
FORO: Ce mesaj doriți să trimiteți proprietarilor de restaurante în această perioadă?
Arlene Stein: Cred că oamenii din industrie trebuie să reflecte asupra scopului activității lor și să abordeze problemele din sistem pentru a construi afaceri mai rezistente. Și mai cred că ospitalitatea joacă un rol foarte important în viața culturală a comunităților noastre.
Arlene Stein a fost Speaker și Invitat FORO 2019 – International Forum for Reputation in Hospitality. Ediția de anul acesta va avea loc la Radisson Blu Hotel în București.
Professional Partners FORO 2020: DAAS, KONE, NESPRESSO, ALUMIL. Susținători și Expozanți: SDS. Wine Partner: Vinarte.
Mai multe despre FORO aici.
Foto © Arlene Stein