Adrian Oros, RALF 2020: Suntem într-o perioadă în care ne facem planuri și negociem viitorul program național strategic

Adrian Oros este Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România. Pe 20 Noiembrie a participat în calitate de Speaker la cea de-a cincea ediție a Forumului Internațional al Marilor Fermieri – RALF.

 

„Vreau să vă asigur că ministerul și toți colegii mei sunt alături de toți cei care fac agricultură în România. În această perioadă fermierii au demonstrat că pot fi în rândul întâi. Este probabil singura activitate care nu s-a oprit nici o secundă în toată această perioadă de criză și așa este și normal. Dar din păcate, deși activitatea nu s-a oprit, pierderi au fost cu siguranță în agricultură și în zona de industrie alimentară. Pierderi care sigur nu s-au datorat agricultorilor. Pierderile s-au datorat faptului că s-a schimbat radical comportamentul de cumpărare, s-au închis unele sectoare cu care agricultura și industria alimentară erau strâns legate. Noi ne dorim ca această criză să fie cât mai scurtă și să ieșim cu toții cu bine din ea, iar de anul viitor să intrăm în linie dreaptă.

 

Din nefericire a fost și o secetă cumplită, puternică mai ales în unele zone: toată Dobrogea, Sudul Moldovei, dar și o parte din Oltenia au fost calamitate, atât culturile înființate din toamnă, cât și cele din primăvară. Eu vreau să îi asigur pe toți fermierii că vom compensa o parte din pierderile pentru culturile din toamnă și pentru culturile din primăvară. Actul normativ îl avem, l-am comunicat comisiei, dar banii vor intra anul viitor.

 

Suntem într-o perioadă în care ne facem planuri, negociem viitorul program național strategic. Noi credem că am reușit să negociem aproape tot ceea ce agricultorii români au dorit. Am reușit să prelungim acordarea ajutorului național tranzitoriu, de asemenea sprijinul cuplat voluntar care va fi acordat și în următorii 7 ani. Am schimbat și data de referință care punea mari probleme celor care cresc bovine. A mai rămas de negociat la trialog și sigur acest lucru este foarte important, nu este nesemnificativ. Ne dorim comisia să ne de-a două, trei exemple, orientări cum anume să fie creionate schemele pentru climă și mediu în așa fel încât să reușim ca banii aceea să îi absorbim. Sigur primii doi ani, vor fi ani de învățare, în așa fel încât să nu se piardă banii. Dar noi ne-am dori să absorbim și banii din pilonul I.

 

Acum legat de priorități, cu siguranță majoritatea celor care participă la RALF cunosc care sunt prioritățile pentru că de mai bine de un an împreună cu mulți dintre dumneavoastră s-a lucrat și la analiza SWOT și la analiza nevoilor, iar acum în funcție de aceste studii o să creionăm și viitorul program național strategic. Pe lângă programul național strategic am încercat să fructificăm această oportunitate pe care o reprezintă banii din programul național de reziliență și relansare economică și că am reușit ca pentru agricultură să alocăm o sumă considerabilă. În primul rând pentru acel proiect care reprezintă strategia de gestionare a apei în agricultură, toată rețeaua de irigații, de desecare, de drenaj, prevenirea deșertificării, practic tot ceea ce este legat de exploatarea responsabilă a acestei resurse vitale care este apa. Celălalt proiect se referă la acea rețea națională de colectare depozitare, de distribuție și promovare a produselor românești. Este vorba despre un sistem care există în Franța din 1960, un sistem care se construiește acum în Polonia, în Ungaria, în Cehia. Este o rețea prin care să circule produsele autohtone. Este practic o alternativă la rețele care sunt acum pe piață în România, în așa fel încât orice producător mare sau mic care dorește să își valorifice produsele în această rețea românească să aibă posibilitatea să o facă printr-un parteneriat public privat cu statul.”

 

RALF 2020 – Forumul Internațional al Marilor Fermieri este un proiect realizat de BORO Communication, în parteneriat cu Corteva Agriscience, CEC Bank, FMC Agro România și Agricloud.

 

 

Foto © BORO Communication

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria agricultură

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

“Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

“Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

“A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers