Adrian Cefălan, Director Investiții CNI: În perioada următoare se vor emite ordine de începere execuție pentru mai multe investiții

Adrian Cefălan este Director Investiții în cadrul Companiei Naționale de Investiții, care se află sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, fiind înființată în anul 2001. Principalii beneficiari ai programelor realizate de CNI sunt autoritățile publice locale.

 

DEVO: Care sunt proiectele de construcții pe care le derulați în prezent?

Adrian Cefălan: Cu siguranță cele mai cunoscute dintre proiectele pe care le avem în derulare în prezent vizează cele 3 arene din București (Steaua, Giulești și Arcul de Triumf), precum și reabilitarea și consolidarea Cazinoului din Constanța. E adevărat că pe lângă acestea, CNI mai are în derulare peste alte 430 de obiective de investiții. Valoarea totală a investițiilor contractate până la momentul acesta este de peste 4,6 miliarde de lei.

 

SPORT
Pe lângă stadioanele cuprinse în programul EURO 2020, în prezent, avem în execuție sălile polivalente din Oradea și din Constanța (5000 de locuri), sala polivalentă din TULCEA (4000 de locuri – aflată în faza de proiectare), sala polivalentă din Bistrița Năsăud (3000 locuri), sala polivalenta din Pitesti (4000 locuri – in proiectare). De asemenea, la nivelul CNI se află în execuție 21 de bazine de înot proiect tip CNI, precum și 92 de săli de sport.

 

UNITĂȚI SANITARE
Începând cu anul 2014, CNI și-a diversificat aria de programe pe care le derulează, unul dintre aceste programe vizând realizarea de investiții în domeniul sanitar.
Dată fiind nevoia majoră de investiții în acest domeniu, CNI are la acest moment în derulare în cadrul subprogramului “Unități Sanitare” nu mai puțin de 18 astfel de obiective de investiții, cu o valoare de peste 309 milioane de lei.
Câteva exemple de astfel de investiții sunt:

  • Centrul de screening și diagnostic în bolile oncologice din mun. Iași – 21,7 milioane lei
  • Reabilitarea și extinderea secției de recuperare pentru copii din cadrul Sanatoriului Techirghiol din Constanța – 29,3 milioane lei
  • Construirea Ambulatoriului la Spitalul Județean de Urgență Vaslui – 24,7 milioane lei
  • Construirea secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba-Iulia – 17,6 milioane lei

Cel mai recent proiect finalizat de CNI în cadrul acestui subprogram este “Reabilitarea Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, județul Sălaj”, obiectiv finalizat și predat de către CNI autorităților locale în luna aprilie a acestui an, investiție a cărei valoare este de aproximativ 7 milioane de lei.

 

CĂMINE STUDENȚEȘTI

Un alt domeniu în care nevoia realizării de investiții este imperios necesară este cel al sistemului educațional. Construirea a 30 de cămine studențești care totalizează peste 10.200 locuri de cazare pentru 30 de instituții de învățământ superior de stat din 15 orașe cu centre universitare reprezintă una din prioritățile Companiei Naționale de Investiții.

 

În acest sens, avem contractate deja lucrări pentru 3 astfel de cămine studențești în Alba Iulia (246 locuri), Arad (150 locuri) și Ploiești (262 locuri) și se află în curs de finalizare procedurile de achiziție publică pentru alte 7 cămine studențești, după cum urmează: Bacău (192 locuri), Brașov (204 locuri), Constanța (167 locuri), Galați (200 locuri), Târgu Mureș (182 locuri), Pitești (222 locuri) și Timișoara (184 locuri).

 

Dacă ne raportăm numai la aceste obiective, ne referim la investiții în valoare de aproximativ 200 de milioane și peste 2.000 de noi locuri de cazare la standarde actuale, respectând normele de igienă.

 

Totodată în cadrul acestui subprogram, se mai află în derulare următoarele proiecte:

  • Reabilitarea Complexului Panduri de la Universitatea din București – investiție în curs de execuție cu o valoare de 84 de milioane de lei, având ca termen de finalizare anul 2021.
  • Consolidarea și extindere corp clădire antropologie de la Facultatea de Medicină Generală din București – investiție în valoare de 20 de milioane de lei, proiect pe care sperăm să îl finalizăm în cursul acestui an.

JUSTIȚIE

În cadrul acestui program din cadrul PNCIPS, la momentul de față la nivelul CNI se află în execuție 11 investiții de reabilitări sedii judecătorii și parchete.

 

LUCRĂRI ÎN PRIMĂ URGENȚĂ 

În cadrul acestui subprogram, la nivelul CNI se află în execuție 43 de obiective, care vizează realizarea de ziduri de sprijin, refacerea de sectoare de drum calamitate, fie că vorbim de alunecări de teren sau de inundații. 

 

DEVO: Ce proiecte noi de construcții veți demara în viitorul apropiat?

Adrian Cefălan: În perioada următoare se vor emite ordine de începere execuție pentru mai multe investiții, dintre care amintesc de Sala polivalentă de la Pitești, consolidarea și modernizarea Colegiului Național Liviu Rebreanu din mun. Bistrița, consolidarea sediului Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, Reabilitarea Centrului Educațional și Social Pastoral Nifon Mitropolitul din București sau Patinoarul de la Gheorgheni, jud. Harghita.

 

De altfel, avem în curs de contractare și proiecte majore precum Academia de Muzică din Cluj Napoca, Sala multifuncțională de la Turda, Reabilitarea sediului IGSU din București. 

Mai mult decât atât, recent au fost aprobați indicatorii pentru alte Reabilitarea clădirii Academiei de Studii Economice, Palatului Universității din București, a Operei din Craiova, precum si a fostului Palat Mihail Sturdza din municipiul Iași. Avem de asemenea în curs de contractare serviciile de actualizare a studiului de fezabilitate pentru Complexul Național de Tenis din București, o altă investiție de care consider că România are nevoie atât pentru derularea de competiții cât mai ales pentru oferirea unor spații conforme pentru toți cei care doresc sa facă performanță în acest sport.

 

Consider a fi important de precizat, faptul că am reuțit să realizăm modificarea cadrului de derulare a Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, astfel încât să putem finanța investiții și la nivelul unităților sanitare din mediul rural, dar și să susținem dezvoltarea infrastructurii educaționale prin intervenții și asupra altor instituții de învățământ de stat, nu numai a celor de învățământ superior, printre care construirea/reabilitarea de școli, creșe și grădinițe.

 

Un alt obiectiv de o reală necesitate la care lucrăm și pe care ne dorim să îl realizăm în viitorul apropiat este cel referitor la “Reabilitarea și Modernizarea DJ102I, VALEA DOFTANEI din Județul Prahova – Brădet din Județul Brașov”, un total de 24 de km de drum care se dorește a fi o alternativă la aglomerația de pe Valea Prahovei. La acest moment se află în derulare procedura de achiziție pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate și sperăm ca până la sfârșitul anului să aprobăm indicatorii tehnico-economici și să demarăm procedura de achiziție pentru contractarea lucrărilor de execuție. Inițiativa realizării acestei investiții a pornit de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care a avut încredere în capacitatea CNI de a duce la bun sfârșit acest proiect, luând în considerare capacitatea noastră de a gestiona cu succes proiecte de mare amploare.

 

Adrian Cefălan va prezenta pe larg proiectele Companiei Naționale de Investiții în cadrul ediției cu numărul trei DEVO – Forumul Internațional al Marilor Dezvoltatori care va avea loc în acest an pe 23 octombrie la Hotel JW Marriott din București.

 

Interviul face parte din campania de comunicare “România Construiește” organizată de BORO Communication și dedicată celor care continuă să construiască în România.

 

Master Partner DEVO 2020: ARABESQUE. Professional Partners: KONEROCKWOOLDANFOSS. Parteneri: KNAUF INSULATIONKNAUFALUKÖNIGSTAHLZACARIA. Susținător și expozant: SKYLUX. Parteneri Media: ZeppelinIglooSpațiul Construit. Parteneri Instituționali: Ordinul Arhitecților din România, Compania Națională de Investiții.

 

Mai multe detalii pe: www.bit.ly/devo-2020

 

Poze © BORO COMMUNICATION

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BORO Newsletter

Dacă sunteți interesat de noutățile din cadrul evenimentelor/proiectelor noastre

vă rugăm să vă înscrieți aici.

Alte știri din categoria construcții

Clădiri inteligente

Pe data de 3 septembrie 2020, ora 10:00, BORO Communication va organiza în parteneriat cu KONE, evenimentul online Clădiri inteligente, parte a campaniei de comunicare

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha
Fermier Invitat

Evenimentul RALF, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală.

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha
Fermier Invitat
Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

“Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră.”

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

“Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speakerilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm. Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate.”

Dr. Alina-Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

“A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical.”

Vlad Bontaș

Manager, AGROVOC, Galați, +5500 ha

Guest Farmer

First and foremost, I want to thank you for your invitation and to congratulate you on the organization of the Forum, which was very well structured, both in terms of the guests, as well as of the topics addressed. It was a day full of – we hope – useful information; when the breaks allowed it, we made the most of the networking part to become acquainted with other Romanian colleagues and to talk about the problems in our farms and what could be improved.

Ciprian Dogaru

Executive Manager, Hotel Ambient 4*, Brașov

FORO Guest

The quality of the services must be continuously improved, and this is done through regular trainings and last-minute information shared with the relevant departments. Maintenance of hotel spaces is also a priority, as good hotel services cannot compensate for unattended space and vice versa. A mix between the two components is ideal and leads to the success of the customer relationship. A hotel’s reputation is its business card. In the online environment, the grades given by the guests are the mirror of the activity of the hotel, and they can be improved by good management and communication with the client.

Bogdan Arsene

General Manager, Best Western Stil Hotel 4*, Bucharest

FORO Guest

The policy of the Best Western Stil hotel has a very important component of customer service. We care about our guests and are very attentive to the feedback they send us through various forms (directly at the hotel reception, in direct meetings with our staff, through the hotel feedback forms, through the pages of TripAdvisor, Booking, Facebook etc.). Feedback from our guests helps us to maintain the level of services and facilities we offer to a certain standard and to make improvements. In the last 2 years we have made significant investments in this regard.

Chef Ștefan Popescu

Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center

FORO Guest 

Un restaurant este în sine o investiție complexă. Una dintre problemele actuale în acest domeniu este calitatea serviciilor, motiv pentru care este imperativ să investești în această direcție. Un restaurant poate rămâne „de top” doar menționând calitatea – de aceea acest concept trebuie înțeles în detaliu. Concurența crește în toate sectoarele, iar cea mai bună modalitate de a vă distinge de ceilalți este reputația pe care o construiți. Decizia de a folosi reputația ca instrument de construire a carierei diferă de la un sector la altul și depinde de obiectivul profesional. Cu toate acestea, a fi un profesionist cu vizibilitate devine un mijloc tot mai necesar de dezvoltare a carierei.

Proiect: Openville

Timisoara, Romania

IULIUS & ATTERBURY EUROPE

Openville este cel mai mare proiect de tip mixt din vestul României, aflat în plină dezvoltare în centrul Timişoarei, în proximitatea Iulius Mall. Acesta va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din regiune şi va fi inaugurat în primăvara anului 2019, odată cu finalizarea primei etape. Openville va reprezenta o destinaţie cosmopolită de lifestyle, care va include: şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de peste 55.000 mp, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema, carusel pentru copii şi săli de evenimente. Valoarea investiţiei este de peste 220 de milioane de euro.

Presented by

Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018
Raluca-Munteanu-1
Raluca Munteanu
Business Development Manager IULIUS
Speaker DEVO 2018

Other Projects & Speakers